Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees of vis. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, of noedels met tofu. Bij recepten waar vlees wordt genoemd kun je deze gemakkelijk vervangen voor een gelijknamige vleesvervanger.

Vegetarische cannelloni
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 25 oventijd
  • 3 personen
  • *

Vegetarische pastarolletjes gevuld met verschillende groenten en ricotta in een heerlijke tomatensaus

Mexicaanse huaraches met salsa
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 porties
  • *

De pizzabodem gemaakt van maismeel is de perfecte basis voor lekkere toppings zoals refried beans, salsa en avocado.

Noedelsoep vegetarisch
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2-3 personen
  • *

Heerlijk Aziatisch noedelsoep recept met sperziebonen, paddenstoelen en krokante gebakken tempeh.

Vegetarische aubergine stoof
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min stoven
  • 2 personen
  • *

Deze vegetarische stoofschotel met aubergine is lekker als hoofdgerecht of bij een Turkse mezze

Trifle met lemon curd
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 6 porties
  • *

Snel en makkelijk toetje van vanilleroom met koekjes en lemon curd.

Mexicaanse stamppot met bonen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Dit is een vegetarische stamppot met een Mexicaanse twist gevuld met paprika, mais en kidneybonen.

Thaise courgette noedels met omeletrol
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Vegetarische en koolhydraatarme noedels van courgette in een Thaise marinade met een gebakken ei in de vorm van een omelet

Gezonde quiche met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze gezonde versie van een quiche heeft een bodem van speltdeeg en een vulling van spinazie en magere yoghurt

Zoete puntpaprika soep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Verse soep gemaakt van puntpaprika en zoete aardappel waardoor hij een tikje zoet van smaak is

Pompoencurry met linzen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Gezonde curry met pompoen en linzen die makkelijk te maken is en tevens helemaal vegan is!

Carrot cake bliss balls
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 30 min opstijven
  • 15 stuks
  • *

Gezonde snack van havermout, wortel en dadels met de smaak van carrot cake

Falafelbowl
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 bowls
  • *

Maak zelf deze lekkere en kleurrijke vegetarische bowl met falafel balletjes en veel groenten

Komkommer spread
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 1 kommetje
  • *

Deze spread is heerlijk voor op een broodje, is lekker fris en een beetje krokant door de gehakte amandelen. Probeer ook eens knapperige worteltjes in de spread te dippen, lekker!

Gevulde courgette met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2 personen
  • *

Het pittige rijstmengsel met aubergine is een heerlijke vulling voor de gehalveerde courgettes, tevens glutenvrij

Stoofperen cake
  • Nagerecht
  • 20 min + 1 uur oventijd
  • 12 plakken
  • *

Hoe bijzonder en mooi is deze stoofperen cake! Eenvoudig gemaakte cake met kaneel en stoofperen. In 20 minuutjes heb je de cake al in de oven staan.

Bladerdeeg sterren met bieten en geitenkaas
  • Hapjes en snacks
  • 15 min + 20 oventijd
  • 12 hapjes
  • *

Deze sterhapjes met biet, geitenkaas en tijm zijn supergezellig tijdens de feestdagen.

Witlof uit de oven met brie en cranberry
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Dit bijgerecht is erg lekker voor bij het kerstdiner. De brie smelt heerlijk over de witlof en de cranberry’s geven een zoet-zure smaak.

Bladerdeegsterren met ananas en kokos
  • Nagerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Sluit het kerstdiner in stijl af met deze krokante sterren met ananas, bolletje ijs en kokos

Stoofperen maken
  • Bijgerecht
  • 15 min + 1 uur stoven
  • 6 stuks
  • *

Grootmoeders klassieke stoofpeertjes recept. Een perfect basisrecept om zelf de lekkerste stoofperen te maken voor Kerst of gewoon zomaar. Een verwarmend bijgerecht of nagerecht met wat ijs.

Ster ravioli met truffel
  • Voorgerecht
  • 1 uur 5 min
  • 2 personen
  • *

Feestelijke vegetarische ravioli met ricotta truffel vulling en gebakken paddenstoelen

Chocolade galette met kersen
  • Nagerecht
  • 25 min + 25 oventijd + 30 wachten
  • 4 stuks
  • *

Serveer deze zoete mini galettes als gebak bij de koffie of met wat slagroom of ijs als toetje

Aardappelkroketjes met amandelkorst
  • Bijgerecht
  • 40 min + 1 uur opstijven
  • 15 stuks
  • *

Deze romige aardappelkroketjes met een extra krokante korst van panko en amandelen, zijn een heerlijk bijgerecht tijdens het kerstdiner.

Mini kerstboom pizza’s
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Voor zowel kinderen als volwassenen is zijn deze mini pizza’s in de vorm van een kerstboom een hapje om vrolijk van te worden

Peer met geitenkaas uit de oven
  • Voorgerecht
  • 10 min + 12 oventijd
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke warme zoete peertjes met zachte geitenkaas uit de oven