Slagroom recepten

Slagroom recepten

Slagroom is oorspronkelijk afkomstig van koeienmelk of koeienroom. In de supermarkt kun je ook kiezen voor een vegan slagroom! Maak de heerlijkste toetjes, bakrecepten maar ook hoofdgerechten met deze lekkere slagroom recepten.

Meringuerol met lemon curd en pistache
  • Bakrecept
  • 30 min + 25 oventijd + 1 uur afkoelen
  • 10-12 personen
  • *

Een heerlijke glutenvrije rol van zachte meringue met een vulling van mascarpone, lemoncurd en pistache

Ham kaas croissants met ei
  • Ontbijt recept
  • 25 min + 12 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Deze croissants gevuld met roerei en ham zijn heerlijk bij het (paas)ontbijt

Trifle met lemon curd
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 6 porties
  • *

Snel en makkelijk toetje van vanilleroom met koekjes en lemon curd.

Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 35 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Maak eens deze lekkere quiche met boerenkool en spekjes, een heerlijke stevige en winterse maaltijd

Kabeljauw ovenschotel met kerrie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • *

Vis op een bedje van aardappels en groenten in een romige kerriesaus

Mini zuurkooltaartjes
  • Lunch recept
  • 25 min + 25 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Kleine hartige taartjes met zuurkool en rookworst, een heerlijke winterse combi.

Romige kippensoep met champignons
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Van een kommetje van deze kippensoep met champignons knap je weer op!

Wrap rol met roti kip
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 stuks
  • *

Een makkelijke en snelle versie van roti met kip en boontjes in een wrap

Lemon cheesecake toetjes
  • Nagerecht
  • 25 min + 4 uur opstijven
  • 5 stuks
  • *

Frisse potjes met een citroen cheesecakevulling, een lekker toetje om van te voren te maken of mee te nemen

Traditionele aardappelgratin
  • Bijgerecht
  • 30 min + 50 oventijd
  • 4-6 personen
  • *

Het basisrecept voor een perfecte en romige aardappelgratin zonder ei inclusief stap voor stap video

Oreo tiramisu met Baileys
  • Nagerecht
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijk toetje met Oreo koekjes en lange vingers gedoopt in koffie met Bailey’s dat in 15 min klaar is

Muffins met kersen en chocolade
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 oventijd
  • 12 stuks
  • *

Een lekkere combi van kersen en chocolade in een luchtig gebakje

Paprikasoep met gebakken spekjes
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Heerlijke soep van tomaat en paprika in combinatie met krokant gebakken spekjes

Paas trifle met brownie
  • Nagerecht
  • 25 min
  • 2 stuks
  • *

Een zoete afsluiter van de paasbrunch met stukjes brownie, chocolade paaseieren en slagroom

Salted caramel cheesecake met Toblerone
  • Bakrecept
  • 60 min + 50 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Deze heerlijke cheesecake met gezouten karamel en Toblerone stukjes is een ultieme guilty pleasure!

Zalm piccata
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Zalmpannetje met een romige saus van bouillon met kappertjes en citroen

Chocoladetaart met aardbeien zonder oven
  • Bakrecept
  • 40 min + 3 uur wachten
  • 8 personen
  • *

Leuk recept voor bijvoorbeeld Valentijn: snelle no-bake taart met een bodem van bastogne en chocolade ganache vulling, afgemaakt met aardbeien en stukjes pistachenoot.

Andijviesoep met rookworst
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Warm jezelf op met deze winterse soep van andijvie met stukjes rookworst

Koffiecake met walnoten
  • Bakrecept
  • 25 min + 45 oventijd + 1 uur afkoelen
  • 12 stuks
  • *

Luchtige cake met een vleugje koffie en stukjes walnoot met een romige boter crème topping

Rollade met sjalottensaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 oventijd
  • 4 personen
  • *

Een feestelijke gekruide rollade met knoflook en laurier in een romige sjalottensaus

Crème brûlée met kaneel
  • Nagerecht
  • 20 min + 30 oventijd + 3 uur afkoelen
  • 4 personen
  • *

Een klassiek nagerecht met een vleugje kaneel, lekker om het kerstdiner mee af te sluiten

Spinaziesoep en croute
  • Voorgerecht
  • 20 min + 20 oventijd
  • 4 personen
  • *

Romige spinaziesoep met zalm met een knapperig dakje van bladerdeeg

Croissant pudding
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 4 tot 6 personen
  • *

Gooi croissantjes van 1 of 2 dagen oud niet weg, maar maak er een heerlijke broodpudding van met chocolade.

Aardappeltaart met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 40 oventijd
  • 4 tot 6 personen
  • *

De ‘gewone’ aardappels, groenten en vlees in een taartvorm, zo lust vast iedereen het!