Noten

Noten

Noten zijn een van de gezondste ingrediënten waar je mee kunt koken. Én ze kunnen je gerechten een heerlijke crunch geven. Kook gezond met noten door ze met mate te verwerken. Lekker door een salade of verwerk het in tussendoortjes. Ook kun je met noten heerlijke zoete bakgerechten maken zoals gevulde koeken of taarten en cakes. 

Couscoussalade met aardbeien
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere couscoussalade met een combi van aardbeien, feta en pistache. Een friszoet gerecht dat slechts in 15 minuten klaar is.

Gezonde Snickers
  • Tussendoortjes
  • 35 min + 3 uur wachten
  • 6 stuks
  • *

Zelfgemaakte, gezondere Snickers van dadels, pindakaas, pinda’s en pure chocola. Verantwoord genieten!

Vegan brownies
  • Bakrecept
  • 15 min + 30 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Een smeuïge en gezonde vegan brownie met knapperige walnoten en stukjes chocola, 100% plantaardig en lekker!

Paas toast met abrikoos
  • Lunch recept
  • 10 min
  • 4 stuks
  • *

Deze sneetjes brood met geitenkaas en zoete topping van abrikoos en honing lijken net eieren en zijn daarom een ideaal recept voor bij de paasbrunch dat niet alleen lekker is maar er ook heel leuk uit ziet

Carrot cake
  • Bakrecept
  • 30 min + 1 uur oventijd
  • 10-12 personen
  • *

Basisrecept met stap voor stap foto’s voor een heerlijke kruidige en luchtige carrot cake ofwel worteltaart met een frisse roomkaas frosting

Koolhydraatarme pannenkoekjes
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Deze lekkere luchtige pannenkoekjes zijn gemaakt op basis van amandelmeel en huttenkase, lekker en tevens koolhydraatarm en glutenvrij!

Koolhydraatarme granola
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 10 porties
  • *

Een lekker koolhydraatarm ontbijt maak je met deze knapperige granola gemaakt van verschillende noten met een vleugje kokos en kaneel

Quinoa met geroosterde bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Een gezond en lekker recept van quinoa en geroosterde bloemkool met kerrie. Heerlijk met knapperige amandelen, zoete rozijnen en hartige geitenkaas.

Gezonde appel crumble
  • Ontbijt recept
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Deze gezonde versie op de appel kruimel is gemaakt met o.a. noten en havermout en is ook met wat yoghurt heerlijk als een ontbijtje

Bruschetta met geitenkaas
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke volle smaak van geitenkaas gecombineerd met zoete abrikoos en honing en een krokante bite van walnoot.

Feestelijke salade met stoofpeer
  • Voorgerecht
  • 20 min + 5 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Super makkelijke salade met stoofpeer en geitenkaas voor een feestelijke start van het kerstdiner

Speculaascake met appel
  • Bakrecept
  • 35 min + 55 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Makkelijk te maken cake met speculaaskruiden, stukjes appel en geschaafde amandelen. Lekker op een herstige dag of met Sinterklaas.

Madeleines met chocolade
  • Bakrecept
  • 25 min + 10 min oventijd + 1 uur wachten
  • 12 stuks
  • *

Een lekker luchtig Frans gebakje gedoopt in een laagje chocolade met walnotenkruimels

Brownies basisrecept
  • Bakrecept
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 12 personen
  • *

Het perfecte basisrecept voor lekkere smeuïge chocolade brownies met krokante stukjes walnoot

Biryani met kip
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke Indiase maaltijd van kruidige kip curry onder een laagje gestoomde rijst met amandelen

Plaattaart met rode biet
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Heerlijke vegetarische plaattaart van bladerdeeg met plakjes rode biet, walnoten en mozzarella. Een lekkere en makkelijke maaltijd!

Pasta met spek en peer
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Verrassend pastarecept van gebakken spekjes met peer in een romige saus met walnoten, perfect voor in de herfst!

Zelfgemaakte romesco saus
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 portie
  • *

Maak in een paar minuten deze heerlijke Spaanse dip op basis van noten en geroosterde paprika

Abrikozen muffins
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Luchtige muffins gemaakt zonder boter met stukjes abrikoos en amandel, een perfect gebakje voor op een feestje of voor bij de high tea

Couscous met broccoli en zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Een gezond en vegetarisch bordje vol met powerfood zoals geroosterde groenten, zoete aardappel en linzen

Thaise salade met ananas
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke frisse salade met komkommer, ananas en Thaise dressing met een krokante bite van cashewnoten

Watermeloen salade met perzik
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

De ultieme zomerse salade met watermeloen, tomaat en perzik met een Oosterse dressing van chili en limoen.

Gevulde abrikozen met mascarpone
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 10 stuks
  • *

Een heerlijk zomers hapje van gegrilde en gevulde abrikoosjes waarbij zoete en hartige smaken perfect met elkaar combineren

Meghli (Libanese pudding)
  • Nagerecht
  • 15 min + 1 uur wachten
  • 4 personen
  • *

Dit Libanees dessert wordt genuttigd tijdens speciale gelegenheden, maar is ook super lekker om zomaar te maken. Gemaakt met o.a. rijstmeel, kaneel en kokos.