Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees of vis. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, of noedels met tofu. Bij recepten waar vlees wordt genoemd kun je deze gemakkelijk vervangen voor een gelijknamige vleesvervanger.

Indische quiche
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Quiche met een Indische twist van gekruid gehakt en diverse groenten op smaak gebracht met o.a. ketjap en sambal

Bloemkool met kaassaus uit de oven
  • Bijgerecht
  • 25 min + 10 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Heerlijk recept met bloemkool in de hoofdrol! Gegratineerd met een kaassausje uit de oven, een ideaal bijgerecht bij de Hollandse maaltijd.

Stokbrood maken
  • Bijgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd + 2 uur rijzen
  • 2 stuks
  • *

Een makkelijk recept om zelf een heerlijk vers stokbrood te bakken, lekker met wat kruidenboter of voor de lunch

Knakworst mummies
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Halloweenavondje? Maak deze grappige knakworst mummies. Ook handig voor tijdens de trick-or-treat wandeling.

Italiaans gevulde courgette
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Gevulde courgette’s uit de oven met een Italiaans mengsel van gehakt, basilicum en mozzarella

Vegetarische sushi
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2-3 personen
  • *

Een heerlijke vegetarische sushi variant, met geroosterde zoete aardappel, romige avocado, frisse komkommer en een pittige dipsaus

Bananencake met pecan
  • Bakrecept
  • 25 min + 55 oventijd
  • 9 personen
  • *

Makkelijk en simpel recept voor bananencake met bananen verwerkt in het beslag en gekarameliseerde bananen on top! Dat is dubbel genieten!

Champignonsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk basisrecept voor vers gemaakte gebonden champignonsoep met gebakken champignons en een snufje tijm

Gnocchi in tomatensaus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Deze zachte pasta in een zelfgemaakte tomatensaus wordt ook wel gnocchi alla napoletana genoemd en is bovendien ook kidsproof

Gezonde sandwichspread
  • Lunch recept
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Een lekkere en gezonde sandwichspread gemaakt met groenten. Ideaal om vooraf te maken zodat je snel een gezonde boterham klaar hebt door de weeks.

Gevulde aardappels moussaka
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Gevulde aardappels met aubergine en een kruidige tomatensaus met gehakt. De bekende Griekse moussaka maar dan anders!

Melkbroodjes
  • Ontbijt recept
  • 20 min + 20 min oventijd + 2 uur 30 min rijzen
  • 6 stuks
  • *

Heerlijk recept voor zelfgemaakte zachte broodjes die licht zoet smaken en makkelijk in de oven te bereiden zijn

Tomatenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke smeuïge risotto gegaard in tomatensaus en bouillon geserveerd met burrata en geroosterde tomaatjes

Stroopwafel pancakes
  • Ontbijt recept
  • 25 min
  • 6 stuks
  • *

Heerlijke pannenkoekjes met stukjes stroopwafel er in zodat de karamel smelt in het beslag. Maak de pancakes af met wat slagroom en koek kruimels

Citroen poffertjes met kokos
  • Tussendoortjes
  • 60 min
  • 50 stuks
  • *

Lekkere zelfgemaakte poffertjes met een frisse twist van citroen en kokos, een variant die je een keer moet proberen!

Vegan kruidenroomkaas
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Een zelfgemaakte plantaardige kruidenroomkaas op basis van cashewnoten en geroosterde knoflook

Zelfgemaakte boontjes sajoer
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 2 à 3 personen
  • *

Makkelijk recept voor zelfgemaakte Indonesische sperziebonen gestoofd in een licht pittige saus

Vegan cheesecake met mango
  • Nagerecht
  • 45 min + 4 uur opstijven
  • 10 personen
  • *

Een heerlijk recept voor een vegan kwarktaart met mango zonder gelatine met een vleugje kokos en limoen

Zelf falafel maken
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 10-12 stuks
  • *

Super lekkere zelfgemaakte falafel balletjes op basis van kikkererwten en kruiden, inclusief stap voor stap uitleg en foto’s. Lekker op een pita broodje of wrap!

Salade met avocado
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijke en frisse salade met avocado, geitenkaas en komkommer. Lekker als lunch of als bijgerecht

Tosti geitenkaas
  • Lunch recept
  • 10 min
  • 2 stuks
  • *

Met brood, geitenkaas, paprika en walnoot maak jij deze heerlijke tosti voor de lunch

Tzatziki
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

Maak zelf tzatziki met dit recept voor deze heerlijke romige en frisse Griekse dip met griekse yoghurt en komkommer

Fusilli pasta met pistache pesto en ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Vegetarische pasta met courgette en zelfgemaakte pesto van pistachenootjes geserveerd met een dot ricotta.

Kip tandoori salade met yoghurt limoen dressing
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Maaltijdsalade met kruidige (vega) kip en geroosterde kikkererwten gecombineerd met mango en cashewnoten en een frisse dressing