Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Inspiratie nodig voor een simpel of juist uitgebreid hoofdgerecht? Hier vind je heerlijke, gezonde hoofdgerechten met vlees, kip, vis, vegetarisch of vegan, die makkelijk thuis te maken zijn. Wil je een klassiek gerecht zoals lasagne of stoofvlees, of juist iets nieuws proberen zoals gevulde varkensrolletjes, Parmezaanse kip of mihoen met gamba’s?

Groene asperges met aardappeltjes en ei
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Dit vrolijke vegetarische lente recept van gegrilde asperges met geroosterde aardappels en ei is een echte aanrader.

Taco’s met krokante bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oven
  • 8 stuks
  • *

Deze zachte taco’s zijn gevuld met stukjes bloemkool in een krokant jasje, avocado en tomaatjes

Gehaktschotel met hete bliksem
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Een heerlijke combinatie van een kruidig gehaktmengsel onder een laag van aardappelpuree met appel

Noedels met zalm teriyaki en broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • *

Aziatisch recept voor een heerlijke roerbak met noedels, broccoli en zalm in een heerlijke teriyakisaus

Bami goreng
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Hoe maak je zelf bami zonder pakjes en zakjes? Met dit makkelijke recept voor bami goreng zet jij binnen 30 minuten iets lekkers op tafel!

Cannelloni met asperges en geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk lenterecept van groene asperges opgerold in lasagnevellen onder een romige geitenkaassaus en een topping van krokante croutons

Italiaanse groentesoep
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4-6 porties
  • *

Deze Italiaanse tomatensoep bevat veel groenten en gehaktballetjes met pesto

Vegan nasi met tofu spiesen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • *

Deze smaakvolle nasi met groenten en een spies van krokante tofu is helemaal vegan

Vegetarische aubergine schnitzels
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2-3 personen
  • *

Vegetarisch recept voor schnitzels van plakken aubergine in een krokant jasje geserveerd met zoete aardappelpuree en tomaatjes

Courgette spaghetti met groenteballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2-3 personen
  • *

Heerlijke vegetarische maaltijd van courgetti geserveerd met een tomatensaus met groenteballetjes en verse basilicum

Pita met vegetarische shoarma
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 5 grote pita's of 8 kleine
  • *

Krokant gebakken stukjes tofu gemarineerd met shoarma kruiden in een pitabroodje met verse groenten

Vegetarische stroganoff ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze pastaschotel met stroganoffsaus gegratineerd onder een laagje kaas is een heerlijke vegetarische maaltijd en het ideale comfortfood

Pizza krans met salami
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min
  • 1 krans
  • *

Deze krans met pizzavulling is een leuke variant van pizza, gevuld met salami, mozzarella, champignons en paprika

Ovenschotel met romige spruitjes
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Spruitjes in een romige saus van roomkaas met spekjes onder een laagje aardappelpuree uit de oven

Zalm teriyaki
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor zalm in een licht zoete Japanse teriyakisaus bereid in de pan of in de oven, lekker met noedels of roerbakgroenten

Pasta met bloemkool en spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Pasta met geroosterde bloemkool en gebakken spekjes in een lekkere romige witte saus

Poké bowl met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke verse bowl met gemarineerde blokjes zalm, rijst en groenten met een pittige limoen mayo saus

Boerenkool risotto
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Met boerenkool kun je veel variëren, zoals met deze heerlijke romige boerenkool risotto met krokante salami

Burrito's van kool
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 15 min oventijd
  • 6 burrito's
  • *

Deze Mexicaanse ovenschotel met burrito’s is gemaakt met koolbladeren gevuld met een kruidig gehaktmengsel en is tevens koolhydraatarm

Rode kool plaattaart
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min
  • 2 personen
  • *

Deze plaattaart van bladerdeeg heeft een heerlijke winterse topping van rode kool, brie en walnoten

Winter rolls met zoetzure saus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 10 stuks
  • *

Deze springrolls van rijstvellen hebben een winterse vulling van boerenkool en rode kool en zijn een lekkere en gezonde snack of maaltijd

Lasagne met courgette
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Makkelijke basis lasagne met laagjes kruidige gehaktsaus en plakjes gegrilde courgette

Gnocchi roerbak met broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Licht krokant gebakken gnocchi uit de pan met broccoli, spekjes en champignons

Gevulde courgette met pizza topping
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • *

Deze courgettebootjes zijn gevuld met pizza toppings zoals mozzarella en salami, ideaal als lichte maaltijd of lekkere lunch