Hollandse recepten

Hollandse recepten

De lekkerste recepten van Nederlandse bodem, van stamppot, ovenschotels en heerlijke soepen tot zoete Hollandse bakrecepten zoals boterkoek en tompouce. En vergeet ook pannenkoeken en poffertjes niet!

Mini zuurkooltaartjes
  • Lunch recept
  • 25 min + 25 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Kleine hartige taartjes met zuurkool en rookworst, een heerlijke winterse combi.

Speculaas crumble taartjes met peer
  • Bakrecept
  • 30 min + 25 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Mini taartjes met een vulling van peer en amandelspijs en een krokante topping

Romige kippensoep met champignons
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Van een kommetje van deze kippensoep met champignons knap je weer op!

Ovenschotel met bacon en ui
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 30 oventijd
  • 2 personen
  • *

Deze romige ovenschotel met ui en spek is een variant op de aardappel anders

Quiche met witlof en ham
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 oventijd
  • 4 ersonen
  • *

Witlof met ham en kaas is een gouden combi, zo ook in deze heerlijke quiche

Aardappelpannetje met tijm
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk met tijm gekruide aardappels, vlees en groenten uit 1 pannetje

Kip kerrie salade
  • Lunch recept
  • 25 min
  • 4 broodjes
  • *

Wist je dat je heel makkelijk zelf je eigen kip kerrie salade maakt? Lekker voor tijdens de lunch of op een toastje tijdens een feestje

Ovenschotel aardappel chili
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 oventijd
  • 4-5 personen
  • *

Mexicaanse en Hollandse keuken in één: chili con carne met aardappeltjes en kaas uit de oven!

Kip shoarma ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 10 oventijd
  • 3 personen
  • *

Shoarma is niet alleen lekker in een broodje maar ook in een ovenschotel met puree en paprika.

Visschnitzels met bieslooksaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Zelfgemaakte krokante schnitzels van vis met een roerbak van aardappel en broccoli

Asperge salade met Hollandse garnaal
  • Lunch recept
  • 30 min
  • 6 personen
  • *

Een frisse asperge salade voor op brood of bij de borrel op een toastje. Dit is een echte Hollandse salade door de asperges en Hollandse garnalen.

Lente stamppot met rucola
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een stamppotje met rucola en tomaat dat lekker smaakt in de winter maar ook in de lente

Plaattaart met asperges
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke vegetarische plaattaart met witte asperges in combinatie met gekookt ei en geitenkaas.

Gevulde eieren met avocado
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 8 porties
  • *

Een klassiek borrelhapje met een moderne twist van avocado.

Witlof in bladerdeeg
  • Bijgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Witlof met ham en kaas uit de oven in een krokant jasje van bladerdeeg

Stamppot bitterballen
  • Hapjes en snacks
  • 45 min
  • 15 stuks
  • *

Smeuïge gefrituurde stamppot in een krokant jasje. Leuk om te serveren op een borrel.

Andijviesoep met rookworst
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Warm jezelf op met deze winterse soep van andijvie met stukjes rookworst

Stamppotje van zoete aardappel en broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze makkelijke en gezonde stamppot met gegrilde kip staat in 30 minuten op tafel. Eet smakelijk!

Paddenstoelen ragout
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 8 pasteitjes
  • *

Geen ragout uit een blikje of pakje maar lekker zelfgemaakt en in 20 minuten klaar

Amandelstaaf
  • Bakrecept
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 8 personen
  • *

Gevulde banketstaaf met amandelspijs en een knapperige korst van bladerdeeg. Lekker met sinterklaas of de feestdagen

Aardappel spinazie schotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 oventijd
  • 4 personen
  • *

Romige aardappel ovenschotel met spinazie, ham en kaas

Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 a 3 personen
  • *

Een smakelijke boerenkoolstamppot met een Italiaanse twist door de pesto en zongedroogde tomaatjes.

Spruitjes met worst van de bakplaat
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 2 a 3 personen
  • *

Laat de oven zijn werk doen en maak aardappels, vlees en groenten super makkelijk en snel van de bakplaat

Aardappelschotel met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 oventijd
  • 2 a 3 personen
  • *

Makkelijke aardappelschotel met gehakt en verschillende groenten onder een laagje gegratineerde kaas.