Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees of vis. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, of noedels met tofu. Bij recepten waar vlees wordt genoemd kun je deze gemakkelijk vervangen voor een gelijknamige vleesvervanger.

Frittata met broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 oventijd
  • 3 personen
  • *

Een ideale manier om restjes mee op te maken of om groenten in te verstoppen.

Rode bieten spread
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

De rode bieten spread met geitenkaas is een heerlijke spread voor op bruschetta, de boterham of voor op de borrelplank.

Vegan quiche met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • *

Deze quiche is gemaakt zonder ei en room maar met tofu,wat deze quiche veganistisch maakt. Tevens is de quiche is gevuld met allemaal lekkere groenten.

Gevulde portobello's met mexicaanse vulling
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Grote champignons gevuld met een heerlijke vegetarische vulling met een Mexicaanse twist.

Gnocchi met blauwe kaas en paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Dit gerecht is onwijs herfstig met paddenstoelen, blauwe kaas, spinazie en natuurlijk de gnocchi.

Chocolade brownie wafels
  • Nagerecht
  • 40 min
  • 6 stuks
  • *

Deze smeuïge chocolade wafels zijn heerlijk als toetje of bij de koffie of thee

Halloween appelflappen
  • Tussendoortjes
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 5 stuks
  • *

Leuk om samen met de kinderen te maken: appelflappen in de vorm van een scary Halloween pompoen

Gnocchi in pompoensaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk vegetarische maaltje van zachte gnocchi in een licht pittige pompoensaus

Tomaten bladerdeeghapjes
  • Hapjes en snacks
  • 15 min + 25 oventijd
  • 15 stuks
  • *

Simpel maar lekker vegetarisch hapje van tomaat uit de oven

Pannenkoeken met peer en geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 6 stuks
  • *

Hartige pannenkoeken met peer gevuld met rucola en geitenkaas

Toast met radijsjessalade
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 3 kleine sneetjes brood
  • *

Frisse salade van radijs, komkommer amandel. Lekker op (stok)brood tijdens de lunch of bij de borrel!

Toetje met Bastogne en peer
  • Nagerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Met dit recept zet je binnen een paar minuten een lekker toetje met Bastognekoeken en gekarameliseerde peer op tafel

Noedels met bimi en mango
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Vegetarisch gerecht met noedels, pittige tofu en frisse stukjes mango

Balinese salade met sperziebonen
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 porties
  • *

Een salade van sperziebonen, witte kool en taugé op smaak gemaakt met zelfgemaakte boemboe bali, heerlijk als bijgerecht bij Indische gerechten.

Balinese boemboe
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 10 porties
  • *

Deze mix van kruiden en specerijen is de basis van vele Balinese gerechten zoals nasi en bami goreng of heerlijke curry’s.

Broccoleaf soep met kokos
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Broccoleaf zijn de bladeren van broccoli die zacht en mild van smaak zijn en super gezond

Spinaziesalade met kaasschnitzel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Frisse maaltijdsalade met pasta en een smeuïge kaasschnitzel

Pastasalade met aardbeien en avocado
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Deze vegetarische maaltijdsalade met pasta, aardbeien en avocado vult goed en staat binnen 20 minuten op tafel

Courgette feta balletjes
  • Bijgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Deze groenteballetjes met feta zijn lekker als bijgerecht, maar ook ideaal om als hapje te serveren

Freekeh bowl met falafel
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 2 personen
  • *

Freekeh zijn groene tarwekorrels en heel gezond, combineer ze met wat geroosterde groenten en falafel in een bowl

Tomaten quiche met basilicum
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 50 oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Een lichte quiche met ricotta en lekkere zoetsappige tomaatjes

Traditionele aardappelgratin
  • Bijgerecht
  • 30 min + 50 oventijd
  • 4-6 personen
  • *

Het basisrecept voor een perfecte en romige aardappelgratin zonder ei inclusief stap voor stap video

Vegetarische pita pizza met gegrilde groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 5 min oventijd
  • 5 stuks
  • *

Pitabroodjes uit de oven belegd met courgette, paprika, aubergine, pesto en mozzarella

Mango smoothie bowl met kokos
  • Ontbijt recept
  • 10 min
  • 1 bowl
  • *

Begin de dag goed met deze tropische smoothie bowl op basis van mango en yoghurt en een lekkere topping van kokos