Tomaat recepten

Tomaat recepten

De tomaat is een groentevrucht afkomstig van de tomatenplant. De rijpe vrucht kun je eten, is heel gezond en bevat veel vitaminen en antioxidanten. Met tomaatjes kun je zo veel lekkers maken, verwerk tomaten in pasta’s, sauzen, salades en nog veel meer. Vind hier de lekkerste recepten met tomaat.

Lasagne uit de pan
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 bakken
  • 2-3 personen
  • *

Deze lasagne met gehakt en ricotta maak je makkelijk zonder oven maar in de pan

Gevulde portobello met mozzarella
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Vegetarisch gevulde portobello, heerlijk als voorgerecht, bijgerecht of zelfs lekker op de BBQ.

Zoete aardappel sandwich caprese
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 1 persoon
  • *

Heb jij al eens zoete aardappel gegrild voor een lunchgerecht? Maak er eens glutenvrije sandwiches caprese van met pesto, mozzarella en tomaat.

Taco bowl
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Een Mexicaans feestje in een kom met o.a. rijst, gekruid gehakt en tomaten.

Patatas bravas van zoete aardappel
  • Bijgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 4 personen
  • *

Geroosterde zoete aardappel met een licht pikante Spaanse saus, heerlijk bij de tapas!

Tagliata van entrecote
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 2 personen
  • *

Een lekkere Italiaanse salade met in reepjes gesneden vlees met gepofte tomaatjes uit de oven

Zalm met sesamkorst
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 porties
  • *

Deze maaltijd met zalm in een krokant sesamkorstje is erg gezond door de toevoeging van veel groenten en een sausje van sojasaus.

Sambal goreng telor met boontjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Indonesisch gerecht van gekookte eieren in een licht pittige saus met sperziebonen

Zigeunersaus
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 portie
  • *

Lekkere zelfgemaakte licht pittige zigeunersaus met paprika en augurk

Gnocchi met gegrilde groene asperges
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Deze salade met gnocchi en asperges vormt een perfecte start van de lente.

Paprika met ei uit de oven
  • Ontbijt recept
  • 20 min + 25 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Lekkere lunch met veel groenten die er ook nog leuk uit ziet

Gevulde eieren met avocado
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 8 porties
  • *

Een klassiek borrelhapje met een moderne twist van avocado.

Beschuit met hummus en avocado roos
  • Ontbijt recept
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Ontbijt of lunch is nog lekkerder wanneer er een mooie avocado roos op ligt.

Courgette caprese
  • Bijgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Gezonde en koolhydraatarme lunch of bijgerecht van gevulde courgette met mozzarella en tomaat.

Karbonade uit de oven met cherrytomaten
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 oventijd
  • 2 personen
  • *

Ideaal gerecht van aardappels, vlees en groente uit de oven om op tafel te zetten als er gasten mee-eten.

Pitabroodjes kip gyros
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • *

Zelf gyros maken van kip met frisse groenten en muntsaus, en ook nog eens best gezond!

Ovenschotel met gehakt en bladerdeeg
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 30 oventijd
  • 3 - 4 personen
  • *

Lekker gehaktmengsel met groenten onder een knapperig dakje van bladerdeeg

Ei Wrap met Hüttenkäse
  • Ontbijt recept
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Een gezond lunchgerecht van omelet met paddenstoelen, zongedroogde tomaat en Hüttenkäse.

Wrap met braadworst uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Kruidig vlees en groenten in een wrap gegratineerd met lekker veel kaas

Italiaanse tortelloni salade
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Geef een Italiaanse twist aan je maaltijdsalade met verse tortelloni en groene asperges gewikkeld in serranoham

Mexicaanse tortilla salade
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een maaltijdsalade met kip en avocado en limoendressing in een krokant tortilla bakje

Aardappelrösti pizza
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 35 oventijd
  • 1 pizza
  • *

Pizza zonder deeg maar met een lekkere bodem van geraspte aardappel

Marokkaanse groentestoof
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3 - 4 personen
  • *

Vegetarisch en snel stoofpannetje van groenten geserveerd met couscous en feta. Op smaak gebracht met ras el hanout kruiden.

Vegetarisch gehakt burger
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 3 personen
  • *

Deze burger van vegetarisch gehakt is helemaal geschikt voor een vegetarische maaltijd en lijkt precies op een normale hamburger.