Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Inspiratie nodig voor een simpel of juist uitgebreid hoofdgerecht? Hier vind je heerlijke, gezonde hoofdgerechten met vlees, kip, vis, vegetarisch of vegan, die makkelijk thuis te maken zijn. Wil je een klassiek gerecht zoals lasagne of stoofvlees, of juist iets nieuws proberen zoals gevulde varkensrolletjes, Parmezaanse kip of mihoen met gamba’s?

Pannenkoek met kaas en spek
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 6 stuks
  • *

Een basisrecept voor perfecte pannenkoeken met spek en kaas voor een hartige smaak

Couscous met broccoli en zalm
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Deze lichte maaltijd van parelcouscous met broccoli en gedroogde tomaatjes is heerlijk in combinatie met een stukje zalm

Courgette spaghetti met halloumi
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Deze koolhydraatarme maaltijd bestaat voor een groot gedeelte uit groenten en combineert heerlijk met de iets zoute gebakken halloumi kaas.

Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Deze frisse salade met honing-mosterddressing is licht en makkelijk, ideaal als doordeweekse avondmaaltijd

Quinoa soep met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2-3 personen
  • *

Een gezonde en voedzame maaltijdsoep met zoete aardappel en quinoa die tevens vegetarisch is

Eendenborst met cranberry compote
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Eendenborst combineert heerlijk met de friszoete cranberry compote en geroosterde aardappeltjes uit de oven

Zalm in filodeeg
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min
  • 5 stuks
  • *

Dat zalm en spinazie perfect combineren is geen geheim, en al helemaal in dit knapperige pakketje van filodeeg. Ook leuk om te serveren met kerst of een etentje.

Hete bliksem
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Het basisrecept voor deze heerlijke winterse hete bliksem stamppot met een frisse en zoete appels

Coq au vin
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 min
  • 4 personen
  • *

Dit is een klassiek Frans recept met kip en groenten in een heerlijke wijnsaus

Kip Parmezaan
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Ovenschotel met kip bedekt met een laagje tomatensaus, Parmezaanse kaas en knapperige croutons

Zuurkool stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Dit makkelijke basisrecept voor winterse zuurkoolstamppot met appel geserveerd met rookworst is in een half uur klaar

Hartige groentetaart met pastinaak
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze quiche is helemaal vegetarisch en bevat lekker veel groenten zoals pompoen, courgette en pastinaak

Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 stuks
  • *

Deze wrap tosti's hebben een winterse twist door de rode biet, boerenkool en geitenkaas

Aubergine met geitenkaas uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Vegetarische ovenschotel met gegrilde aubergine in tomatensaus met zachte geitenkaas en noten

Zoet zure garnalen in omelet wrap
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Een omeletwrap gevuld met garnalen met een zelfgemaakte zoet zure saus

Gevulde portobello in bladerdeeg
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Dit herfstige gerecht bestaat uit grote champignons gevuld met verschillende soorten kaas omhuld met knapperig bladerdeeg

Bloemkool broccoli curry
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Vegetarische rode curry met maar 7 ingredienten zoals bloemkool, broccoli en krokante cashewnoten voor een lekkere bite

Pasta ovenschotel met witlof
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Deze gegratineerde witlof in parmaham combineert heerlijk bij de pasta in tomatensaus in deze schotel

Thaise noedelsoep met visballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3-4 personen
  • *

Lekkere maaltijdsoep van kruidige visballetjes van kabeljauw in een gevulde soep met noedels.

Bietenlasagne met walnoten
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke vegetarische ovenschotel met rode biet, een romige ricottasaus en crunchy walnoten

Gevulde aardappels bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 10 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Bolognese saus combineert niet alleen lekker met pasta maar ook met aardappels!

Pita met pompoen en falafel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 5 stuks
  • *

Deze vegetarisch gevulde pitabroodjes zijn heerlijk als snelle maaltijd of lunch

Groene shakshuka met aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2-3 personen
  • *

Vegetarisch pannetje met kruidige aardappeltjes en gestolde eieren met een Midden-Oosterse twist

Pitabroodjes met broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 6 stuks
  • *

Deze vegetarische pita’s met tzatziki en groenten zijn een lekkere en gezonde lunch of lichte avondmaaltijd