Vlees recepten

Vlees recepten

Wil je een vleesgerecht op tafel zetten? Je kunt alle kanten op: vlees kun je bakken, braden, grillen, koken, stoven en stomen. Je maakt er bijvoorbeeld gehaktballen van, hamburgers, een stoofpotje of bolognesesaus. Of maak eens rendang of babi pangang. De opties zijn oneindig!

Lactosevrije spaghetti carbonara met roomsaus
  • Hoofdgerecht
  • 5 min + 15 min
  • 2 personen
  • *

De lactosevrije variant van deze klassieker met roomsaus. Lekker met verse peterselie en gebakken spekjes.

Griekse pita burgers
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min
  • 4 stuks
  • *

Lekker van de bbq of uit de pan: pitabroodje met een zelfgemaakte hamburger, geroosterde paprika en fetakaas.

Sla wraps met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk kruidige gevulde blaadjes sla met een mengsel van gehakt, zoete aardappel en maïs. Lekker licht en smaakvol.

Roomkaas truffel amuse
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 30 stuks
  • *

Lekker als amuse voor het kerstdiner of als hartig hapje tijdens oud en nieuw

Wellington met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk knapperig bladerdeeg met een kruidige vulling van (vega) gehakt, groenten en walnoten.

Steak tartaar met truffelmayonaise
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Simpel en lekker voorgerecht: verse ossenhaas tartaar met truffelmayonaise en Parmezaanse kaas.

Gourmetpannetje hete kip
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Deze pittig gemarineerde kipstukjes uit het pannetje zijn lekker voor bij een avondje gourmetten 

Carpaccio bonbons met truffelmayonaise
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke kerst amuse; carpaccio bonbons gevuld met zelfgemaakte truffelmayonaise en sla

Aardappelschotel met groenten en (vegan) shoarma
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke lactosevrije ovenschotel met aardappel, verse groenten en (vegan) shoarma. Weinig voorbereiding en dan lekker in de oven.

Mexicaanse hamburger
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 4 stuks
  • *

Broodje met een lekkere kruidige Mexicaanse hamburger van gehakt en mais geserveerd met guacamole en tomatensalsa als gezonde en lekkere topping.

Pizza met pittig gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 2 pizza's
  • *

Lekkere zelfgemaakte pizza met geruld gehakt op smaak gebracht met rode peper gecombineerd met champignons en tomaatjes.

Rosbief carpaccio met citroenmayonaise
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

In 10 min staat dit feestelijk voorgerecht van rosbief met citroenmayonaise en tomaatjes op tafel

Salade met appel en brie
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Herfstsalade met stukjes frisse appel, geroosterde hazelnoten en stukjes brie

Italiaanse gehaktballen
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 7 stuks
  • *

Lekker bij een winterse stamppot: zelfgemaakte gehaktballen met zongedroogde tomaten

Varkenshaas met stoofperen
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

De varkenshaas omwikkeld met zoute spek smaakt heerlijk bij de zelfgemaakte zoete stoofpeertjes

Taco’s met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Krokante tacoschelpen gevuld met een heerlijk gekruid gehaktmengsel en toppings. Een TexMex topper die bij iedereen in de smaak valt!

Klassieke carpaccio
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk en heerlijk klassiek Italiaans voorgerecht van carpaccio met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en een heerlijke dressing

Griekse pasticcio
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke kruidige pastaschotel uit Griekenland, ook wel pastistio genoemd, met laagjes van pasta, gehaktmengsel met oregano en kaneel en een zelfgemaakte bechamelsaus.

Romige lactosevrije pasta met champignons
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke lactosevrije pasta met room, champignons, lente ui en spekjes.

Mediterraanse pasta met salami
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijk recept voor Mediterraanse pasta met salami. Met dit pastarecept met tomaat, salami en gegrilde paprika waan je je weer even op vakantie in een zonnig gebied.

Chili con carne bowl
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • *

De bekende chili con carne maar dan in een andere vorm, in een gezellige bowl met bloemkoolrijst voor een extra portie groenten

Lactosevrije quiche met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min
  • 6 personen
  • *

Een heerlijke quiche met parmaham, aubergine, pesto en zongedroogde tomaten.

Italiaanse sandwich
  • Lunch recept
  • 20 min
  • 3 stuks
  • *

Met deze broodjes belegd met Italiaanse vleeswaren, tomaat en pesto waan je je met de lunch in Italië. Lekker om koud te eten of mee te nemen maar ook even kort verwarmen onder de grill is lekker

Witlof gevuld met pittig gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Witlof uit de oven met een heerlijke kruidige gehaktvulling met Oosterse twist