Noten

Noten

Noten zijn een van de gezondste ingrediënten waar je mee kunt koken. Én ze kunnen je gerechten een heerlijke crunch geven. Kook gezond met noten door ze met mate te verwerken. Lekker door een salade of verwerk het in tussendoortjes. Ook kun je met noten heerlijke zoete bakgerechten maken zoals gevulde koeken of taarten en cakes. 

Rode bietensoep
  • Voorgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Bananenbrood met noten
  • Bakrecept
  • 15 min + 50 min oventijd
  • 1 cake
  • *

Gezond bananenbrood met een heerlijke crunch van pecannoten en walnoten

Appelbeignets met bladerdeeg uit de oven
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 5 stuks
  • *

Heerlijke appelbeignets in een krokant bladerdeeg jasje, makkelijk uit de oven gemaakt

Blini met geitenkaas
  • Hapjes en snacks
  • 40 min + 30 min wachten
  • 20 stuks
  • *

Feestelijke vegetarische hapjes van blini's met een topping van geitenkaas en gekarameliseerde rode ui, een perfecte combi!

Vegetarische bietentartaar
  • Voorgerecht
  • 40 min + 1 uur oventijd
  • 4 stuks
  • *

Een vegetarische tartaar van rode biet, met balsamico, een crème van geitenkaas en pistachenoten. Perfecte start van je (vegetarische) diner voor de feestdagen.

Kerststol
  • Ontbijt recept
  • 25 min + 35 min oventijd + 1 uur rijzen
  • 10 plakken
  • *

Makkelijk recept voor zelfgemaakt kerstbrood met amandelspijs, ook wel kerststol genoemd, om je kerstontbijt of kerstbrunch compleet te maken

Gebakken brie in bladerdeeg
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 1 stuk
  • *

Deze zachte kaas in een krokante bladerdeegkorst met pecan en jam is leuk om te serveren bij de (kerst)borrel of op een kaasplankje.

Zalm met amandelkorst
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 10 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Heerlijke zalm met krokante en kruidige korst uit de oven met boontjes en puree, een heerlijk en makkelijke kerstrecept of voor tijdens een diner

Gourmetrecept: aubergine met brie
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 10 stuks
  • *

Lekker vegetarisch recept van aubergine met brie en honing uit een gourmetpannetje

Speculaas maken
  • Bakrecept
  • 20 min + 30 min + 30 min
  • 8 stukken
  • *

Makkelijk recept voor het maken van knapperige speculaasbrokken. Lekkere koekjes voor Sinterklaas avond of bij de koffie. Je hebt geen bakvorm nodig dus dit bakrecept is extra makkelijk om zelf te maken.

Pompoen crumble
  • Nagerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Pompoen crumble met speltmeel, havermout en sinaasappel. Heerlijk als winters toetje

Griekse aardappel stoof met sperziebonen
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3 à 4 personen
  • *

Heerlijk snel eenpansgerecht van aardappels en sperziebonen in tomatensaus met een snuf kaneel en oregano

Cantuccini koekjes
  • Bakrecept
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 30 stuks
  • *

Heerlijk recept voor krokante Italiaanse cantuccini koekjes met amandelen, lekker bij de koffie

Bananencake met pecan
  • Bakrecept
  • 25 min + 55 oventijd
  • 9 personen
  • *

Makkelijk en simpel recept voor bananencake met bananen verwerkt in het beslag en gekarameliseerde bananen on top! Dat is dubbel genieten!

Gezonde sandwichspread
  • Lunch recept
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Een lekkere en gezonde sandwichspread gemaakt met groenten. Ideaal om vooraf te maken zodat je snel een gezonde boterham klaar hebt door de weeks.

Fusilli pasta met pistache pesto en ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Vegetarische pasta met courgette en zelfgemaakte pesto van pistachenootjes geserveerd met een dot ricotta.

Kip tandoori salade met yoghurt limoen dressing
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Maaltijdsalade met kruidige (vega) kip en geroosterde kikkererwten gecombineerd met mango en cashewnoten en een frisse dressing

Watermeloen salade met feta
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke zomerse salade van fris zoete watermeloen gecombineerd met zoute feta, stukjes krokante pecannoten en een lichte dressing met limoen

Pilav rijst
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke Midden Oosterse maaltijd van rijst met geurige kruiden zoals kaneel en kardemom gestoofd in bouillon

Muesli yoghurt repen
  • Tussendoortjes
  • 25 min + 4 uur opstijven
  • 15 stuks
  • *

Ijskoud en gezond(er) tussendoortje van een lekkere bodem van muesli met een laag yoghurt en fruit.

Abrikozen crumble gebak
  • Bakrecept
  • 25 min + 40 min oventijd
  • 9 personen
  • *

Heerlijke friszoete kruimeltaart met abrikozen en een krokante crumble laag, lekker als gebak of met een bolletje ijs als dessert

Gezonde carrot cake
  • Bakrecept
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 9 stukjes
  • *

Een heerlijk worteltaartje in een gezonder jasje, met een lekkere frisse topping van Griekse yoghurt

Filodeeg driehoekjes met geitenkaas
  • Hapjes en snacks
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 15 stuks
  • *

Krokante hapjes van filodeeg met een zachte vulling van geitenkaas, honing en stukjes walnoot. Een ideaal borrelhapje voor op een feestje.

Noedels met tofu
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere makkelijke Oosterse roerbak met noedels, broccoli en tofu in een lekkere woksaus