Kerstrecepten 2024

Kerstrecepten 2024

Op zoek naar een lekker recept voor het kerstdiner 2024? Hier vind je zo’n 300 leuke en feestelijke kerstrecepten! Van een klassiek voorgerecht zoals zalmbonbons en carpaccio tot een hoofdgerecht van geroosterde kip of een vegetarische wellington. En vergeet het dessert zoals een chocolademousse of ijstaart niet. Allemaal makkelijk om te maken en stap voor stap uitgelegd en voor elk budget.

Knoflooksoep met gepofte knoflook
  • Voorgerecht
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere romige knoflooksoep, en omdat de knoflook gepoft is in de oven is krijgt hij een lekkere geroosterde en milde smaak. 

Knapperige filodeeg pizza met zalm
  • Hapjes en snacks
  • 15 min
  • 2 stuks
  • *

Een leuk hapje om te serveren tijdens een borrel. Een krokante bodem van filodeeg belegd met gerookte zalm, mascarpone en geroosterde pijnboompitjes.

Cranberry cheesecake
  • Nagerecht
  • 40 min + 50 min oventijd + 4 uur opstijven
  • 8 personen
  • *

Een van mijn favoriete cheesecakes. De frisse cranberry topping combineert namelijk perfect bij de romige cheesecake en het recept is ook ideaal om een restje cranberry compote mee op te maken. 

Panna cotta met stoofperen
  • Nagerecht
  • 25 min + 4 uur opstijven
  • 6 personen
  • *

Deze combinatie van romige panna cotta met stoofpeertjes en krokante speculaas is echt fantastisch en ook nog eens makkelijk om te maken.

Hartige bladerdeeg cadeautjes
  • Lunch recept
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Feestelijke bladerdeeg cadeautjes gevulde met prei en feta. Leuk om te serveren met de kerstlunch of bij het diner.

Glutenvrije kerstkoekjes met chocolade
  • Bakrecept
  • 10 min + 20 min
  • 20 stuks
  • *

Knapperige glutenvrije kerstkoekjes met vanille en een chocolade topping.

Roomkaas truffel amuse
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 30 stuks
  • *

Lekker als amuse voor het kerstdiner of als hartig hapje tijdens oud en nieuw

Bruschetta’s met zalm
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 10 stuks
  • *

Krokante gegrilde ciabatta brood met een frisse topping van roomkaas, komkommer en zalm. Lekker bij de borrel.

Pastinaak gratin
  • Bijgerecht
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Lekker als bijgerecht bij het kerstdiner: gegratineerde pastinaak uit de oven

Coquilles met avocado doperwtenpuree
  • Voorgerecht
  • 40 min
  • 6 personen
  • *

Maak indruk met kerst of oud op nieuw met deze chique amuse van coquille met krokante pancetta

Sticky toffee pudding met karamelsaus
  • Nagerecht
  • 15 min + 30 min + 15 min
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijke zoete sticky toffee pudding die vaak met kerst gegeten wordt met een zelfgemaakte karamelsaus, tevens glutenvrij en lactosevrij

Wrap sterren op prikker
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 6 stuks
  • *

Feestelijk hapje voor Kerst of oud en nieuw van sterren van wraps met een vulling van geitenkaas en pesto

Toetje van kletskoppen met ijs
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Leuk en makkelijk dessert van krokante koekjes met een bolletje ijs ertussen geserveerd met kersen en slagroom

Crostini’s met brie en cranberry
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 15 stuks
  • *

Mooi en feestelijk hapje voor Kerst van krokante broodjes met romige brie en friszoete cranberry compote. Een heerlijke combi.

Zalmrollade met groene asperges
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een feestelijk hoofdgerecht voor kerst of tijdens een diner van opgerolde zalm met ricotta, dille en asperges en een crunch van hazelnoot

Geroosterde romanesco salade
  • Bijgerecht
  • 15 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Romanesco is een soort groene bloemkool met feestelijke spitse torentjes en daarom ideaal om te serveren met Kerst. Rooster hem in de oven met feta en maak er een heerlijk bijgerecht van.

Warme kersen met kaneelijs
  • Nagerecht
  • 20 min + 6 min wachttijd
  • 6-8 personen
  • *

De perfecte combinatie van zoete warme kersen geserveerd met zelfgemaakt romig kaneelijs en knapperige amandelen

Bietencarpaccio
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

De klassieke carpaccio in een vegetarische variant. Lekker met geitenkaas, walnoten en balsamico.

Wellington met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk knapperig bladerdeeg met een kruidige vulling van (vega) gehakt, groenten en walnoten.

Pastarol met spinazie (rotolo)
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min koken
  • 4 personen
  • *

Een zelfgemaakte rollade van pasta gevuld met romige spinazie en pompoen geserveerd met pesto. Een heerlijk vegetarisch (kerst)gerecht!

Zalmcocktail met avocado
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijk voorgerecht met zalm, avocado en komkommer en bovendien lactosevrij en koolhydraatarm.

Steak tartaar met truffelmayonaise
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Simpel en lekker voorgerecht: verse ossenhaas tartaar met truffelmayonaise en Parmezaanse kaas.

Garnalencocktail maken
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Frisse garnalencocktail in een glaasje met een makkelijke zelfgemaakte dressing en partjes sinaasappel. Een heerlijk klassiek voorgerecht dat leuk is om te maken voor een feestelijk (Kerst) diner.

Carpaccio bonbons met truffelmayonaise
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke kerst amuse; carpaccio bonbons gevuld met zelfgemaakte truffelmayonaise en sla