Tomaat

De tomaat is groentevrucht afkomstig van de tomatenplant. De rijpe vrucht kun je eten, is heel gezond en bevat veel vitaminen en de antioxidant lycopeen. De rest van de plant is giftig en behoort tot het geslacht nachtschade. Tomaatjes kunnen variëren van een bittere smaak tot een zoete smaak en zijn heerlijk in bijna alle gerechten.

Snelle gazpacho met gegrilde paprika
  • Voorgerecht
  • 15 MIN (+ 1 UUR KOELEN)
  • 4 PERSONEN
  • *

Met warm weer zet je snel en makkelijk deze koude tomatensoep op tafel met gegrilde paprika en komkommer

Geroosterde aardappelsalade
  • Bijgerecht
  • 15 MIN + 60 OVENTIJD
  • 3 PERSONEN
  • *

Deze aardappelsalade met gedroogde tomaatjes en parmezaanse kaas smaakt heerlijk bij een stukje vlees of vis

Mini pizza's van de barbecue
  • Bijgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 6 STUKS
  • *

Ook zonder pizzasteen kun je op de bbq prima pizza's maken, bijvoorbeeld deze met paprika en chorizo

Griekse pastasalade
  • Bijgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Deze Griekse pastasalade met komkommer, paprika en feta is een heerlijk recept voor bij de barbecue

Italiaans gevulde puntpaprika
  • Voorgerecht
  • 15 MIN + 15 OVENTIJD
  • 4 STUKS
  • *

Lekkere gevulde puntpaprika's met tomaatjes, parmaham, knoflook en een romige pestosaus

Kip souvlaki met tzatziki
  • Hoofdgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Deze kipspiesjes met oregano zijn lekker in combinatie met de frisse tzatziki saus op een wrap

Kip kerrie met aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Hollandse maaltijd met groente, vlees en aardappels in een romige kerriesaus

Frisse couscous salade met mango
  • Bijgerecht
  • 20 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Frisse en goed gevulde couscoussalade met mango, tomaat en munt, ideaal voor bij de bbq

Salade met knoflookbrood en courgettespies
  • Hoofdgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 2 TOT 4 PERSONEN
  • *

Lekker als lunch of licht avondmaal: frisse salade met knoflookbrood en spiesjes met courgette en parmaham

Pasta met verse tomatensaus en spek
  • Hoofdgerecht
  • 45 MINUTEN
  • 2 PERSONEN
  • **

Heerlijk pastarecept met zelfgemaakte tomatensaus met knoflook en ontbijtspek

Italiaanse aardappelschotel
  • Hoofdgerecht
  • 45 MIN + 30 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Met deze heerlijke ovenschotel combineer je aardappelen, groente, vlees en Italie in één ovenschaal

Video: vegetarische tortillataart
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Kleurrijke goed gevulde tortillataart met lekker veel groente en zelfgemaakte guacamole

Hartige lente tompouce
  • Lunch
  • 30 MIN + 20 OVENTIJD 
  • 4 STUKS
  • **

Hartige variant van de tompoes met geitenkaas en tomaat, lekker als lunch of als high tea recept!

Quinoa met vis en venkel
  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 30 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Gezonde quinoa met geroosterde venkel en courgette geserveerd met een gebakken visje en tomatensalsa

Mozzarella torentje met groenten
  • Voorgerecht
  • 20 MINUTEN
  • 4 STUKS
  • *

Lekker vegetarisch voorgerecht dat er ook nog eens super leuk uit ziet!

Freekeh met pompoen en za'atar
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Zet iets bijzonders en gezonds op tafel met deze freekeh salade met pompoen, tomaat en za'atar kruiden

Video: mini courgette pizza's
  • Hapjes en snacks
  • 15 MIN + 10 OVENTIJD *
  • 2 personen
  • *

Simpel en gezonde snack van plakjes courgette belegd met een pizza topping

Video: rode pesto
  • Bijgerecht
  • 10 MINUTEN *
  • 2 personen
  • *

Zelfgemaakte rode pesto met o.a. zongedroogde tomaatjes, lekker bij de pasta, vlees, vis of op brood

Tagliatelle met ratatouille ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 50 MIN + 10 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Vegetarische pastaschotel met tagliatelle en lekker veel gestoofde groente, vega balletjes en feta

Portobello pizza
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 15 OVENTIJD
  • 4 STUKS
  • *

Gezonde pizza met een basis van portobello met tomatensaus, paprika en mozzarella

Ovenschotel met pastarolletjes
  • Hoofdgerecht
  • 60 MIN + 35 OVENTIJD
  • 2 TOT 3 PERSONEN
  • **

Leuk pastarecept van met spinazie en geitenkaas gevulde pastarolletjes in tomatensaus  

Freekeh salade met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Probeer eens iets nieuws en maak deze gezonde freekeh salade met aubergine uit het Midden Oosten

Mini quiche met tomaten
  • Lunch
  • 40 MIN + 25 OVENTIJD 
  • 8 STUKS
  • **

Deze mini quiches zijn een leuk en makkelijk hapje voor bij een feestje of een high tea

Zalm gemarineerd in rode biet
  • Voorgerecht
  • 30 MIN + 4 UUR MARINEREN
  • 6 PERSONEN
  • **

Dit voorgerecht van zalm, rode biet en zeekraal kleurt mooi op een bord voor het kerstdiner