De tomaat is groentevrucht afkomstig van de tomatenplant. De rijpe vrucht kun je eten, is heel gezond en bevat veel vitaminen en de antioxidant lycopeen. De rest van de plant is giftig en behoort tot het geslacht nachtschade. Tomaatjes kunnen variëren van een bittere smaak tot een zoete smaak en zijn heerlijk in bijna alle gerechten.
Met dit recept tover je makkelijk en snel een gezellig tapashapje met tomaat, geitenkaas en rauwe ham op tafel
Makkelijk en lekker; courgette, aardappeltjes, tomaatjes en feta uit de oven
Zeker een aanrader; lekkere quiche met tomaat, rucola, mascarpone en vegetarisch gehakt
Gezonde ovenschotel met gebakken groente en vis onder een krokant laagje met pesto
Aardappeltjes in schil met tomaten en knofl.ook uit de oven met daarop in kruidenboter gebakken biefstuk.
Heerlijke zelfgemaakte Italiaanse panini met tomaat, mozzarella, balsamico en basilicum.
Vegetarische plaatpizza met tomaat, rode ui, geitenkaas en basilicum om van te smullen.