Aardappel recepten

Aardappel recepten

De lekkerste aardappel recepten op een rijtje! Aardappelen kun je koken, bakken, roosteren, poffen of pureren. Er zijn daarom heel veel lekkere recepten met aardappel te maken. Van een stamppot tot aardappelsalade en van ovenschotel tot aardappelsoep! Je vindt ze hier allemaal.

Spruitjes met worst van de bakplaat
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 2 a 3 personen
  • *

Laat de oven zijn werk doen en maak aardappels, vlees en groenten super makkelijk en snel van de bakplaat

Aardappelschotel met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 oventijd
  • 2 a 3 personen
  • *

Makkelijke aardappelschotel met gehakt en verschillende groenten onder een laagje gegratineerde kaas.

Aardappeltaart met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 40 oventijd
  • 4 tot 6 personen
  • *

De ‘gewone’ aardappels, groenten en vlees in een taartvorm, zo lust vast iedereen het!

Kipdrumsticks met mais van de bakplaat
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 oventijd
  • 2 a 3 personen
  • *

Alles in een maaltijd: heerlijke malse en kruidige kip met groenten en aardappels uit de oven

Salade met citroen aardappeltjes
  • Bijgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 2 personen
  • *

Frisse salade met geroosterde aardappels en radijsjes, lekker met een stukje vlees of vis.

Pittige aardappeltjes uit de oven
  • Bijgerecht
  • 10 min + 35 oventijd
  • 2 a 3 personen
  • *

Pittig gekruide aardappeltjes met citroenmayonaise, lekker bij vlees, vis of als snack

Ovenschotel met gehakt en snijbonen
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 25 oventijd
  • 4 personen
  • *

Gehakt met snijbonen en tomaat onder een laagje aardappelpuree met een Indiase twist

Zweedse balletjes met aardappelsalade
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Scandinavisch gerecht van kruidige gehaktballetjes met een aardappelsalade met rode biet

Aardappel waaiers met chorizo
  • Bijgerecht
  • 40 min + 20 oventijd
  • 8 stuks
  • *

Leuk bijgerecht van aardappels met chorizo uit de oven

Ovenschotel met gehakt en broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 oventijd
  • 4 personen
  • *

Kruidig gehakt onder een laagje aardappelpuree met gegratineerde broccoli

Drie kleuren groenteschotel
  • Bijgerecht
  • 20 min + 30 oventijd
  • 3 tot 4 personen
  • *

Leuk om te serveren als bijgerecht: schijfjes tomaat, courgette en aardappel uit de oven

Rösti ovenschotel met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 40 oventijd
  • 4 personen
  • *

Hollandse ovenschotel met gehakt en groenten onder een laagje van geraspte aardappel

Aardappel courgette koekjes
  • Bijgerecht
  • 5 min + 30 min + 30 min oven
  • 3 personen
  • *

Geraspte aardappel en courgette in de vorm van een koekje met rozemarijn, ideaal als bijgerecht

Geroosterde aardappelsalade
  • Bijgerecht
  • 15 min + 1 uur oventijd
  • 3 personen
  • *

Deze aardappelsalade met gedroogde tomaatjes en parmezaanse kaas smaakt heerlijk bij een stukje vlees of vis.

Italiaanse aardappelschotel
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Met deze heerlijke ovenschotel combineer je aardappelen, groente, vlees en Italie in één ovenschaal

Ovenschotel met spitskool en rookworst
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Winterse ovenschotel met spitskool en paprika onder een laagje puree met rookworst

Gevulde aardappels met spekjes
  • Voorgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Varieer eens met aardappels en vul ze met een smaakvol en romig mengsel van spekjes en bosui. Een heerlijk bij- of hoofdgerecht boordevol smaak. Geniet ervan!

Aardappeltortilla met spinazie
  • Bijgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekker bij een stukje vlees of vis: aardappeltortilla uit de oven met verse spinazie

Biefstuk met tomaat en aardappeltjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Aardappeltjes in schil met tomaten en knofl.ook uit de oven met daarop in kruidenboter gebakken biefstuk.

Mosterd ribkarbonade
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Ribkarbonades met mosterd en broodkruim op een bodem van krieltjes met zoete uien.