Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees of vis. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, of noedels met tofu. Bij recepten waar vlees wordt genoemd kun je deze gemakkelijk vervangen voor een gelijknamige vleesvervanger.

Vegetarische enchiladas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Wraps gevuld met champignons en zwarte bonen uit de oven, een lekkere en vegetarische maaltijd

Kokos cheesecakejes met mango crumble
  • Nagerecht
  • 45 min + 30 oventijd
  • 12 stuks
  • *

Deze tropische cheesecakejes vormen een lekker zomers toetje, ook heerlijk na de barbecue!

Falafel BBQ spiesen
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 5 stuks
  • *

Deze vegetarische spiesen met balletjes falafel zijn perfect voor op de BBQ of de grill! Heerlijk met aubergine, paprika en cherrytomaat

Plaatpizza met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Vegetarische plaatpizza met veel lekkere groenten: gele paprika, courgette en champignons.

Vegan regenboog summer rolls met pindasaus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min stuks
  • 12 stuks
  • *

Deze vrolijke en kleurrijke loempia’s van rijstvellen, ook wel springrolls genoemd, zijn een lekkere en gezonde maaltijd of lunch.

Aardappelroerbak met champignons
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Deze simpele maar heerlijke vegetarische roerbak met aardappel en groenten staat snel op tafel.

Mexicaanse zoete aardappel salade
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • *

Gezonde maaltijdsalade met geroosterde zoete aardappel en quinoa en een Mexicaanse twist

Gado gado burger
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

De klassieke combinatie van gado gado, groenten, ei en pindasaus gecombineerd op een broodje met vegaburger. Dat is nog eens een lekkere variatie op de hamburger.

Bruschetta salade
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Een salade van knapperig geroosterd brood met gemarineerde tomaatjes.

Koolrolletjes met geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 12 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Vegetarische rolletjes van Chinese kool gevuld met geitenkaas en champignons in een romige paprikasaus.

Couscous salade met zoete aardappel
  • Bijgerecht
  • 20 min + 20 oventijd
  • 8 personen
  • *

Frisse couscous met munt en geroosterde zoete aardappel

Tiramisu wafels
  • Nagerecht
  • 50 min
  • 10-12 stuks
  • *

Wafels met koffiesmaak geserveerd met mascarpone en cacao. Lekker als toetje of gebak bij koffie of thee

Clafoutis met mango
  • Nagerecht
  • 15 min + 30 oventijd
  • 6 personen
  • *

Dit Franse dessert bestaat uit fruit overgoten met een beslag gebakken in de oven

Spinaziesoufflé
  • Lunch recept
  • 30 min + 15 oventijd
  • 4-6 stuks
  • *

Deze luchtige en hartige soufflés met spinazie zijn heerlijk zacht en lekker tijdens de paasbrunch

Mango crumble met kokos
  • Nagerecht
  • 20 min + 30 oventijd
  • 6 personen
  • *

Tropisch toetje van zoete mango en perzik onder een knapperig laagje crumble met een vleugje kokos

Snelle tiramisu met lemon curd
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Deze tiramisu staat binnen 20 min op tafel en is door de lemoncurd lekker fris van smaak, ook lekker na de paasbrunch

Kaas uienbroodjes
  • Lunch recept
  • 20 min + 20 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Zelfgemaakte broodjes met een heerlijke topping van gebakken ui en kaas

Sla wraps met vega balletjes en satésaus
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Een lichte maaltijd met een Oosterse twist van zelfgemaakte pindasaus.

Pita met linzenkoekjes en muntsaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 1 uur opstijven
  • 6 broodjes
  • *

Vegetarisch recept voor heerlijke kruidige linzenkoekjes in een pitabroodje met komkommer en muntsaus

Ovenschotel met aardappel en falafel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • *

Vegetarische ovenschotel met puntpaprika en balletjes falafel en een romige saus

Hartige taart met groenterolletjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 37 min
  • 3-4 personen
  • *

Krokante quiche van croissantdeeg met ricottavulling en rolletjes van courgette en wortel.

Portobello met couscous
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 min
  • 6 stuks
  • *

Vegetarisch gerecht van grote champignons gevuld met couscous, aubergine en geitenkaas.

Gevulde croissants
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Deze croissants zijn gevuld met twee varianten hartige vulling en zijn perfect voor bij de lunch of brunch.

Mini tarte tatin met mango
  • Nagerecht
  • 30 min + 25 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Deze taartjes met fruit worden op de kop gebakken en zijn heerlijk met een bolletje ijs en/of slagroom