Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kerstrecepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Zalm met amandelkorst

  • Hoofdgerecht
  • 30 MIN + 10 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Kerstrecept: snel en eenvoudig recept voor zalm op culinaire wijze

Kerstkoekjes

  • Bakrecept
  • 30 MIN + 30 WACHTEN + 10 OVENTIJD
  • 24 STUKS
  • **

Goed recept voor krokante kerstkoekjes met amandel, ook leuk voor in de boom

3 x vis voorgerecht

  • Voorgerecht
  • 60 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • ***

Luxe voorgerecht bestaande uit spinazie met garnalen, knolselderijsoep met rivierkreeftjes en zalmrolletjes.

Witte chocolade dessert met frambozen

  • Nagerecht
  • 40 MIN + 15 OVENTIJD + 1,5 UUR WACHTTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Heerlijk zoet kerstdessert voor jong en oud; krokante bakjes met witte chocolade en frambozen vulling 

Ossenhaas met rode wijnsaus

  • Hoofdgerecht
  • 50 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekker recept om met kerst te serveren; peterseliepuree met ossenhaas gepocheerd in rode wijn met sjalotjes

Gevulde portobello's

  • Voorgerecht
  • 20 MIN + 18 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Geweldige vegetarische combinatie van een grote portobello met geitenkaas, courgette en pijnboompitten

Pasta met coquilles

  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Makkelijk kerstrecept met pasta en coquilles, ideaal voor de feestdagen

Sperziebonen met knoflook

  • Bijgerecht
  • 20 MINUTEN 
  • 4 PERSONEN
  • *

Een lekker bijgerecht met groenten; sperziebonen in combinatie met tomaatjes, spek en knoflook

Italiaanse varkensrollade

  • Hoofdgerecht
  • 15 MIN + 30 MIN OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Makkelijke en lekkere varkenshaasrollade gevuld met olijventapenade en mozzarella omwikkeld met seranoham

Aardappelgratin met courgette

  • Bijgerecht
  • 15 MIN + 40 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Makkelijke ovenschotel met aardappelschijfjes, plakjes courgette en ui in een romige saus bestrooid met kaas

Stoofperen

  • Bijgerecht
  • 10 MIN + 2,5 UUR STOVEN
  • 8 STUKS
  • *

Deze heerlijke stoofpeertjes zijn het wachten meer dan waard!

Bladerdeegtaartje met peer

  • Nagerecht
  • 25 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 STUKS
  • **

Een heerlijke herfst combi; bladerdeegtaartjes met kaneel-mascarpone, peer en noten.

Paddestoelensoep

  • Voorgerecht
  • 30 MIN
  • 4 PERSONEN
  • *

Simpel recept voor verukkelijke herfst soep met de volle smaak van paddestoelen en tijm. 

Bosvruchten puddingtaart

  • Bakrecept
  • 60 MIN + 2 UUR WACHTEN + 25 OVENTIJD
  • 10 STUKKEN
  • ***

Knapperige taartbodem met heerlijke stevige vanillepudding afgewerkt met frisse bramen en frambozen

Geitenkaas met rode ui hapje

  • Hapjes
  • 20 MINUTEN
  • 20 STUKS
  • *

Geweldige combinatie van zachte geitenkaas met gecarameliseerde rode ui geserveerd in een krokant cupje

Gevulde varkensrolletjes

  • Hoofdgerecht
  • 50 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere varkensrolletjes gevuld met spinazie en champignons in een romige saus van paprika en tomaat.

vloeibare chocolade cakejes (moelleux)

  • Bakrecept
  • 35 MIN + 15 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Iedereen is gek op deze heerlijke chocoladecakejes met vloeibare chocoladevulling! 

Biefstuk met tomaat en aardappeltjes

  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 35 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Aardappeltjes in schil met tomaten en knoflook uit de oven met daarop in kruidenboter gebakken biefstuk

Soep met waterkers en erwtjes

  • Voorgerecht
  • 20 MIN
  • 4 PERSONEN
  • *

Recept voor gezonde en lekkere soep met erwtjes, waterkers en prei, in 20 minuten op tafel

Tiramisu

  • Nagerecht
  • 30 MIN + OPSTIJVEN
  • 6 PERSONEN
  • **

Het basisrecept voor klassieke tiramisu! Makkelijk en snel te maken en een ideaal dessert om van te voren te bereiden.

3 x roomkaas truffels

  • Hapjes
  • 30 MIN
  • CA 20 STUKS
  • **

Aardappel truffelsoep

  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Kipragout

  • Lunch
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Pangasius met paprikasaus

  • Hoofdgerecht
  • 15 MIN + 25 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm