Aardappel recepten

Aardappel recepten

De lekkerste aardappel recepten op een rijtje! Aardappelen kun je koken, bakken, roosteren, poffen of pureren. Er zijn daarom heel veel lekkere recepten met aardappel te maken. Van een stamppot tot aardappelsalade en van ovenschotel tot aardappelsoep! Je vindt ze hier allemaal.

Aardappelpannetje met tijm
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk met tijm gekruide aardappels, vlees en groenten uit 1 pannetje

Ovenschotel aardappel chili
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 oventijd
  • 4-5 personen
  • *

Mexicaanse en Hollandse keuken in één: chili con carne met aardappeltjes en kaas uit de oven!

Aardappelspies van de BBQ
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 7 min BBQ
  • 4 stuks
  • *

Aardappels van de BBQ met een knapperig stukje spek er tussen

Kip shoarma ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 10 oventijd
  • 3 personen
  • *

Shoarma is niet alleen lekker in een broodje maar ook in een ovenschotel met puree en paprika.

Visschnitzels met bieslooksaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Zelfgemaakte krokante schnitzels van vis met een roerbak van aardappel en broccoli

Mallorcaanse tumbet
  • Bijgerecht
  • 45 min + 25 oventijd
  • 6 personen
  • *

Vegetarische ovenschotel uit Mallorca met laagjes van gegrilde groenten en aardappeltjes in tomatensaus

Aardappelbrood met ui en tijm
  • Lunch recept
  • 30 min + 1 uur rijzen + 40 min oventijd
  • 1 brood
  • *

Heerlijk hartig brood op basis van aardappel en bloem. Lekker bij de borrel of een plakje als lunch.

Lente stamppot met rucola
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een stamppotje met rucola en tomaat dat lekker smaakt in de winter maar ook in de lente

Karbonade uit de oven met cherrytomaten
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 oventijd
  • 2 personen
  • *

Ideaal gerecht van aardappels, vlees en groente uit de oven om op tafel te zetten als er gasten mee-eten.

Marokkaanse stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 a 3 personen
  • *

Kruidige stamppot van wortel, aardappel en kikkererwten met ras el hanout kruiden.

Stamppot bitterballen
  • Hapjes en snacks
  • 45 min
  • 15 stuks
  • *

Smeuïge gefrituurde stamppot in een krokant jasje. Leuk om te serveren op een borrel.

Andijviesoep met rookworst
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Warm jezelf op met deze winterse soep van andijvie met stukjes rookworst

Zoete aardappel toastjes met ricotta en peer
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 12-15 stuks
  • *

Deze gezonde hapjes zijn een verrassende variant op de klassieke toastjes

Aardappelrösti pizza
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 35 oventijd
  • 1 pizza
  • *

Pizza zonder deeg maar met een lekkere bodem van geraspte aardappel

Snelle goulashsoep met balletjes
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • *

Goed gevulde maaltijdsoep met gehaktballetjes, paprika en aardappel, klaar in nog geen uurtje

Stamppotje van zoete aardappel en broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze makkelijke en gezonde stamppot met gegrilde kip staat in 30 minuten op tafel. Eet smakelijk!

Aardappeltorentjes
  • Bijgerecht
  • 20 min + 25 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Feestelijke torentjes van aardappelschijfjes met een zure creme en waterkers

Eend met bimi en sinaasappelsaus
  • Hoofdgerecht
  • 55 min
  • 4 personen
  • *

Kleurrijk en heerlijke kerstgerecht van aardappelpuree met wortel, bimi en gebakken eend met sinaasappelsaus

Spinaziesoep en croute
  • Voorgerecht
  • 20 min + 20 oventijd
  • 4 personen
  • *

Romige spinaziesoep met zalm met een knapperig dakje van bladerdeeg

Romige aardappel tijm soep
  • Voorgerecht
  • 45 min
  • 6 personen
  • *

Een heerlijke soep van aardappel en knolselderij met een crunchy bite van gebakken chorizo

Aardappel spinazie schotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 oventijd
  • 4 personen
  • *

Romige aardappel ovenschotel met spinazie, ham en kaas

Visgratin met paprika
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 oventijd
  • 4 personen
  • *

Vis uit de oven met een heerlijke romige topping van paprika en kaas

Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 a 3 personen
  • *

Een smakelijke boerenkoolstamppot met een Italiaanse twist door de pesto en zongedroogde tomaatjes.

Curry met aardappel en kip
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 3 personen
  • *

Groente, aardappels en vlees uit 1 pannetje in een heerlijke kruidige curry saus