Glutenvrije recepten

Glutenvrije recepten

Heb je een glutenallergie of wil je koken en bakken zonder gluten? Dan zijn deze lekkere glutenvrije recepten ideaal voor jou! Van glutenvrije pasta en pizza tot glutenvrije wraps en pannenkoeken. Of maak een heerlijke glutenvrije appeltaart. Allemaal zonder gluten maar mét smaakvolle ingrediënten.

Gevulde portobello’s met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Grote gevulde champignons met een vegetarische vulling van spinazie en geitenkaas, lekker en voedzaam!

Linzensoep
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 6 personen
  • *

Gezond en voedzaam! Een makkelijk basisrecept voor een goed vullende kruidige linzensoep op basis van wortel, linzen en bleekselderij.

Vijgenjam
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 potje
  • *

Veel verse vijgen uit de tuin? Maak er vijgenjam van met een vleugje kaneel en gember. Makkelijk te maken en klaar in 20 minuten.

Witte wijnsaus
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk basisrecept met maar 5 ingrediënten om zelf fluweelzachte witte wijnsaus te maken. Deze saus is lekker bij bijvoorbeeld vis of groenten.

Hapje met vijg en geitenkaas op een prikker
  • Hapjes en snacks
  • 15 min
  • 8 stuks
  • *

Lekker op de borrelplank of kaasplank: hapjes met verse vijg, parmaham en geitenkaas. Een perfecte combinatie van zoet en hartig.

Ratatouille
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke traditionele Franse groentestoof met o.a. courgette, aubergine en paprika, in 30 minuten klaar en bovendien koolhydraatarm!

Frittata basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Dit makkelijke frittata basisrecept is vegetarisch, koolhydraatarm en je kunt hem in de oven of op het fornuis maken. Een eenvoudig gerecht dat je in een kwartiertje al in de oven hebt staan.

Zelfgemaakte tacosaus
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 400 ml
  • *

Deze zelfgemaakte tacosaus is echt zo lekker! Veel lekkerder als uit een potje en in 15 minuten klaar.

Mosterdsoep - romig en licht pittig
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere romige soep op basis van aardappel en prei met een licht pittige smaak van mosterd

Gezonde ontbijtpizza met fruit
  • Ontbijt recept
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere voedzame ontbijtpizza met een bodem van havermout en een topping van kwark en vers fruit

Preistamppot met mosterd dille zalm
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 10 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Heerlijke smeuïge stamppot met geroerbakte prei en zalm uit de oven met een mosterd dille marinade

Vegetarische & vegan poké bowl
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Vegetarische en tevens vegan poké bowl met o.a. krokante kikkererwten, avocado, rijst en een licht pittige dressing, lekker voor een dagje gezond en plantaardig!

Kip tandoori
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + marineren
  • 4 personen
  • *

Makkelijk basisrecept voor zelfgemaakte Indiase kip tandoori in een romige en kruidige saus zonder pakjes of zakjes

Zelfgemaakte romesco saus
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 portie
  • *

Maak in een paar minuten deze heerlijke Spaanse dip op basis van noten en geroosterde paprika

Poké bowl
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 bowls
  • *

Maak nu zelf deze makkelijke en lekkere verse Pokebowl met in soja gemarineerde tonijn, verse groenten en rijst! Echt een aanrader!

Griekse quinoa
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3-4 personen
  • *

Gezonde en lekkere quinoa salade met komkommer, feta en paprika geserveerd met pitabrood en knoflooksaus

Appels in spek van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 15 min + 10 min grillen
  • 2 stuks
  • *

Een lekkere combi van zoete appels omwikkeld met knapperig zout spek en een rokerige smaak van de BBQ

Komkommer hapjes met tonijnsalade
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 12 stuks
  • *

Met dit recept heb je snel een lekker hapje van plakjes komkommer met zelfgemaakte tonijnsalade op tafel

Venkelsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een lekker romige soep met anijsachtige smaak op basis van verse venkel en aardappel die binnen een half uurtje op tafel staat.

Risotto basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Hoe maak je risotto? Veel mensen denken dat het lastig is, maar met dit basisrecept en handige tips maak je makkelijk zelf de lekkerste risotto.

Thaise salade met ananas
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke frisse salade met komkommer, ananas en Thaise dressing met een krokante bite van cashewnoten

Griekse salade
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 3 personen
  • *

Frisse Griekse salade met olijven, feta, tomaat en oregano dressing, lekker voor bij de barbecue of een stukje vlees of vis

Kip kerrie met bloemkoolrijst
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Door rijst te vervangen door bloemkool krijg je een heerlijk koolhydraatarm hoofdgerecht van kip kerrie met lekker veel groenten

Watermeloen salade met perzik
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

De ultieme zomerse salade met watermeloen, tomaat en perzik met een Oosterse dressing van chili en limoen.