Koolhydraatarme recepten

Koolhydraatarme recepten

Deze gerechten met minder koolhydraten passen perfect in een koolhydraatarm dieet. Wat dacht je van een heerlijke frittata, lasagne van groenten, courgetti, salade of curry? Deze koolhydraatarme recepten laten zien dat je ook gevarieerd en bewust kunt eten binnen deze eetwijze.

Oranje paprika feta spread
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 20 stuks
  • *

Deze spread gemaakt van feta en geroosterde rode paprika’s kleur heerlijk oranje. De spread is erg lekker op een toastje of stukje stokbrood

Verse tomatensoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Dit snelle basisrecept voor verse tomatensoep staat binnen 20 minuten op tafel en lukt gegarandeerd.

Gevulde paprika’s met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 6 stuks
  • **

Makkelijke maaltijd van gevulde paprika's uit de oven met een kruidig gehaktmengsel gegratineerd met kaas

Koolhydraatarme shepherds pie
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een winterse, verwarmende plantaardige en koolhydraatarme ovenschotel geïnspireerd op de Britse Shepherds pie. Bij koolhydraatarme recepten wordt vaak gebruik gemaakt van vis, vlees, zuivel of ei. Deze ovenschotel laat zien dat je ook heerlijk plantaardig koolhydraatarm kunt eten!

Boemboe rendang
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 1 kilo vlees
  • *

Maak zelf makkelijk een kruidenpasta / boemboe voor rendang met ingrediënten uit de supermarkt, een heerlijke basis voor Indische rendang

Spinaziesoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • **

Maak in 20 minuten een heerlijke groene soep van spinazie met een vleugje room

Vegan eiersalade
  • Ontbijt
  • 20 min
  • 1 portie
  • **

Deze eiersalade is gemaakt zonder eieren, maar met tofu! Toch is de smaak en structuur erg vergelijkbaar met een echte eiersalade

Italiaanse boerenomelet
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Door pesto te mengen met eieren krijg je een heerlijke lichtgroene omelet die je kunt vullen met verschillende groenten. Vergeet niet te garneren met Parmezaanse kaas.

Broccolirijst met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Een makkelijk koolhydraatarm gerecht van broccolirijst met zalm gemarineerd in teriyakisaus. Lekker en licht.

Pompoen rollade
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 1 uur
  • 4 personen
  • **

Een feestelijk vegetarisch kerstrecept van gevulde flespompoen met spinazie, feta en cranberry’s

Gevulde kerst eieren met zalm
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 8 stuks
  • **

Gevulde eitjes zijn bijna altijd wel een succes en deze zijn extra feestelijk door de toevoeging van gerookte zalm en granaatappel

Kipballetjes in tomatensaus met broccolirijst
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3-4 personen
  • **

Een heerlijk koolhydraatarm gerecht met veel verstopte groenten zoals aubergine in de balletjes en broccoli in plaats van rijst

Gevulde portobello’s met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Grote gevulde champignons met een vegetarische vulling van spinazie en geitenkaas, lekker en voedzaam!

Ratatouille
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke traditionele Franse groentestoof met o.a. courgette, aubergine en paprika, in 30 minuten klaar en bovendien koolhydraatarm!

Frittata basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze makkelijke basis frittata is vegetarisch, koolhydraatarm en je kunt hem in de oven of op het fornuis maken.

Gezonde pasta carbonara
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Een gezonde(re) en koolhydraatarme variant van de spaghetti carbonara op basis van courgette en magere spekjes

Griekse salade
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 3 - 4 personen
  • *

Frisse Griekse salade met olijven, feta, tomaat en oregano dressing, lekker voor bij de barbecue of een stukje vlees of vis

Bloemkool spiesen met Oosterse saus
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 a 5 stuks
  • *

Heerlijk vegetarisch barbecue recept van geroosterde bloemkool aan een spies geserveerd met een Oosters sausje en sesam

Kip kerrie met bloemkoolrijst
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • **

Door rijst te vervangen door bloemkool krijg je een heerlijk koolhydraatarm hoofdgerecht van kip kerrie met lekker veel groenten

Watermeloen salade met perzik
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

De ultieme zomerse salade met watermeloen, tomaat en perzik met een Oosterse dressing van chili en limoen.

Italiaanse salade
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2-3 personen
  • *

Makkelijke Italiaanse salade met tomaat en mozzarella en een lekkere lichte dressing, een ideaal bijgerecht bij een stukje vlees of vis

Groente spiesen met kruiden dip
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • *

Deze groente spiesen met zijn lekker kruidig door de kruidenolie en hebben een frisse kruiden dip om de groenten in te dippen.

Kipsaté
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min wachten
  • 8 spiesjes
  • *

Kip saté is een echte klassieker! Deze kip spiesen hebben een heerlijke licht pittige zelfgemaakte marinade en zijn lekker met satésaus

Puntpaprika met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Puntpaprika's uit de oven gevuld met een gehakt en gegratineerd met mozzarella, een lekkere koolhydraatarme lunch of lekker met rijst als hoofdgerecht

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!