Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees of vis. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, of noedels met tofu. Bij recepten waar vlees wordt genoemd kun je deze gemakkelijk vervangen voor een gelijknamige vleesvervanger.

Griekse bowl met tzatziki
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere vegetarische bowl met couscous, gegrilde aubergine en tzatziki. Een ideaal gerecht voor op een warme zomerse dag.

Aardbeien yoghurtijs
  • Nagerecht
  • 20 min + 6 uur opstijven
  • 4 porties
  • *

Zelfgemaakt romig ijs met verse aardbeien, slagroom en yoghurt. Makkelijk te maken zonder ijsmachine en heerlijk als dessert.

Watermeloen salade met feta
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke zomerse salade van fris zoete watermeloen gecombineerd met zoute feta, stukjes krokante pecannoten en een lichte dressing met limoen

Imam bayildi (aubergine met tomaat)
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Dit heerlijke vegetarische Turks gerecht bestaat uit gevulde aubergines met tomaat, paprika en lekkere kruiden uit de oven.

Kaaskoekjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 30 stuks
  • *

Lekkere snelle kaaskoekjes gemaakt met maar 4 ingredienten! Ze zijn krokant van buiten en nog iets zacht van binnen.

Pannenkoekentaart met aardbeien
  • Nagerecht
  • 1 uur
  • 8 personen
  • *

Pannenkoekentaart met aardbeien, een leuk idee als dessert, voor een kinderfeestje of gewoon bij de koffie. De taart maak je van pannenkoeken met zelfgemaakte aardbeienroom. Serveer met wat aardbeien bovenop voor een vrolijk resultaat.

Pilav rijst
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke Midden Oosterse maaltijd van rijst met geurige kruiden zoals kaneel en kardemom gestoofd in bouillon

Zelfgemaakte pastasaus
  • Bijgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Maak zelf dit basisrecept voor heerlijke smaakvolle pastasaus, ideaal voor bij de spaghetti, pasta of lasagne.

Aardbeiensoep
  • Nagerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Heel makkelijk en snel toetje dat heerlijk smaakt in de zomer als afsluiting van een diner of barbecue.

Muesli yoghurt repen
  • Tussendoortjes
  • 25 min + 4 uur opstijven
  • 15 stuks
  • *

Ijskoud en gezond(er) tussendoortje van een lekkere bodem van muesli met een laag yoghurt en fruit.

Mango kokos ijsjes
  • Nagerecht
  • 10 min + 6 uur bevriezen
  • 6 stuks
  • *

Heerlijke zelfgemaakte tropische waterijsjes, verfrissend en een heerlijk tussendoortje op een warme dag. Ook ideaal voor kids!

Kruidenboter maken
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

Na dit recept maak je voortaan altijd je kruidenboter zelf want het is zo simpel en lekker, en onmisbaar bij de BBQ

Abrikozen crumble gebak
  • Bakrecept
  • 25 min + 40 min oventijd
  • 9 personen
  • *

Heerlijke friszoete kruimeltaart met abrikozen en een krokante crumble laag, lekker als gebak of met een bolletje ijs als dessert

Mexicaanse bowl met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke gezonde en vegan bowl met Mexicaans gekruide zoete aardappel, quinoa, groenten en avocadodressing

Pindakaas ijsjes
  • Nagerecht
  • 10 min + 6 uur bevriezen
  • 6 stuks
  • *

Lekkere romige en gezonde ijsjes op basis van bananen, yoghurt en pindakaas! Een lekker tussendoortje, ook ideaal voor kinderen.

Gezonde carrot cake
  • Bakrecept
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 9 stukjes
  • *

Een heerlijk worteltaartje in een gezonder jasje, met een lekkere frisse topping van Griekse yoghurt

Filodeeg driehoekjes met geitenkaas
  • Hapjes en snacks
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 15 stuks
  • *

Krokante hapjes van filodeeg met een zachte vulling van geitenkaas, honing en stukjes walnoot. Een ideaal borrelhapje voor op een feestje.

Glutenvrije quiche met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min wachten + 60 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een glutenvrije quiche met een bodem met een gezonde twist op basis van kikkererwten en een lekkere vulling van spinazie, zongedroogde tomaat en geitenkaas!

Salade caprese
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 à 3 personen
  • *

Deze populaire Italiaanse salade met tomaat en mozzarella is heerlijk als voorgerecht of als lunch

Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Romige vegetarische ovenschotel met broccoli en knapperige stukjes walnoot gegratineerd met een laagje kaas

Abrikozenflappen
  • Bakrecept
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Lekkere krokante flappen van bladerdeeg met een fris zoete vulling van abrikoos, met zowel verse als abrikozen uit blik te maken

Vegan spaghetti bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

De spaghetti bolognese zoals je 'm kent, maar dan veganistisch met extra veel groenten

Eierkoeken bakken
  • Tussendoortjes
  • 15 min + 12 min oventijd
  • 10 - 12 stuks
  • *

Met dit makkelijke en snelle recept inclusief stap voor stap video maak jij in een half uurtje je eigen luchtige eierkoeken

Pasta bowl met gegrilde nectarine
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Alles wat je wilt deze zomer is deze pasta bowl met onder andere gegrilde nectarine, maïs, geitenkaas en pistachenoten