Kerstrecepten 2024

Kerstrecepten 2024

Op zoek naar een lekker recept voor het kerstdiner 2024? Hier vind je zo’n 300 leuke en feestelijke kerstrecepten! Van een klassiek voorgerecht zoals zalmbonbons en carpaccio tot een hoofdgerecht van geroosterde kip of een vegetarische wellington. En vergeet het dessert zoals een chocolademousse of ijstaart niet. Allemaal makkelijk om te maken en stap voor stap uitgelegd en voor elk budget.

Tonijntartaar met balsamico
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Mooi voorgerecht voor je diner: tartaar van rauwe tonijn met ricotta, balsamico en pijnboompitten. Een lekkere combi van romige, hartige en krokante smaken op 1 bord.

Kerststol
  • Ontbijt recept
  • 25 min + 35 min oventijd + 1 uur rijzen
  • 10 plakken
  • *

Makkelijk recept voor zelfgemaakt kerstbrood met amandelspijs, ook wel kerststol genoemd, om je kerstontbijt of kerstbrunch compleet te maken

Gebakken brie in bladerdeeg
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 1 stuk
  • *

Deze zachte kaas in een krokante bladerdeegkorst met pecan en jam is leuk om te serveren bij de (kerst)borrel of op een kaasplankje.

Vegan pavlova
  • Nagerecht
  • 40 min + 1 uur 30 min oventijd + 10 min afkoelen
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijk en feestelijk recept voor deze vegan pavlova met chocolade swirl, kokosroom en vers fruit.

Zalm met amandelkorst
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 10 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Heerlijke zalm met krokante en kruidige korst uit de oven met boontjes en puree, een heerlijk en makkelijke kerstrecept of voor tijdens een diner

Stoofperen cheesecake trifle
  • Nagerecht
  • 25 min + 2 uur opstijven
  • 5 stuks
  • *

Heerlijke cheesecake glaasjes met een bodem van Bastogne, witte chocola en stoofperen. Ze zijn makkelijk voor te bereiden, dus ideaal voor de feestdagen.

Bimi pakketjes met paprika
  • Bijgerecht
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Super leuk bijgerecht voor het kerstdiner van lekkere groente pakketjes van bimi en paprika. Dat wordt uitpakken en smullen.

Kerst ovenschotel met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke ovenschotel met spruitjes, pompoen en cranberries en een krokant laagje bladerdeeg met uitgestoken sterren. Leuk om te serveren met kerst.

Hele geroosterde bloemkool uit de oven
  • Bijgerecht
  • 15 min + 1 uur 45 min oventijd
  • 4-6 personen
  • *

Een heerlijk bijgerecht voor een diner of kerst van gemarineerde bloemkool met een heerlijke frisse topping van yoghurt en granaatappelpitten.

Tiramisu zonder ei
  • Nagerecht
  • 20 min + 2 uur opstijven
  • 4 personen
  • *

Traditionele tiramisu met lange vingers, mascarpone, slagroom en cacao, maar zonder ei, en net zo lekker.

Viennetta ijstaart
  • Nagerecht
  • 30 min + 6 uur wachten
  • 8 - 10 personen
  • *

Maak maar met 3 ingrediënten zelf deze viennetta ijstaart met laagjes roomijs en pure chocolade

Tarte tatin met witlof
  • Voorgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 2 porties
  • *

Op de kop gebakken gekarameliseerde witlof bladerdeegtaart uit de oven met sinaasappel en geitenkaas.

Spaghetti met coquilles
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Pasta in roomsaus met knoflook en erwtjes met gebakken coquilles (sint jakobsschelpen). Een ideaal recept om te serveren tijdens een etentje of met Kerst.

Kipragout
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 stuks
  • *

Heerlijke snelle romige kipragout, die tevens ook heel makkelijk vegetarisch te maken is, in pasteibakjes

Pommes duchesse aardappeltoefjes
  • Bijgerecht
  • 45 min + 25 min oventijd
  • 30 stuks
  • *

Mooie aardappeltoefjes uit de oven, iets knapperig van buiten en lekker smeuïg van binnen met een vleugje knoflook en kaas

Mini gourmet pizza
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 12 stuks
  • *

Lekkere en snelle kleine pizza’s voor in een gourmetpannetje van sneetjes brood met heerlijke pizzatopping

Gourmetrecept: aubergine met brie
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 10 stuks
  • *

Lekker vegetarisch recept van aubergine met brie en honing uit een gourmetpannetje

Oosters zalm gourmetpannetje
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 2 pannetjes
  • *

Het is lekker gourmetten met dit makkelijke Oosters zalmpannetje met verse zalm, sojasaus en bosui.

Hartige taartjes met paddenstoelen
  • Voorgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Heerlijke hartige bladerdeegtaartjes gevuld met ricotta en paddenstoelen. Heel ekker als voorgerecht of als lunch.

Groentegratin
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 45 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Heerlijke gratin uit de oven met plakjes courgette, wortel, tomaat en aardappel in room en gegratineerd met kaas.

Hasselback aardappelen
  • Bijgerecht
  • 20 min + 50 min oventijd
  • 2 porties
  • *

Dungesneden krokante aardappeltjes in waaier vorm met kaas en boter uit de oven, leuk om als bijgerecht te serveren tijdens kerst

Zoete aardappel gratin
  • Bijgerecht
  • 20 min + 45 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Prachtig bijgerecht van dunne plakjes zoete aardappel met room, kruiden en kaas uit de oven. Lekker bij vlees, vis of vega.

Speculaas tiramisu met mandarijn
  • Nagerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Tiramisu met laagjes room en speculaas met frisse partjes mandarijn. Leuk als sinterklaasrecept of als feestelijk dessert.

Vegetarische stoofschotel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min stooftijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke goed gevulde stoofpot zonder vlees, maar met champignons, wortel, paprika en aardappel in een kruidige saus.