Herfstrecepten

Herfstrecepten

Van paddenstoelen, rode kool en pompoen tot braam en peer: proef de herfst met de lekkerste herfstrecepten. Maak de recepten makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, ovenschotel of een quiche met pompoen bijvoorbeeld.

Gevulde pompoen met andijvie
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Herfstrecept: pompoen gevuld met een mengsel van freekeh, andijvie en kaas

Mini apfelstrudel
  • Nagerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Apfelstrudel vind ik heerlijk! Deze mini apfelstrudels zijn leuk om te trakteren of als toetje met slagroom of ijs. Filodeeg rolletjes met appel, rozijnen en noten.

Herfstsalade met paddenstoelen
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Lauwwarme salade met paddenstoelen gebakken in balsamico met cranberry's en roquefort kaas. In 20 minuutjes heb je deze lekkere salade al gemaakt.

Geitenkaas mousse amuse
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Maak deze makkelijke en snelle geitenkaasmousse amuse. Een heerlijke combinatie van zachte geitenkaas mousse, vijgen en parmaham.

Gezonde vijgen crumble taart
  • Bakrecept
  • 45 min + 35 min oventijd
  • 6-8 personen
  • *

Krokante crumble van spelt en havermout met een zachte vulling van vijgen en dadels

Freekeh met pompoen en za'atar
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Zet iets bijzonders en gezonds op tafel met deze freekeh salade met pompoen, tomaat en za'atar kruiden

Couscous met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Herfstige couscous met frisse granaatappelpitjes en zoete pompoen en aubergine uit de oven

Pasta met verse vijgen
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere combi van spaghetti met pancetta, walnoten en citroen met gegrilde vijgen en romige ricotta

Salade met vijgen
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijke herfstsalade met verse vijgen, peer, parmaham en geitenkaas met een frisse honingdressing.

Vijgen met ricotta en spek
  • Voorgerecht
  • 25 min + 8 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke verse vijgen gevuld met ricotta en walnoot en een krokant korstje van spek. Ook lekker als tapasgerecht.

Taart met vijgen en frambozen
  • Bakrecept
  • 25 min + 1 uur oventijd
  • 8 personen
  • *

Lekkere en makkelijke taart met verse vijgen, frisse frambozen en een vleugje sinaasappel

Vijgentaartje
  • Tussendoortjes
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Wat een heerlijke herfst combi zijn deze bladerdeegtaartjes met kaneelmascarpone, verse vijgen en noten.

Bramen strudel
  • Bakrecept
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke zomerse variant op de traditionele appelstrudel met bramen en sinaasappel.

Jachtschotel met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere alles in een ovenschotel met gehakt, champignons en aardappelpuree afgedekt met fris zoete appels