Bijna iedereen houdt van de Italiaanse keuken. Van pasta’s zoals lasagne, spaghetti en gnocchi tot risotto, antipasti hapjes en bruschetta. Of ga voor een lekkere pizza! Hier vind je authentieke Italiaanse recepten én zelfbedachte gerechten met een Italiaanse twist. Als afsluiter mag tiramisu of panna cotta niet ontbreken.
Lekkere romige vegetarische risotto met spinazie, 2 soorten kaas en een lekkere crunch van pijnboompitten.
Traditionele tiramisu met lange vingers, mascarpone, slagroom en cacao, maar zonder ei, en net zo lekker.
Pasta in roomsaus met knoflook en erwtjes met gebakken coquilles (sint jakobsschelpen). Een ideaal recept om te serveren tijdens een etentje of met Kerst.
Maak met dit recept voor pesto in 10 minuten zelf deze heerlijke pesto met o.a. basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten, ook wel pesto genovese genoemd. Inclusief handige video!
Heerlijke Italiaanse ovenschotel met pasta, tonijn uit blik en aubergine onder een gegratineerd laagje kaas
Makkelijk basis recept voor het maken van een luchtige focaccia brood met tomaatjes en rozemarijn
Heerlijke vegetarisch pasta recept met paddenstoelen, spinazie in een romige saus van crème fraiche
Een koolhydraatarme ovenschotel van courgette cannelloni gevuld met een bolognese saus op een romige bodem van spinazie en ricotta
Heerlijk recept voor krokante Italiaanse cantuccini koekjes met amandelen, lekker bij de koffie
Heerlijk Italiaans recept voor melanzane alla parmigiana uit de oven met laagjes aubergine, mozzarella, tomatensaus en uiteraard Parmezaanse kaas
Gevulde courgette’s uit de oven met een Italiaans mengsel van gehakt, basilicum en mozzarella
Een heerlijk tropisch dessert: romige panna cotta van room en kokosmelk met een laagje frisse passievrucht
Deze zachte pasta in een zelfgemaakte tomatensaus wordt ook wel gnocchi alla napoletana genoemd en is bovendien ook kidsproof
Heerlijke smeuïge risotto gegaard in tomatensaus en bouillon geserveerd met burrata en geroosterde tomaatjes
Lekkere vis met een krokant laagje van pijnboompitten op een mengsel van spinazie, ricotta en tomaatjes uit de oven.
Vegetarische pasta met courgette en zelfgemaakte pesto van pistachenootjes geserveerd met een dot ricotta.
Klassieke pasta van spaghetti met zelfgemaakte gehaktballetjes in een tomatensaus, hier smult iedereen van!
Maak zelf dit basisrecept voor heerlijke smaakvolle pastasaus, ideaal voor bij de spaghetti, pasta of lasagne.
Lunch met deze goed belegde tosti van gegrild brood met pesto, tomaat en salami er tussen of serveer als avondmaal met een kop soep
Deze populaire Italiaanse salade met tomaat en mozzarella is heerlijk als voorgerecht of als lunch
Romige vegetarische ovenschotel met broccoli en knapperige stukjes walnoot gegratineerd met een laagje kaas
De spaghetti bolognese zoals je 'm kent, maar dan veganistisch met extra veel groenten