Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees of vis. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, of noedels met tofu. Bij recepten waar vlees wordt genoemd kun je deze gemakkelijk vervangen voor een gelijknamige vleesvervanger.

Pompoenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Heerlijke smeuïge herfst risotto met geroosterde pompoen en parmezaanse kaas

Focaccia met tomaat
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 30 min oventijd + 45 min rijzen
  • 1 brood
  • *

Makkelijk basis recept voor het maken van een luchtige focaccia brood met tomaatjes en rozemarijn

Naanbrood maken
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • *

Maak snelle verse naanbroodjes met dit makkelijke recept waarbij je alles mengt en vervolgens de broodjes bakt in de pan.

Wafels recept
  • Tussendoortjes
  • 45 min
  • 8 stuks
  • *

Lekker wafels bakken met dit ouderwetse basisrecept, zacht van binnen en iets krokant aan de buitenzijde inclusief een vleugje vanille

Aardappelbrood met tomaat
  • Lunch recept
  • 30 min + 40 oventijd + 1 uur rijzen
  • 1 brood
  • *

Dit hartig brood op basis van aardappel en gedroogde tomaatjes is heerlijk als lunch of snack.

Bounty cupcakes
  • Bakrecept
  • 40 min + 20 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Heerlijke chocolade cupcakes met toef van kokos creme en een mini Bounty, dat is genieten!

Pasta met paddenstoelen en champignons
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke vegetarisch pasta recept met paddenstoelen, spinazie in een romige saus van crème fraiche

Koolhydraatarme cannelloni bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 20 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Een koolhydraatarme ovenschotel van courgette cannelloni gevuld met een bolognese saus op een romige bodem van spinazie en ricotta

Vegetarische groentesoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Deze goed gevulde groentesoep bevat extra veel groenten en geen vlees, daar knap je van op!

Gezonde appeltaart
  • Bakrecept
  • 45 min + 60 min oventijd
  • 10-12 personen
  • *

Deze gezondere versie op de bekende appeltaart gemaakt met o.a. volkorenmeel en zonder geraffineerde suiker smaakt heerlijk en is bovendien een stuk verantwoorder

Pompoen pannenkoeken
  • Ontbijt recept
  • 30 min
  • 8-10 stuks
  • *

Deze pannenkoekjes zijn een heerlijk verwen ontbijtje voor in het weekend. Lekker met de herfstige smaken van pompoen, kaneel en speculaaskruiden

Cantuccini koekjes
  • Bakrecept
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 30 stuks
  • *

Heerlijk recept voor krokante Italiaanse cantuccini koekjes met amandelen, lekker bij de koffie

Melanzane alla parmigiana
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Heerlijk Italiaans recept voor melanzane alla parmigiana uit de oven met laagjes aubergine, mozzarella, tomatensaus en uiteraard Parmezaanse kaas

Japanse ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • *

Een vegetarische variant op de Japanse ramen, gevuld met noedels, paddenstoelen, paksoi en een gekookt ei

Champignonroomsaus
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 porties
  • *

Maak zelf heel makkelijk deze romige champignonsaus. Deze veelzijdige saus is lekker bij pasta, schnitzel, een stukje kip, een varkenshaasje of over groenten.

Pompoencake
  • Bakrecept
  • 30 min + 45 oventijd + afkoelen
  • 12 plakken
  • *

Gezonde en licht zoete pompoencake met speculaaskruiden, pecannoten en een frisse topping van kwark

Kumpir
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 60 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Deze Turkse kumpir is een gevulde aardappel met een romige, kazige aardappelpuree afgemaakt met verschillende toppings en een knoflooksaus van Turkse yoghurt

Poire Belle Helene
  • Nagerecht
  • 1 uur 30 min
  • 8
  • *

Makkelijk maar toch indrukwekkend toetje van gepocheerde stoofperen met chocoladesaus en vanille-ijs. Een leuke afsluiter voor het (kerst)diner.

Preisoep met aardappel
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk recept om zelf deze romige preisoep met aardappel te maken. Inclusief tips voor lekkere toevoegingen om er een goede maaltijdsoep van te maken. In 25 minuutjes klaar.

Indische quiche
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Quiche met een Indische twist van gekruid gehakt en diverse groenten op smaak gebracht met o.a. ketjap en sambal

Bloemkool met kaassaus uit de oven
  • Bijgerecht
  • 25 min + 10 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Heerlijk recept met bloemkool in de hoofdrol! Gegratineerd met een kaassausje uit de oven, een ideaal bijgerecht bij de Hollandse maaltijd.

Stokbrood maken
  • Bijgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd + 2 uur rijzen
  • 2 stuks
  • *

Een makkelijk recept om zelf een heerlijk vers stokbrood te bakken, lekker met wat kruidenboter of voor de lunch

Knakworst mummies
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Halloweenavondje? Maak deze grappige knakworst mummies. Ook handig voor tijdens de trick-or-treat wandeling.

Italiaans gevulde courgette
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Gevulde courgette’s uit de oven met een Italiaans mengsel van gehakt, basilicum en mozzarella