Hollandse recepten

Hollandse recepten

De lekkerste recepten van Nederlandse bodem, van stamppot, ovenschotels en heerlijke soepen tot zoete Hollandse bakrecepten zoals boterkoek en tompouce. En vergeet ook pannenkoeken en poffertjes niet!

Stroopwafel muffins
  • Bakrecept
  • 30 min + 25 oventijd + afkoelen
  • 12 stuks
  • *

Muffins met stukjes stroopwafel met een romige boter crème topping, lekker en feestelijk!

Makkelijke peperkoek
  • Bakrecept
  • 20 min + 60 oventijd
  • 10-12 plakken
  • *

Zelf kruidkoek of peperkoek maken is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt! Eigenlijk is het een kwestie van de ingrediënten mengen en hup, de oven in!

Kersenflappen met slagroom
  • Bakrecept
  • 30 min + 20 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Een keer iets anders dan een appelflap voor bij de koffie? Probeer deze lekkere kersenflappen

Komkommer met garnalencocktail
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 15 stuks
  • *

Lekker hapje van komkommer gevuld met een frisse garnalencocktail met mango

Geitenkaassouffle met asperge
  • Voorgerecht
  • 30 min + 25 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Verwen je gasten (en jezelf) met deze geitenkaas souffle’s met witte asperges

Ovenschotel met gehakt en broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 oventijd
  • 4 personen
  • *

Kruidig gehakt onder een laagje aardappelpuree met gegratineerde broccoli

Koolrolletjes met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 35 oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk koolhydraatarm ovenrecept voor Chinese koolrolletjes in tomatensaus gevuld met gehakt

Erwten stamppot met pittige hamblokjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke combi: smeuïge aardappelpuree met erwtjes en pittige gebakken hamblokjes

Rösti ovenschotel met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 40 oventijd
  • 4 personen
  • *

Hollandse ovenschotel met gehakt en groenten onder een laagje van geraspte aardappel

Boterkoek met vleugje citroen
  • Bakrecept
  • 25 min + 25 oventijd
  • 10 personen
  • *

Ouderwets lekkere boterkoek met amandelen en een extra frisse smaak van citroen

Cordon bleu voor de gourmet
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 5 stuks
  • *

Krokante mini kipfilet gevuld met ham en kaas, ideaal voor in het gourmetpannetje. Een lekker en makkelijk te maken hapje voor bij het gourmetten.

Kibbeling maken
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Deze gefrituurde vis snack van kabeljauw maak je makkelijk zelf met dit recept voor kibbeling beslag. Lekker als hapje of bij het avondeten met verse groenten en aardappels.

Vlaflip met fruit
  • Nagerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Dit makkelijke toetjes met mariebiscuits, griekse yoghurt, vanillevla en fruit is een klassieke topper! Frisse verwennerij, een heerlijk toetje om van te genieten.

Witte asperges met serranoham
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Het is weer genieten met deze witte asperges met serranoham en een heerlijke frisse dressing van yoghurt en citroen. Een lekker voorgerecht in het aspergeseizoen.

Raapstelen salade met kip
  • Lunch recept
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Ontdek deze frisse en heerlijke lente salade met raapstelen, ei, kip en radijsjes. Lekker als lunch of als bijgerecht op de paastafel bijvoorbeeld.

Ovenschotel met spitskool en rookworst
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Winterse ovenschotel met spitskool en paprika onder een laagje puree met rookworst

Gevulde aardappels met spekjes
  • Voorgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Varieer eens met aardappels en vul ze met een smaakvol en romig mengsel van spekjes en bosui. Een heerlijk bij- of hoofdgerecht boordevol smaak. Geniet ervan!

Cordon bleu
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Zelfgemaakte cordon bleu van varkenslapjes gevuld met ham, kaas met een Italiaans tintje van gedroogde tomaatjes. Een heerlijke combi!

Appel met kaneel van de BBQ
  • Nagerecht
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

Recept voor pakketjes met appel, kaneel en suiker om je barbecue mee af te sluiten. Lekker met een bolletje ijs.

Frisse rode bietensap
  • Drankjes
  • 10 min
  • 4 glaasjes
  • *

Deze bietensap is niet alleen gezond maar is ook lekker fris van smaak door de appel en citroen. Voor een energieke start van de dag.

Vlaai met bramenjam
  • Bakrecept
  • 25 min + 40 min oventijd + 30 min koelen
  • 4 personen
  • *

Leuk recept voor een heerlijke vlaai met (zelfgemaakte) bramenjam. Je kunt natuurlijk ook een andere jam naar keuze gebruiken.

Oliebollen met appel
  • Hapjes en snacks
  • 45 min + 1 uur rijzen
  • 20 stuks
  • *

Met dit recept maak je zelf de lekkerste oliebollen met appel. Een eenvoudig recept om zo'n 20 oliebollen met stukjes appel te maken.

Jachtschotel met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere alles in een ovenschotel met gehakt, champignons en aardappelpuree afgedekt met fris zoete appels

Hemelse modder
  • Nagerecht
  • 20 min + 3 uur wachten
  • 4 personen
  • *

Met deze heerlijke en super luchtige chocolade mousse gemaakt met maar 4 ingredienten waan je je echt even in de hemel