De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees of vis. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, of noedels met tofu. Bij recepten waar vlees wordt genoemd kun je deze gemakkelijk vervangen voor een gelijknamige vleesvervanger.
Vegetarische pastarolletjes gevuld met verschillende groenten en ricotta in een heerlijke tomatensaus
De pizzabodem gemaakt van maismeel is de perfecte basis voor lekkere toppings zoals refried beans, salsa en avocado.
Heerlijk Aziatisch noedelsoep recept met sperziebonen, paddenstoelen en krokante gebakken tempeh.
Deze vegetarische stoofschotel met aubergine is lekker als hoofdgerecht of bij een Turkse mezze
Dit is een vegetarische stamppot met een Mexicaanse twist gevuld met paprika, mais en kidneybonen.
Vegetarische en koolhydraatarme noedels van courgette in een Thaise marinade met een gebakken ei in de vorm van een omelet
Deze gezonde versie van een quiche heeft een bodem van speltdeeg en een vulling van spinazie en magere yoghurt
Verse soep gemaakt van puntpaprika en zoete aardappel waardoor hij een tikje zoet van smaak is
Gezonde curry met pompoen en linzen die makkelijk te maken is en tevens helemaal vegan is!
Maak zelf deze lekkere en kleurrijke vegetarische bowl met falafel balletjes en veel groenten
Deze spread is heerlijk voor op een broodje, is lekker fris en een beetje krokant door de gehakte amandelen. Probeer ook eens knapperige worteltjes in de spread te dippen, lekker!
Het pittige rijstmengsel met aubergine is een heerlijke vulling voor de gehalveerde courgettes, tevens glutenvrij
Hoe bijzonder en mooi is deze stoofperen cake! Eenvoudig gemaakte cake met kaneel en stoofperen. In 20 minuutjes heb je de cake al in de oven staan.
Deze sterhapjes met biet, geitenkaas en tijm zijn supergezellig tijdens de feestdagen.
Dit bijgerecht is erg lekker voor bij het kerstdiner. De brie smelt heerlijk over de witlof en de cranberry’s geven een zoet-zure smaak.
Sluit het kerstdiner in stijl af met deze krokante sterren met ananas, bolletje ijs en kokos
Grootmoeders klassieke stoofpeertjes recept. Een perfect basisrecept om zelf de lekkerste stoofperen te maken voor Kerst of gewoon zomaar. Een verwarmend bijgerecht of nagerecht met wat ijs.
Feestelijke vegetarische ravioli met ricotta truffel vulling en gebakken paddenstoelen
Serveer deze zoete mini galettes als gebak bij de koffie of met wat slagroom of ijs als toetje
Deze romige aardappelkroketjes met een extra krokante korst van panko en amandelen, zijn een heerlijk bijgerecht tijdens het kerstdiner.
Voor zowel kinderen als volwassenen is zijn deze mini pizza’s in de vorm van een kerstboom een hapje om vrolijk van te worden