Kijkje in mijn keuken – december 2021

In dit maandoverzicht van december krijg je een kijkje achter de schermen, zie je hoe ik de feestdagen heb doorgebracht en deel ik leuke eet tips en lekkere foodpost.

We begonnen de maand met Sinterklaas, samen met ons neefje en nichtje vierden we dit bij mijn schoonouders. Eerst liedjes zingen gezellig samen met ons hondje Payo voor de tv.

Hoewel ik de kerstrecepten al in november klaar had staan maakte ik last minute toch nog een lekkere cranberry cheesecake. Die was echt heerlijk! En ik ben blij dat ik deze nog heb kunnen delen met jullie.

Ik had een leuke afspraak bij een leverancier van hele mooie keuken artikelen. Binnenkort ga ik meer over delen over deze hele toffe samenwerking! De eerste projecten voor 2022 staan alweer op de planning!

Wellicht hadden jullie al vernomen dat mijn team sinds kort is uitgebreid met Charlotte, zij helpt mij achter de schermen en af en toe doen we een kookdagje. Voor kerst (vlak voor de lockdown) gingen we lekkere pancakes eten bij Meneer de Boer in Eindhoven.

Thuis ben ik bezig met een opruimproject. En daar hoort ook onze fotostudio bij waar we alle recepten fotograferen. Al het servies, servetten en bestek heb ik uitgezocht en opnieuw mooi in de servieskast geordend. Nu houden zo :)

En heel leuk nieuws in december: we zijn uitgeroepen tot website van het jaar 2021! Door jullie stemmen werden we niet alleen beste maar ook populairste website in de categorie food. We waren blij verrast en kregen diverse bossen bloemen thuis gestuurd.

Ook vroor het in december, Payo geeft er gelukkig niet meer veel om maar zijn eerste winter in Nederland wou hij echt niet naar buiten. Liever heeft hij 30 graden of meer en een zonnetje.

Nu de vrij plotse lockdown weer van kracht is moeten we het weer doen met take away, en bij het parkpaviljoen Philips de Jongh in Eindhoven kun je naast frieten ook churros, warme choco en snert halen.

En toen was het kerst! Kerstavond genoten Eric en ik met zn tweetjes thuis van een 5 gangen menu van Pezzaz, wat hebben we genoten!

Eerste kerstdag gingen we naar mijn schoonouders voor een Italiaans diner, en ik was verantwoordelijk voor het voorgerecht. Ik maakte mini melanzane di parmigiana. Daarna volgde gevulde courgette pakketjes, spaghetti met paddenstoelen en zalm uit de oven. Als toetje aten we een heerlijke tiramisu taart met limoncello.

Tweede kerstdag kwam mijn familie bij ons voor een kerstlunch. We hadden een heerlijk soepje, quiche en broodjes. Ik maakte ook nog een bladerdeeg kerstboom, die komt volgend jaar met kerst online :)

En toen was het nieuwjaar! We vierden dit rustig en keken naar de show van Peter Pannenkoek op tv en dronken champagne en aten oliebollen. Heb ik nog goede voornemens gemaakt? Ik noem het eerder doelen, een daarvan is een betere ochtend routine en met LeukeRecepten hebben we ook weer hele leuke plannen.

Ik kreeg weer lekker toegestuurd, o.a. deze crunchy peas van Bites we love. Krokante balletjes met een laagje chocola. Vegan, vezelrijk en weinig suikers. Een lekkere en healthy snack dus.

Barebells white chocolate salty peanuts reep, een lekkere snack met ca 20 gram eiwit per reep en geen toegevoegde suiker. Ideaal dus voor of na een training.

Vind je dit leuk?
0 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel