Kerstrecepten 2024

Kerstrecepten 2024

Op zoek naar een lekker recept voor het kerstdiner 2024? Hier vind je zo’n 300 leuke en feestelijke kerstrecepten! Van een klassiek voorgerecht zoals zalmbonbons en carpaccio tot een hoofdgerecht van geroosterde kip of een vegetarische wellington. En vergeet het dessert zoals een chocolademousse of ijstaart niet. Allemaal makkelijk om te maken en stap voor stap uitgelegd en voor elk budget.

Bailey's mousse
  • Nagerecht
  • 35 min + 4 uur WACHTEN
  • 4 tot 6 personen
  • *

Lekker dessert voor het kerstdiner: luchtige chocolademousse met een vleugje Bailey's

Gourmet pannenkoekjes
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 10 stuks
  • *

Leuk tijdens de feestdagen voor kinderen én volwassenen: mini pannenkoekjes gebakken in een gourmetpannetje 

Sliptongetje met Serranoham
  • Voorgerecht
  • 50 min + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Maak ook eens dit heerlijke recept van een sliptongetje met serranoham. Begin het kerstdiner of ander feestelijk diner goed met deze vis met een krokant laagje van serranoham op een laagje puree.

Kipfilet caprese
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Makkelijk kerstrecept; Italiaanse kipfilet met mozzarella, tomaat en basilicum

Gourmet recept: aardappel tortilla
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 3 stuks
  • *

Leuk als bijgerecht voor de gourmet avond: mini aardappel-ei pannenkoekjes met bosui

Garnalentartaar met ananas
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 stuks
  • *

Deze tartaar is een heerlijk fris voorgerecht door de combinatie van ananas, limoen samen met garnaal

Rosbief carpaccio met citroenmayonaise
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

In 10 min staat dit feestelijk voorgerecht van rosbief met citroenmayonaise en tomaatjes op tafel

Appelstrudel
  • Nagerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 8 personen
  • *

Goed gevulde rol van knapperig bladerdeeg gevuld met appel, kaneel, rozijnen en walnoten. Lekker met ijs of slagroom als gebak, maar ook als toetje.

Varkenshaas met stoofperen
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

De varkenshaas omwikkeld met zoute spek smaakt heerlijk bij de zelfgemaakte zoete stoofpeertjes

Mini pavlova met fruit
  • Nagerecht
  • 25 min + 1 uur oventijd + 30 min afkoelen
  • 24 stuks
  • *

Lekker als toetje voor de kerst of bij een high tea: mini pavlova met zoete mascarpone en vers fruit. Met maar een paar ingrediënten heb je een super feestelijk nagerecht op tafel staan.

Klassieke carpaccio
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk en heerlijk klassiek Italiaans voorgerecht van carpaccio met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en een heerlijke dressing

Tonijn tataki met sesamkorstje
  • Voorgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Mooi voorgerecht van verse en smaakvolle tonijn tataki met sesamkorstje van witte en zwarte sesam. Heerlijk geserveerd met komkommerlinten en avocadocrème.

Aubergines met granaatappel en yoghurt
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Heerlijke kruidige aubergines uit de oven geserveerd met frisse yoghurt en granaatappelpitjes

Zalmcarpaccio met roomkaas
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Dunne plakjes zalm met een bolletje roomkaas met citroen en dille gegarneerd met zelfgemaakte croutons

Bruschetta met spinazie spread
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 16 stuks
  • *

Lenterecept: bruschetta's met een frisse spinazie-geitenkaas spread en een plakje parmaham

Zalm met sinaasappel uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 12 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Wist je dat zalm heerlijk smaakt in combinatie met sinaasappel, probeer het in dit makkelijke recept uit de oven

Tiramisu met appel
  • Nagerecht
  • 30 min + 3 uur opstijven + 3 uur opstijven
  • 6 personen
  • *

Dit dessert is een combi van tiramisu en appeltaart en bevat stukjes appel, lange vingers en kaneel en bovendien geen alcohol of ei! Een heerlijk toetje

Rode bietensoep
  • Voorgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Blini met geitenkaas
  • Hapjes en snacks
  • 40 min + 30 min wachten
  • 20 stuks
  • *

Feestelijke vegetarische hapjes van blini's met een topping van geitenkaas en gekarameliseerde rode ui, een perfecte combi!

Blini met zalm
  • Voorgerecht
  • 40 min + 30 min wachten
  • 20 stuks
  • *

Maak zelf deze lekkere blini hapjes. Kleine pannenkoekjes met een topping van frisse room en zalm. Leuk om te serveren met Kerst of oud en nieuw!

Pastinaak en wortel uit de oven
  • Bijgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk groente bijgerecht van kruidige pastinaak en wortel geroosterd uit de oven, lekker voor bij het kerstdiner.

Kerst pannenkoekjes
  • Ontbijt recept
  • 45 min
  • 6 stuks
  • *

Een feestelijk ontbijt met deze chocolade kerstboom pannenkoeken. Leuk om samen aan tafel te versieren tijdens het kerstonbijt.

Vegetarische bietentartaar
  • Voorgerecht
  • 40 min + 1 uur oventijd
  • 4 stuks
  • *

Een vegetarische tartaar van rode biet, met balsamico, een crème van geitenkaas en pistachenoten. Perfecte start van je (vegetarische) diner voor de feestdagen.

Kerstkoekjes maken
  • Bakrecept
  • 45 min + 12 min oventijd + 30 min wachten
  • 24 stuks
  • *

Recept om zelf krokante kerstkoekjes te maken met een vleugje kaneel en gember, leuk om te bakken en te decoreren