Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Kerstrecepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Romige aardappel tijm soep

  • Voorgerecht
  • 45 min
  • 6 personen
  • **

Een heerlijke soep van aardappel en knolselderij met een crunchy bite van gebakken chorizo

Camembert met cranberry

  • Hapjes
  • 10 min + 25 oventijd
  • 1 stuk
  • *

Begin de kerstborrel of kerstdiner goed met deze camembert met cranberry uit de oven

Prosecco cocktail met citroen

  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

De feestelijke verrassing van het kerstdiner: frisse cocktail met citroen en munt en suikerrandje

Blondies met witte chocolade en speculaas

  • Gebak en taart
  • 40 min + 50 min oventijd
  • 12-15 stuks
  • **

Als je van traditionele brownies houdt, moet je deze variatie met witte chocolade en speculaas zeker eens proberen!

Tarte tatin met peer

  • Nagerecht
  • 35 min + 25 oventijd
  • 6 personen
  • ***

Om het kerstdiner gezellig af te sluiten: een op-zijn-kop taart met peer, sinaasappelschil en tijm

Paddenstoelenrisotto van parelgort met makreel

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Risotto met een twist door het gebruik van parelgort, in perfecte combinatie met paddenstoelen variatie en gerookte makreel.

Amandelstaaf

  • Gebak en taart
  • 15 min + 25 oventijd
  • 1 stuk
  • **

Gevulde banketstaaf met amandelspijs en een knapperige korst van bladerdeeg. Lekker met sinterklaas of de feestdagen

Hartige galette met ham

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 oventijd
  • 3 personen
  • **

Hartige taart gevuld met ham, aubergine en ricotta

Croissant pudding

  • Ontbijt
  • 15 min + 40 oventijd
  • 4 tot 6 personen
  • *

Gooi croissantjes van 1 of 2 dagen oud niet weg maar maak er een heerlijke broodpudding van met chocolade.

Krokante vis met witte wijnsaus

  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 oventijd
  • 4 personen
  • **

Kabeljauw met een krokant laagje uit de oven met een fluweelzachte witte wijnsaus

Zalm tompouce

  • Lunch
  • 15 min + 20 oventijd + afkoelen
  • 4 personen
  • **

Heerlijk als (paas)lunch: knapperig bladerdeeg belegd met roomkaas, zalm en appel

Peer met ricotta en ham

  • Voorgerecht
  • 15 min + 5 oventijd
  • 4 personen
  • *

Dit heerlijke voorgerecht van zoete gekarameliseerde peer met ham en ricotta is heel eenvoudig zelf te maken.

Video: roomkaas truffel amuse

  • Voorgerecht
  • 20 MINUTEN
  • CA 30 STUKS
  • *

Lekker als amuse voor het kerstdiner of als hartig hapje tijdens oud en nieuw

Kerst broodpudding

  • Ontbijt
  • 15 MIN + 45 OVENTIJD
  • 6 PERSONEN
  • *

Nog kerststol over na de feestdagen? Maak er een lekkere broodpudding van!

Broodje parmaham met granaatappel

  • Lunch
  • 10 MIN
  • 4 STUKS
  • *

Feestelijk broodje voor de kerstbrunch met zoute parmaham, frisse granaatappel en mascarpone

Croissant krans met spinazie

  • Lunch
  • 30 MIN + 20 OVENTIJD
  • 12 STUKKEN
  • **

Lekkere snack van croissantdeeg gevuld met kip, spinazie en feta in de vorm van een krans

Pastinaak gratin

  • Bijgerecht
  • 20 MIN + 35 OVENTIJD
  • 2 TOT 3 PERSONEN
  • *

Lekker als bijgerecht bij het kerstdiner: gegratineerde pastinaak uit de oven

Kerst pavlova krans

  • Nagerecht
  • 20 MIN + 100 OVENTIJD + 40 AFKOELEN
  • 6 TOT 8 PERSONEN
  • **

Wow, dit dessert van meringue en rood fruit is echt het spektakel stuk tijdens de kerst

Mini broccoli taartjes

  • Voorgerecht
  • 20 MIN + 25 OVENTIJD
  • 6 STUKS
  • *

Kleine hartige taartjes met broccoli en een krachtige en pittige smaak van roquefort kaas

Cordon bleu voor de gourmet

  • Bijgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 5 STUKS
  • **

Krokante mini kip gevuld met ham en kaas, ideaal voor in het gourmetpannetje

Honing kip ovenschotel

  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 30 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Deze feestelijke ovenschotel met kip, aardappels en honing-mosterd marinade is altijd goed! 

Video: carpaccio van serranoham

  • Voorgerecht
  • 10 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Dit makkelijke voorgerecht van carpaccio van serranoham en mozzarella is ideaal voor de kerst

Ijstaart met cranberrysaus

  • Nagerecht
  • 25 MIN + 4 UUR WACHTEN
  • 8 PERSONEN
  • **

Makkelijke ijstaart op basis van slagroom en yoghurt met meringue schuimpjes en cranberrysaus

Vis met saliesaus

  • Hoofdgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Als je met de kerst vis wil serveren, probeer dan deze kabeljauw met een romige saliesaus en wortel

Croissantjes met appel

  • Ontbijt
  • 30 MIN + 20 OVENTIJD
  • 6 STUKS
  • *

Lekker bij het kerstontbijt of kerstbrunch: makkelijke croissants gevuld met appel en witte chocolade

Vorige 1 2 3 4 5 ... 11 Volgende Alles weergeven

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus