Glutenvrije recepten

Glutenvrije recepten

Heb je een glutenallergie of wil je koken en bakken zonder gluten? Dan zijn deze lekkere glutenvrije recepten ideaal! Van glutenvrije muffins tot pizza en van taarten tot lasagne. Allemaal zonder granen en meel die gluten bevatten maar mét smaakvolle ingredienten voor een heerlijk glutenvrij diner, ontbijt of gebak!

Mexicaans gevulde avocado
  • Voorgerecht
  • 30 min + 5 min grillen
  • 4 stuks
  • *

Deze gegrilde avocado’s met een heerlijke taco vulling zijn lekker als lunch of als voorgerecht

Kip Madras
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Kip en groente in een zelfgemaakte Indiase madras currysaus met stukjes frisse appel, zonder pakjes en zakjes!

Kokosnestjes met paaseitjes
  • Bakrecept
  • 40 min + 15 oventijd
  • 12 stuks
  • **

Een lekker zoet hapje voor bij de koffie of thee van kokosmakroon met chocolade en paaseieren

Glutenvrije choco sinaasappel cakejes
  • Bakrecept
  • 25 min + 30 oventijd + 10 wachten
  • 18 stuks
  • **

Deze zachte chocolade muffins met fudge zijn lekker smeuïg van binnen

Parmezaanse kaasbakjes met salade
  • Voorgerecht
  • 25 min + 12 min oventijd
  • 6 stuks
  • **

Krokante bakjes van kaas gevuld met een Italiaanse salade, glutenvrij en heel erg lekker!

Appel brie spiesjes
  • Hapjes en snacks
  • 15 MINUTEN
  • 12 STUKS
  • *

Dit hapje heeft het allemaal; het zoute van de ham, het frisse van de appel en een romige plak brie

Snelle carpaccio van serranoham
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Dit makkelijke voorgerecht van dunne plakjes serranoham en mozzarella is ideaal voor de kerst

Torta caprese (chocolade amandeltaart)
  • Bakrecept
  • 30 MIN + 45 OVENTIJD
  • 8 TOT 10 PERSONEN
  • **

Deze taart op basis van chocolade en amandelen is een klassiek Italiaans recept en tevens glutenvrij

Glutenvrije noten granola
  • Ontbijt
  • 15 MIN + 15 OVENTIJD
  • CA 6 PORTIES
  • *

Zelfgemaakte krokante granola uit de oven met noten, kokos en honing. Heerlijk door de yoghurt!

Creme brulee met witte chocolade
  • Nagerecht
  • 45 MIN + 35 OVENTIJD + 4 UUR AFKOELEN
  • 4 STUKS
  • **

Voor de echte zoetekauw: klassieke creme brulee in combinatie met witte chocolade

Tonijnburger met frisse dip
  • Hoofdgerecht
  • 15 MINUTEN
  • 4 STUKS
  • *

Deze glutenvrije burgers met tonijn en quinoa vlokken zijn een bron van eiwitten en omega 3-vetzuren

Gegrilde ananas van de BBQ
  • Nagerecht
  • 30 min + 30 min marineren
  • *

Lekker dessert om de bbq mee te eindigen: ananas van de grill gemarineerd met vanillesiroop en een bolletje ijs

Oranje paprika snack
  • Hapjes en snacks
  • 20 MIN + 15 OVENTIJD 
  • 20 STUKS
  • *

Oranje borrelsnack van snoeppaprika's gevuld met roomkaas en pijnboompitten

Rood wit blauw spiesjes
  • Hapjes en snacks
  • 10 MINUTEN
  • 10 STUKS
  • *

Hele simpele en gezonde snack met aardbeien, stukjes peer en bramen

Gevulde portobello met roomkaas van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 25 min + 12 min bakken
  • 6 stuks
  • *

Heerlijk vegetarisch recept van portobello's gevuld met roomkaas, paprika en een crunch van pijnboompitten

Spaanse ovenschotel met garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 50 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Op paella geïnspireerde Spaanse ovenschotel met rijst, garnalen, gegrilde paprika en olijven

Mini pavlova met fruit
  • Nagerecht
  • 25 MIN + 1 UUR OVENTIJD + 30 MIN AFKOELEN
  • 24 STUKS
  • **

Lekker als toetje voor de kerst of bij een high tea; mini pavlova met zoete mascarpone en vers fruit

Courgettetaart met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 50 MINUTEN + 1 UUR OVENTIJD
  • 4 TOT 6 PERSONEN
  • **

Glutenvrije tip lekkere quiche gevuld met spinazie en ricotta met aan de buitenzijde plakken courgette i.p.v deeg

Rode uien met tijm uit de oven
  • Bijgerecht
  • 10 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Uien met tijm en knoflook uit de oven, leuk als tapas of als bijgerecht

Vers fruit in sinaasappelbakje
  • Tussendoortjes
  • 15 MINUTEN
  • 4 STUKS
  • *

Leuk en gezond hapje of toetje van vers fruit met munt in een bakje van sinaasappelschil

Hemelse modder
  • Nagerecht
  • 20 min + 3 uur wachten
  • 4 personen
  • **

Met deze heerlijke en super luchtige chocolade mousse gemaakt met maar 4 ingredienten waan je je echt even in de hemel

Bloody mary soep
  • Voorgerecht
  • 5 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

De Bloody Mary soep is geinspireerd op de gelijknamige Bloody Mary cocktail.

Licor 43 met passievrucht
  • Nagerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Dit dessert is een combinatie van een cockail en een toetje en is een heerlijke combi van ijs, likeur en passievrucht

Bobotie met mango
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

In dit gerecht voor Afrikaans bobotie komen hartige en zoete smaken van mango heerlijk bij elkaar in 1 oveschotel