Italiaanse recepten

Italiaanse recepten

Bijna iedereen houdt van de Italiaanse keuken. Van pasta’s zoals lasagne, spaghetti en gnocchi tot risotto, antipasti hapjes en bruschetta. Of ga voor een lekkere pizza! Hier vind je authentieke Italiaanse recepten én zelfbedachte gerechten met een Italiaanse twist. Als afsluiter mag tiramisu of panna cotta niet ontbreken.

Hartige Italiaanse muffins
  • Lunch recept
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Een lekkere snack voor tussendoor of op een feestje; hartige muffins met pijnboompitten, mozzarella en tomaatjes.

Risotto met garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke smeuïge risotto met tomaat en gebakken garnalen met optioneel een lekkere spicy touch

Bruschetta’s met fruit
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Deze zoete bruschetta’s zijn heerlijk om eens mee af te wisselen, lekker op een feestje of bij de high tea

Italiaanse pastasalade
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijke zomerse pastasalade met mozzarella, tomaat, spinazie en verse basilicum. Tip: ook lekker bij de bbq

Italiaanse sandwich
  • Lunch recept
  • 20 min
  • 3 stuks
  • *

Met deze broodjes belegd met Italiaanse vleeswaren, tomaat en pesto waan je je met de lunch in Italië. Lekker om koud te eten of mee te nemen maar ook even kort verwarmen onder de grill is lekker

Pasta all'arrabbiata
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke spaghetti in een heerlijke licht pittige zelfgemaakte tomatensaus van roma tomaatjes en chili, lekker met Parmezaanse kaas

Pasta met kip uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekker pasta recept uit de oven met kip, spinazie en tomaatjes en lekker veel mozzarella

Romige vegan risotto
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijk basis recept voor een vegan risotto die toch lekker romig en smeuïg is

Citroenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Frisse en romige risotto met venkel en citroen, een geweldig lekkere combinatie!

Spaghetti aglio e olio
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Klassiek en snel basisrecept voor spaghetti aglio e olio, ofwel pasta met knoflook en olie met een pittige bite.

Ricotta spinazieballetjes
  • Voorgerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • *

Deze zachte spinazieballetjes met ricotta en Parmezaanse kaas kook je net als ravioli in een paar minuutjes gaar. Serveer ze lekker in de salie boter.

Gnocchi zelf maken
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk authentiek pasta gerechtje gemaakt van aardappels.

Pasta met raapstelen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk lente recept voor spaghetti met knoflook en verse raapstelen geserveerd met romige mozzarella

Vegan tiramisu
  • Nagerecht
  • 30 min + 12 uur opstijven
  • 6 personen
  • *

Een traditionele tiramisu wordt vaak gemaakt met room en eieren. Deze vegan variant gemaakt met plantaardige ingredienten, maar nog steeds heerlijk én makkelijk te maken.

Bruschetta met spinazie spread
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 16 stuks
  • *

Lenterecept: bruschetta's met een frisse spinazie-geitenkaas spread en een plakje parmaham

Bloemkool pizza schotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijke koolhydraatarme ovenschotel die grotendeels uit groenten bestaat aangevuld met pizzasaus en kaas

Pastaschelpen met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Vegetarische pastaschotel met grote pastaschelpen (conchiglioni) gevuld met ricotta en spinazie in een heerlijke tomatensaus

Tiramisu met appel
  • Nagerecht
  • 30 min + 3 uur opstijven + 3 uur opstijven
  • 6 personen
  • *

Dit dessert is een combi van tiramisu en appeltaart en bevat stukjes appel, lange vingers en kaneel en bovendien geen alcohol of ei! Een heerlijk toetje

Tagliatelle met ratatouille ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 10 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Vegetarische pastaschotel met tagliatelle en lekker veel gestoofde groente, vega balletjes en feta

Lasagne met paprika
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 45 min oventijd
  • 4
  • *

Heerlijke lasagne met gehakt en tomatensaus met een lekkere toevoeging van geroosterde paprika

Saltimbocca
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijke italiaanse specialiteit van kalfsvlees met rauwe ham en salie in een marsala jus

Kip pesto ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Makkelijke ovenschotel van aardappeltjes met kip en een Italiaanse twist van pesto, tomaat en mozzarella

Lasagnette
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 3-4 personen
  • *

Makkelijke en snelle variant op de lasagne zonder oven maar uit de pan met stukjes lasagnebladen in een heerlijke saus

Zoete aardappel pizza
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

In deze oranje bodem zit een heleboel zoete aardappel verstopt, lekker en gezond(er) dan een gewone pizza!