Recepten in 60+ minuten

Recepten in 60+ minuten

Recepten die je met ongeveer een uurtje klaar hebt. Voor de liefhebbers van slow cooking of als je een wat specialer gerecht wil maken. Van stoofschotels en lasagnes tot bijzondere taarten en trifle die je even moet laten opstijven. Bij veel recepten is de bereidingstijd kort, maar de gerechten hebben nog oventijd of opstijftijd nodig.

Shoarma quiche met prei
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 45 oventijd
  • 4-6 personen
  • *

Vergeet het broodje shoarma, maak deze quiche met shoarma, prei en champignons

Lemon cheesecake toetjes
  • Nagerecht
  • 25 min + 4 uur opstijven
  • 5 stuks
  • *

Frisse potjes met een citroen cheesecakevulling, een lekker toetje om van te voren te maken of mee te nemen

Tomaten quiche met basilicum
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 50 oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Een lichte quiche met ricotta en lekkere zoetsappige tomaatjes

Traditionele aardappelgratin
  • Bijgerecht
  • 30 min + 50 oventijd
  • 4-6 personen
  • *

Het basisrecept voor een perfecte en romige aardappelgratin zonder ei inclusief stap voor stap video

Mini loempia taartjes
  • Hapjes en snacks
  • 45 min + 20 oventijd
  • 10 stuks
  • *

Deze mini taartjes van filodeeg zijn leuk om uit te delen of bij de rijsttafel

Zoete aardappel lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 35 oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Vegetarische en glutenvrije lasagne met zoete aardappel en courgette die bijna helemaal alleen maar uit groenten bestaat!

Quiche met erwtjes en geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Een goed gevulde hartige taart van bladerdeeg met erwtjes, spek en geitenkaas.

Limoen avocado cheesecake
  • Bakrecept
  • 30 min + 12 uur wachten
  • 12 stukken
  • *

Lichtgroene cheesecake die niet in de oven hoeft en heerlijk fris van smaak is

Ovenschotel aardappel chili
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 oventijd
  • 4-5 personen
  • *

Mexicaanse en Hollandse keuken in één: chili con carne met aardappeltjes en kaas uit de oven!

Mallorcaanse tumbet
  • Bijgerecht
  • 45 min + 25 oventijd
  • 6 personen
  • *

Vegetarische ovenschotel uit Mallorca met laagjes van gegrilde groenten en aardappeltjes in tomatensaus

Aardappelbrood met ui en tijm
  • Lunch recept
  • 30 min + 1 uur rijzen + 40 min oventijd
  • 1 brood
  • *

Heerlijk hartig brood op basis van aardappel en bloem. Lekker bij de borrel of een plakje als lunch.

Salted caramel cheesecake met Toblerone
  • Bakrecept
  • 60 min + 50 min oventijd
  • 10 personen
  • *

Deze heerlijke cheesecake met gezouten karamel en Toblerone stukjes is een ultieme guilty pleasure!

Mini flammkuchen met appel en geitenkaas
  • Hapjes en snacks
  • 30 min + 15 oventijd + 1 uur rijzen
  • 8 stuks
  • *

Deze kleine flammkuchen, of te wel tarte flambee, met krokante bodem en topping van appel en geitenkaas is lekker als borrelsnack.

Ovenschotel met gehakt en bladerdeeg
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 30 oventijd
  • 3 - 4 personen
  • *

Lekker gehaktmengsel met groenten onder een knapperig dakje van bladerdeeg

Chocoladetaart met aardbeien zonder oven
  • Bakrecept
  • 40 min + 3 uur wachten
  • 8 personen
  • *

Leuk recept voor bijvoorbeeld Valentijn: snelle no-bake taart met een bodem van bastogne en chocolade ganache vulling, afgemaakt met aardbeien en stukjes pistachenoot.

Aardappelrösti pizza
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 35 oventijd
  • 1 pizza
  • *

Pizza zonder deeg maar met een lekkere bodem van geraspte aardappel

Flammkuchen met champignons
  • Hapjes en snacks
  • 30 min + 15 oventijd + 1 uur rijzen
  • 2 grote
  • *

En krokante dunne bodem met een romige topping en spek en champignons

Carrot cake muffins
  • Bakrecept
  • 40 min + 30 oventijd + 1uur wachten
  • 18 stuks
  • *

Muffins met wortel en walnoot met een heerlijke roomkaas topping!

Ovenschotel met courgetterolletjes
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 25 oventijd
  • 2 - 3 personen
  • *

Deze ovenschotel met courgette cannelloni gevuld met spinazie in tomatensaus ziet er niet alleen leuk uit maar is ook heerlijk en koolhydraatarm

Koffiecake met walnoten
  • Bakrecept
  • 25 min + 45 oventijd + 1 uur afkoelen
  • 12 stuks
  • *

Luchtige cake met een vleugje koffie en stukjes walnoot met een romige boter crème topping

Stoba (Caribische stoofschotel)
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 3 uur wachten
  • 4 a 5 personen
  • *

Mijn versie van de populaire Antilliaanse stoofschotel met rundvlees en pruimen afkomstig van o.a. Bonaire. Lekker met rijst, aardappelen of gebakken bakbanaan.

Sterrentaart met chocola en blauwe bessen
  • Bakrecept
  • 50 min + 45 oventijd
  • 10 stukken
  • *

Door Carola Doornbos: feestelijke taart voor de kerst met een chocolade vulling met blauwe bessen

Rollade met sjalottensaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 oventijd
  • 4 personen
  • *

Een feestelijke gekruide rollade met knoflook en laurier in een romige sjalottensaus

Crème brûlée met kaneel
  • Nagerecht
  • 20 min + 30 oventijd + 3 uur afkoelen
  • 4 personen
  • *

Een klassiek nagerecht met een vleugje kaneel, lekker om het kerstdiner mee af te sluiten