Kerstrecepten 2024

Kerstrecepten 2024

Op zoek naar een lekker recept voor het kerstdiner 2024? Hier vind je zo’n 300 leuke en feestelijke kerstrecepten! Van een klassiek voorgerecht zoals zalmbonbons en carpaccio tot een hoofdgerecht van geroosterde kip of een vegetarische wellington. En vergeet het dessert zoals een chocolademousse of ijstaart niet. Allemaal makkelijk om te maken en stap voor stap uitgelegd en voor elk budget.

Appeltaart trifle
  • Nagerecht
  • 35 min
  • 2 stuks
  • *

Deze appeltaart trifle in een glaasje is een heerlijk toetje. Gemaakt van laagjes verkruimelde koekjes, zoete stukjes gebakken appel met kaneel en zelfgemaakt vanilleroom.

Champignonroomsaus
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 porties
  • *

Maak zelf heel makkelijk deze romige champignonsaus. Deze veelzijdige saus is lekker bij pasta, schnitzel, een stukje kip, een varkenshaasje of over groenten.

Gevulde kipfilet met romige champignons
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Gevulde kip met een romig mengsel van champignons omwikkeld met ontbijtspek. Een heerlijke combi van romige, zoute en hartige smaken. Lekker met wat aardappeltjes en een salade er naast.

Vegan chocolademousse
  • Nagerecht
  • 20 min + 3 uur opstijven
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijke luchtige chocolademousse die 100% plantaardig is en maar 4 ingrediënten bevat

Vegan ovenschotel met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze ovenschotel vol lekkere groenten zoals broccoli, champignons en paprika wordt afgedekt met zelfgemaakte zoete aardappelpuree.

Bloemkoolsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een lekkere verse en romige bloemkoolsoep met een snufje tijm. In slechts 30 minuten staat de soep op tafel.

Marmer tulband
  • Bakrecept
  • 40 min + 1 uur oventijd
  • 10 personen
  • *

Basisrecept voor een lekkere luchtige marmer tulband. Heerlijke vanillecake met chocoladecake, erg leuk om te maken en het ziet er feestelijk uit. Bestrooi met wat poedersuiker.

Broccolirijst met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een makkelijk koolhydraatarm gerecht van broccolirijst met zalm gemarineerd in teriyakisaus. Lekker en licht.

Toblerone chocolademousse dessert
  • Nagerecht
  • 50 min + 6 uur wachttijd
  • 4 personen
  • *

Grand kerstdessert met Toblerone chocolade mousse, brownie, aardbeien, ijs en bastognekruimels. Daar maak je iedereen wel blij mee na een feestelijk diner.

Kerstboom breekbrood
  • Ontbijt recept
  • 30 min + 25 min oventijd + 1 uur 15 min wachten
  • 11 broodjes
  • *

Met pesto en mozzarella gevulde broodjes in de vorm van een kerstboom. Een heerlijk recept voor bij het kerstontbijt.

Knolselderij koekjes
  • Bijgerecht
  • 40 min + 15 min
  • 10 stuks
  • *

Knapperige koekjes gemaakt van knolselderij en Parmezaanse kaas zijn een heerlijk bijgerecht

Rolletjes van gerookte zalm
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 10 stuks
  • *

Heel makkelijk hapje of voorgerecht van opgerolde plakjes zalm met groenten en een frisse citroenmayo

Kerst bladerdeeghapje met brie
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Deze hapjes zijn lekker feestelijk door de combinatie van cranberry en brie met bladerdeeg. Zeker een succes tijdens Kerst!

Vegetarische wellington
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 35 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Het perfecte vegetarische kerstrecept! Deze vegetarische wellington bestaat uit verschillende groenten zoals spinazie en pastinaak en is omwikkeld met een krokant laagje bladerdeeg

Alcoholvrije stoofperen
  • Bijgerecht
  • 10 min + 1 uur 30 min
  • 6 stuks
  • *

Deze stoofpeertjes zonder alcohol zijn gemaakt met bessensap! Daarom zijn deze alcoholvrije stoofperen ook geschikt voor kids en gasten die geen alcohol willen of mogen.

Pompoen rollade
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 1 uur
  • 4 personen
  • *

Een feestelijk vegetarisch kerstrecept van gevulde flespompoen met spinazie, feta en cranberry’s

Gevulde varkenshaas op zijn Italiaans
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2-3 personen
  • *

Een perfect pronkstuk voor op tafel: gevulde varkenshaas met o.a. pesto, mozzarella en tomaatjes omwikkeld met licht knapperig gebakken parmaham

Hertenbiefstuk met rode portsaus en stoofperen
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Serveer dit luxe stukje wild met een volle rode portsaus en sjalotten met stoofpeertjes en haricots verts voor een heerlijk kerstdiner.

Gevulde eieren met zalm
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 8 stuks
  • *

Gevulde eitjes zijn bijna altijd wel een succes en deze gevulde eieren met zalm zijn extra feestelijk door de toevoeging van gerookte zalm en granaatappel. Een lekker hapje voor tijdens Kerst of Pasen.

Romig dessert met Bastogne en kersen
  • Nagerecht
  • 35 min
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijk toetje met maar 7 ingrediënten met laagjes van krokante koekkruimels, romige monchou vulling en kersen in saus

Feestelijke salade met stoofpeer
  • Voorgerecht
  • 20 min + 5 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Super makkelijke salade met stoofpeer en geitenkaas voor een feestelijke start van het kerstdiner

Haricots verts met spek
  • Bijgerecht
  • 15 min + 12-15 min
  • 9 stuks
  • *

Dit klassieke bijgerecht van boontjes omwikkeld met spek uit de oven zijn altijd een feestelijke toevoeging aan je (kerst)diner

Aardappelsoep
  • Voorgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke romige aardappelsoep met een vleugje truffel en tijm. Een makkelijk soeprecept, maar dan wel met een luxe en exclusieve twist van truffel.

Zalmbonbons
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

Deze bonbons van gerookte zalm zijn gevuld met een romig mengsel met Hollandse garnalen, een perfect hapje of amuse