Glutenvrije recepten

Glutenvrije recepten

Heb je een glutenallergie of wil je koken en bakken zonder gluten? Dan zijn deze lekkere glutenvrije recepten ideaal voor jou! Van glutenvrije pasta en pizza tot glutenvrije wraps en pannenkoeken. Of maak een heerlijke glutenvrije appeltaart. Allemaal zonder gluten maar mét smaakvolle ingrediënten.

Asperges op klassieke wijze met ham en ei
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Asperges op traditionele wijze met ei, ham, aardappeltjes en botersaus inclusief tips om asperges te koken

Wortelsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk basisrecept voor een lekkere romige wortelsoep met een kruidige touch inclusief leuke variatie tips

Paas smoothie
  • Ontbijt recept
  • 10 min
  • 2 stuks
  • *

Deze frisse smoothie is een combinatie van zoete mango en wortel, ideaal voor bij een heerlijk ontbijt of een brunch

Romige spinazieschotel met ei
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2 a 3 personen
  • *

Deze ovenschotel met laagjes aardappel, romige spinazie en ei is een lekkere vegetarische maaltijd!

Gezonde eiersalade
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 kommetje
  • *

Dit is een makkelijk basisrecept voor zelfgemaakte eiersalade, lekker fris en licht van smaak en heerlijk op brood of toastje

Gezonde ontbijt parfait
  • Ontbijt recept
  • 25 min
  • 4 stuks
  • *

Deze ontbijtparfait is een gezond en koolhydraatarm ontbijt dat er ook nog eens heel mooi uit ziet. Echt een feestje om je dag mee te beginnen!

Gevulde zoete aardappels met quinoa
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 60 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Heerlijke gezonde en voedzame zoete aardappels gevuld met broccoli en quinoa geserveerd met een yoghurtsaus

Vegetarische groente curry
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3-4 personen
  • *

Milde vegetarische groentecurry met lekker veel groenten zoals broccoli, zoete aardappel en paprika

Koolhydraatarme pannenkoekjes
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Deze lekkere luchtige pannenkoekjes zijn gemaakt op basis van amandelmeel en huttenkase, lekker en tevens koolhydraatarm en glutenvrij!

Mexicaanse zoete aardappel schotel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Kruidige Mexicaanse ovenschotel met lekker veel groenten, gegratineerd met kaas. Binnen 10 minuten in de oven.

Gevulde tomaten
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 5 stuks
  • *

Lekker koolhydraatarm recept dat grotendeels uit groenten bestaat, tomaten gevuld met spinazie en feta

Kip hawaï
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Maak zonder pakjes of zakjes dit heerlijke Oosters gerecht van stukjes kip, ananas en paprika in een zoetzure saus

Koolhydraatarme granola
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 10 porties
  • *

Een lekker koolhydraatarm ontbijt maak je met deze knapperige granola gemaakt van verschillende noten met een vleugje kokos en kaneel

Loaded appel nachos
  • Tussendoortjes
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Zin in een gezond tussendoortje? Van deze variant van nacho’s, gemaakt met appels, pindakaas en chocolade kun je lekker door blijven eten

Bloemkoolsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een lekkere verse en romige bloemkoolsoep met een snufje tijm. In slechts 30 minuten staat de soep op tafel.

Rode bietenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor deze heerlijke kleurrijke vegetarische risotto met rode bieten, geitenkaas en walnoten

Glutenvrije chocolade taartjes
  • Bakrecept
  • 30 min + 2 uur afkoelen
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijk recept voor glutenvrije chocolade kokos taartjes met een krokante bodem en een zachte vulling

Ovenschotel met hutspot
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijke winterse maaltijd uit de oven van gebakken spekjes en paprika onder een laagje gegratineerde hutspot

Paprikasoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze verse zelfgemaakte paprikasoep, gemaakt met uiteraard paprika maar ook wortel, is heerlijk als voorgerecht of als lunch

Oranje paprika feta spread
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 20 stuks
  • *

Deze spread gemaakt van feta en geroosterde rode paprika’s kleur heerlijk oranje. De spread is erg lekker op een toastje of stukje stokbrood

Verse tomatensoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Dit snelle basisrecept voor verse tomatensoep staat binnen 20 minuten op tafel en lukt gegarandeerd.

Gevulde paprika’s met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Makkelijke maaltijd van gevulde paprika's uit de oven met een kruidig gehaktmengsel gegratineerd met kaas

Koolhydraatarme shepherds pie
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een winterse, verwarmende plantaardige en koolhydraatarme ovenschotel geïnspireerd op de Britse Shepherds pie. Bij koolhydraatarme recepten wordt vaak gebruik gemaakt van vis, vlees, zuivel of ei. Deze ovenschotel laat zien dat je ook heerlijk plantaardig koolhydraatarm kunt eten!

Glutenvrije cake met appel
  • Bakrecept
  • 30 min + 50 min oventijd
  • 10 plakken
  • *

Een heerlijke glutenvrije appelcake gevuld met stukjes appel, rozijnen, kaneel en speculaaskruiden.