10 x klassieke kerstrecepten

Nothing beats a classic. Kook met Kerst een van deze klassieke kerstrecepten. Wij zetten er 10 voor je bij elkaar.

Lang nadenken over een origineel kerstmenu hoeft echt niet. Er zijn een aantal klassieke kerstrecepten die altijd met veel liefde worden ontvangen en je wellicht alleen maar met Kerst eet. Van voorgerechten tot desserts zijn er een hoop klassiekers waar je uit kunt kiezen. 

Klassieke gerechten met Kerst

Mmm, wie kijkt er niet uit naar die klassieke kerstrecepten. Er is altijd wel iemand die een speciale versie maakt van een klassieker en dat gerecht moet absoluut op tafel staan anders was de Kerst niet compleet. Als voorgerecht wordt er veel gekozen voor de altijd lekkere garnalencocktail en de carpaccio. Die laatste kent inmiddels ook veel verschillende varianten, zelfs vega. Vergeet ook niet het verwarmende pasteitje met romige ragout.

Voor het hoofdgerecht wordt er vaak voor rollade, varkenshaas of wild gekozen met een kerstige saus zoals cranberrysaus, rodewijnsaus of champignonroomsaus. Ook gourmetten we een hoop af. Gelukkig wordt er inmiddels ook steeds vaker vegetarisch gegeten. Naast de hoofdgerechten zien we de stoofperen en onze beloved aardappel die veelvuldig verwerkt wordt in gratins, romige purees of lekker uit de oven. Het ijs is niet aan te slepen rondom Kerst. Een goede zomerdag is er bijna niets bij. Naast het ijs wordt er ook vaak een trifle of mousse geserveerd. Bij het ontbijt of de brunch is de kerststol natuurlijk onmisbaar.

10 x klassieke kerstrecepten

#1 Garnalencocktail maken
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Frisse garnalencocktail in een glaasje met een makkelijke zelfgemaakte dressing en partjes sinaasappel. Een heerlijk klassiek voorgerecht dat leuk is om te maken voor een feestelijk (Kerst) diner.

#2 Klassieke carpaccio
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk en heerlijk klassiek Italiaans voorgerecht van carpaccio met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en een heerlijke dressing

#3 Zalmbonbons
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

Deze bonbons van gerookte zalm zijn gevuld met een romig mengsel met Hollandse garnalen, een perfect hapje of amuse

#4 Gevulde varkenshaas op zijn Italiaans
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2-3 personen
  • *

Een perfect pronkstuk voor op tafel: gevulde varkenshaas met o.a. pesto, mozzarella en tomaatjes omwikkeld met licht knapperig gebakken parmaham

#5 Hele kip uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 1 uur 15 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Met dit heerlijke recept voor een hele kip met sinaasappel en rozemarijn uit de oven steel je de show tijdens een feestelijk diner!

#6 Hertenbiefstuk met rode portsaus en stoofperen
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Serveer dit luxe stukje wild met een volle rode portsaus en sjalotten met stoofpeertjes en haricots verts voor een heerlijk kerstdiner.

#7 Pompoen rollade
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 1 uur
  • 4 personen
  • *

Een feestelijk vegetarisch kerstrecept van gevulde flespompoen met spinazie, feta en cranberry’s

#8 Champignonroomsaus
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 porties
  • *

Maak zelf heel makkelijk deze romige champignonsaus. Deze veelzijdige saus is lekker bij pasta, schnitzel, een stukje kip, een varkenshaasje of over groenten.

#9 Viennetta ijstaart
  • Nagerecht
  • 30 min + 6 uur wachten
  • 8 - 10 personen
  • *

Maak maar met 3 ingrediënten zelf deze viennetta ijstaart met laagjes roomijs en pure chocolade

#10 Makkelijke chocolade mousse
  • Nagerecht
  • 25 min + 4 uur opstijven
  • 4 stuks
  • *

Voor dit makkelijke basisrecept voor luchtige chocolademousse heb je maar 4 ingrediënten nodig

Vind je dit leuk?
13 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Ingrid 22 december 2017 om 20:22

Deze dingen maakt mijn moeder vaak!

Loes Spaans 15 december 2017 om 17:44

Water loopt in de mond