Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardappel preisoep

Lekker makkelijk voorgerecht voor de kerst; romige preisoep met garnaaltjes

Ingrediënten
  • 450 gr kruimige aardappelen
  • 2 preien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepels kerriepoeder
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 liter water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel mosterd
  • 125 ml creme fraiche
  • zwarte peper
  • 125 gr roze garnalen
Materialen
  • Staafmixer

Bereiding
Schil de aardappels en snijd in blokjes en de preien in ringen (bewaar er eventueel een paar voor de garnering). Verhit een beetje olijfolie in een soeppan en bak de knoflook, preiringen, aardappelblokjes en kerriepoeder een paar minuten aan totdat de prei wat geslonken is. Giet er 1 liter water bij en voeg de bouillonblokjes toe. Laat dit 15 minuten zachtjes koken.

Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer helemaal fijn. Zet de soep weer terug op klein vuur en voeg ongeveer de helft van de garnalen toe. Roer de mosterd en 100 ml creme fraiche door de soep en breng op smaak met wat zwarte peper. Verdeel de soep over 4 borden. Maak de overgebleven creme fraiche wat vloeibaarder met een eetlepel water en trek met een klein lepeltje een mooi rondje in de soep. Garneer in het midden met wat overgebleven garnalen en wat ringetjes prei.

Tip: Steek wat sterretjes uit een aantal sneetjes brood en rooster deze in en de oven in een pan krokant en serveer deze bij de soep. Bekijk ook eens dit basisrecept voor courgettesoep

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×