Italiaanse recepten

Italiaanse recepten

Bijna iedereen houdt van de Italiaanse keuken. Van pasta’s zoals lasagne, spaghetti en gnocchi tot risotto, antipasti hapjes en bruschetta. Of ga voor een lekkere pizza! Hier vind je authentieke Italiaanse recepten én zelfbedachte gerechten met een Italiaanse twist. Als afsluiter mag tiramisu of panna cotta niet ontbreken.

Panna cotta met aardbei
  • Nagerecht
  • 40 min + 4 uur opstijven
  • 2 personen
  • *

Heerlijk dessert van zelfgemaakte panna cotta van opgesteven room met een lekkere friszoete aardbeiensaus

Pastasalade met garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 à 4 personen
  • *

Lauwwarme salade met fusilli pasta met knoflookgarnalen en rode pesto, lekker als lunch of lichte maaltijd

Pastasalade met carpaccio
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Een van de meest favoriete voorgerechten in de vorm van een pastasalade inclusief pijnboompitten en Parmezaanse kaas

Pizzabroodjes
  • Lunch recept
  • 10 min + 12 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Een makkelijke snack of lunch van pizza broodjes met een lekkere topping van pizzasaus, groenten en kaas

Koolhydraatarme lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 2 – 3 personen
  • *

Een heerlijke koolhydraatarme lasagne van pompoen en courgette, met een vulling van spinazie, ricotta en een tomatensaus

Calzone pizza wraps
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 12 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Snelle en gezonde(re) versie op een pizza calzone gemaakt met volkoren wraps gevuld met courgette, mozzarella en tomaat.

Basisrecept pizzadeeg
  • Bijgerecht
  • 20 min + 45 min rijzen
  • 2 pizzabodems
  • *

Met dit simpele basisrecept inclusief stap voor stap video maak je snel en makkelijk je eigen pizzadeeg. De perfecte bodem voor al je pizza’s!

Pizza rolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 20 stuks
  • *

Lekkere snack van opgerolde pizzarolletjes met salami en paprika, een ideale borrelsnack op een feestje!

Limoncello mousse dessert
  • Nagerecht
  • 25 min + 2 uur opstijven
  • 3 stuks
  • *

Fris en luchtig toetje van citroenmousse met een vleugje limoncello en bastogne koekjes op de bodem

Tortellini met paprikasaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Een lekker pasta gerecht met tortellini in een zelfgemaakte romige saus van geroosterde rode paprika’s

Caprese burger
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 stuks
  • *

Lekkere kruidige zelfgemaakte Italiaanse burger op een ciabatta broodje met de Italiaanse ingrediënten mozzarella, gedroogde tomaatjes en verse basilicum.

Pizzarolletjes met pesto
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 20 stuks
  • *

Zoek je nog een lekkere borrelsnack? Probeer dan deze lekkere pizzarolletjes met pesto, mozzarella en tomaat

Spaghetti met witlof
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Lekker pastagerecht van spaghetti met geroerbakte witlof en spekjes in een romige saus

Vegan pasta pesto
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke romige vegan pasta pesto gemaakt met avocado pesto, gegrilde courgette en doperwten

Rode bietenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor deze heerlijke kleurrijke vegetarische risotto met rode bieten, geitenkaas en walnoten

Italiaanse boerenomelet
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Door pesto te mengen met eieren krijg je een heerlijke lichtgroene omelet die je kunt vullen met verschillende groenten. Vergeet niet te garneren met Parmezaanse kaas.

Vegan lasagne bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Het is helemaal niet moeilijk om een lekkere vegan lasagne bolognese te maken. Gebruik vegan gehakt en maak een vegan bechamelsaus!

Gevulde varkenshaas op zijn Italiaans
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2-3 personen
  • *

Een perfect pronkstuk voor op tafel: gevulde varkenshaas met o.a. pesto, mozzarella en tomaatjes omwikkeld met licht knapperig gebakken parmaham

Tiramisu
  • Nagerecht
  • 35 min + 12 uur opstijven
  • 4-6 personen
  • *

Het basisrecept voor klassieke tiramisu! Makkelijk en snel te maken en een ideaal dessert om van tevoren te bereiden.

Macaroni ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Goed gevulde ovenschotel met macaroni, gehakt en groenten in een kruidige tomatensaus en uiteraard kaas

Paddenstoelen risotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor lekkere en smeuïge risotto met paddenstoelen, kastanjechampignons, Parmezaanse kaas en een vleugje truffel.

Minestronesoep
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze lekkere Italiaanse maaltijdsoep is gevuld met veel verschillende groenten, pasta en bonen

Tomatensaus zelf maken
  • Bijgerecht
  • 20 min + 25 min wachten
  • 400 ml
  • *

Maak zelf je eigen verse tomatensaus op basis van tomaten, knoflook en basilicum. Lekker als pastasaus bij verschillende pasta's maar ook op pizza of andere gerechten!

Mini calzone pizza’s
  • Hapjes en snacks
  • 45 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Kleine gevulde pizza's met een lekkere vulling van o.a. mozzarella en paprika. Lekker als hapje of hartige snack op een feestje!