Tomaat

De tomaat is groentevrucht afkomstig van de tomatenplant. De rijpe vrucht kun je eten, is heel gezond en bevat veel vitaminen en de antioxidant lycopeen. De rest van de plant is giftig en behoort tot het geslacht nachtschade. Tomaatjes kunnen variëren van een bittere smaak tot een zoete smaak en zijn heerlijk in bijna alle gerechten.

Omelet gevuld met salade
  • Lunch
  • 20 MINUTEN
  • 1 PERSOON
  • *

Lunchtip: omelet met kaas en kruiden gevuld met een salade met champignons en tomaatjes

Aardappel roerbak met worst
  • Hoofdgerecht
  • 45 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Makkelijk en snel eenpansgerecht met aardappeltjes, worst en lekker veel groenten

Mexicaanse flautas
  • Hoofdgerecht
  • 50 MINUTEN
  • 8 STUKS
  • **

Krokant gefrituurde tortilla's met kip en een dressing van zure room, chilisaus en zelfgemaakte avocadosaus

Griekse salade in filodeeg
  • Voorgerecht
  • 45 MINUTEN
  • 4 STUKS
  • **

Leuk om te presenteren; bakjes van filodeeg gevuld met een Griekse salade en pittige gamba's

Kipfilet caprese
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Makkelijk kerstrecept; Italiaanse kipfilet met mozzarella, tomaat en basilicum 

Pasta met pestoballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 60 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke spaghetti met tomatensaus met champignons, courgette en gehaktballetjes met pesto smaak

Surinaamse gestoomde vis
  • Hoofdgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 2 PERSONEN
  • **

Lekkere in bananenblad gestoomde kabeljauw met subtiele Surinaamse invloeden

Taco’s met chili con carne
  • Hoofdgerecht
  • 60 MINUTEN
  • 4 PERSONEN/12 STUKS
  • **

Makkelijk recept voor chili con carne geserveerd in taco schelpen met een schep zure room

Plaatpizza Hawaï
  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 25 MIN OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere zelfgemaakte pizza met ham, ananas, tomaatjes en een pittige bite van rode peper

Gegrilde vis met venkel
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Makkelijk en gezond; gegrilde groenten geserveerd met een lekker stukje vis met rozemarijn

Griekse pitabroodjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 8 STUKS
  • **

Pitabroodjes gevuld met Griekse gehaktballetjes, tomaat en feta geserveerd met tzatziki saus

Gevulde aubergine met quinoa
  • Hoofdgerecht
  • 20 MINUTEN + 30 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Vegetarische en gezonde maaltijd; aubergine gevuld met quinoa, amandelen en geitenkaas met een Indiaas tintje

Hartige Italiaanse muffins
  • Lunch
  • 20 MINUTEN + 30 OVENTIJD
  • 6 STUKS
  • **

Een lekkere snack voor tussendoor of op een feestje; hartige muffins met pijnboompitten, mozzarella en tomaatjes

Bladerdeegtaartjes met pesto
  • Hapjes en snacks
  • 15 MINUTEN + 20 OVENTIJD
  • 6 STUKS
  • *

Snelle en makkelijke hartige snack met tomaat, mozzarella en pesto

Salade met mango en krokante kip
  • Hoofdgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Frisse zomersalade met mango, tomaatjes met honing mosterd dressing en krokante kip

Italiaanse kip spies
  • Hoofdgerecht
  • 15 MIN + 8 GRILLEN
  • 4 SPIEZEN
  • *

Lekkere en makkelijke bbq spies met kip in pesto marinade, stukjes courgette en cherrytomaatjes

Gnocchi met biefstukreepjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 15 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke pastaschotel met gnocchi, sperziebonen, biefstukreepjes en tomatensaus uit de oven

Pinchos met geitenkaas
  • Hapjes en snacks
  • 10 MINUTEN 
  • 8 STUKS
  • *

Met dit recept tover je makkelijk en snel een gezellig tapashapje met tomaat, geitenkaas en rauwe ham op tafel

Groente met feta uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 15 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Makkelijk en lekker; courgette, aardappeltjes, tomaatjes en feta uit de oven

Quiche met vegetarisch gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 25 OVENTIJD
  • 3 PERSONEN
  • **

Zeker een aanrader; lekkere quiche met tomaat, rucola, mascarpone en vegetarisch gehakt

Pastasalade met gedroogde tomaatjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN (+ 2 UUR OVENTIJD)
  • 4 PERSONEN
  • **

Italiaanse maaltijdsalade met pasta, kip, mozzarella en gedroogde tomaatjes in een romige pesto dressing

Vis met pesto en groente
  • Hoofdgerecht
  • 25 MINUTEN + 25 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Gezonde ovenschotel met gebakken groente en vis onder een krokant laagje met pesto

Biefstuk met tomaat en aardappeltjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Aardappeltjes in schil met tomaten en knofl.ook uit de oven met daarop in kruidenboter gebakken biefstuk.

Panini met mozzarella
  • Lunch
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke zelfgemaakte Italiaanse panini met tomaat, mozzarella, balsamico en basilicum.