Koolhydraatarme recepten

Koolhydraatarme recepten

Deze gerechten met minder koolhydraten passen perfect in een koolhydraatarm dieet. Wat dacht je van een heerlijke frittata, lasagne van groenten, courgetti, salade of curry? Deze koolhydraatarme recepten laten zien dat je ook gevarieerd en bewust kunt eten binnen deze eetwijze.

Mexicaanse bloemkoolrijst
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 à 4 personen
  • *

Lekkere kruidig Mexicaans gerecht dat bijna geheel uit groenten zoals bloemkoolrijst, tomaat en maïs bestaat en bovendien koolhydraatarm is.

Green Goddess dip
  • Hapjes en snacks
  • 15 min
  • 1 portie
  • *

Een goddelijke dip met heel veel verse kruiden. Heerlijk om je favoriete knapperige groenten in te dippen.

Courgette rolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 10 stuks
  • *

Een lekker en gezellig hapje: courgetterolletjes van gegrilde courgette met een vulling van o.a. pesto, mozzarella en tomaatjes.

Witlofbootjes met tonijn
  • Tussendoortjes
  • 10 min
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke witlofschuitjes gevuld met een romige tonijn salade en kappertjes. Een lekker knapperig en fris tussendoortje.

Gevulde tomaten met ei
  • Bijgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Een simpel maar lekkere gerechtje voor bij de (paas)lunch van gevulde tomaten uit de oven met roerei, en bovendien koolhydraatarm.

Aubergine pizza’s
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 35 min oventijd + 20 min wachten
  • 8 stuks
  • *

Lekkere koolhydraatarme pizza’s gemaakt van aubergines. Extra veel groenten en met een lekkere pizza smaak door de saus, mozzarella en basilicum.

Salade met peer en walnoot
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere frisse salade met licht gebakken peer, geitenkaas en een crunch van walnoot. Lekker als lunch of bijgerecht

Prikkers met aardbeien en mozzarella
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 10 stuks
  • *

Lekker hapje van zoete en hartige smaken van aardbeien, meloen en parmaham op een prikker. Perfect als borrelhapje op een feestje of mee naar een picknick.

Frittata met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 50 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijk en gezond oven recept van zoete aardappel met spinazie en feta. Lekker als lunch of als lichte avondmaaltijd.

Zalm met pesto en groenten
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Makkelijke maaltijd met zalm en een Italiaanse twist die je in een paar minuutjes gemaakt hebt en waarbij de oven vervolgens het werk doet.

Shakshuka
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 3 personen
  • *

Heerlijk vegetarisch pannetje met tomatensaus en puntpaprika met licht gestolde eieren, lekker om met brood in te dippen

Waldorfsalade
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Het recept voor de klassieke waldorfsalade uit New York met frisse appel, bleekselderij en een licht romige dressing met citroen.

Zalmrolletjes met komkommer
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 10 stuks
  • *

Lekker hapje van zalm met komkommer gevuld met een frisse roomkaasvulling en een crunch van walnoot.

Koolhydraatarme crackers
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 25 min oventijd + 30 min afkoelen
  • 12 stuks
  • *

Deze koolhydraatarme crackers maak je gemakkelijk zelf. Heerlijk met verschillende pitten en zaden.

Gele curry met broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere kruidige curry met veel groenten die in 35 minuten op tafel staat, geserveerd met bloemkoolrijst en cashewnoten.

Winter bowl
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min
  • 4 personen
  • *

Met deze winter bowl krijg je een groot aantal winterse groentes binnen. Lekker met een schepje zelfgemaakte hummus en geroosterde pitjes.

Sla wraps met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk kruidige gevulde blaadjes sla met een mengsel van gehakt, zoete aardappel en maïs. Lekker licht en smaakvol.

Coquilles met avocado doperwtenpuree
  • Voorgerecht
  • 40 min
  • 6 personen
  • *

Maak indruk met kerst of oud op nieuw met deze chique amuse van coquille met krokante pancetta

Geroosterde romanesco salade
  • Bijgerecht
  • 15 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Romanesco is een soort groene bloemkool met feestelijke spitse torentjes en daarom ideaal om te serveren met Kerst. Rooster hem in de oven met feta en maak er een heerlijk bijgerecht van.

Bietencarpaccio
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

De klassieke carpaccio in een vegetarische variant. Lekker met geitenkaas, walnoten en balsamico.

Zalmcocktail met avocado
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijk voorgerecht met zalm, avocado en komkommer en bovendien lactosevrij en koolhydraatarm.

Garnalencocktail maken
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Frisse garnalencocktail in een glaasje met een makkelijke zelfgemaakte dressing en partjes sinaasappel. Een heerlijk klassiek voorgerecht dat leuk is om te maken voor een feestelijk (Kerst) diner.

Carpaccio bonbons met truffelmayonaise
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke kerst amuse; carpaccio bonbons gevuld met zelfgemaakte truffelmayonaise en sla

Kipfilet caprese
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Makkelijk kerstrecept; Italiaanse kipfilet met mozzarella, tomaat en basilicum