Vis recepten

Vis recepten

Heerlijke recepten met vis en zeevruchten uit de oven, pan of bbq. Een lekker gegrilde witvis of vispannetje. Je vindt hier voorgerechten en hoofdgerechten zoals zalm uit de oven, paella met garnalen, ovenschotel met tonijn of krabsalade. Maar denk ook eens aan mosselen of coquilles!

Komkommer met garnalencocktail
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 15 stuks
  • *

Lekker hapje van komkommer gevuld met een frisse garnalencocktail met mango

Vis met panko en tomaat
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 2 personen
  • *

Vis uit de oven met een knapperig korstje en zoete geroosterde tomaatjes

Vispannetje uit Abruzzo
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 a 3 personen
  • *

Dit recept van vis in tomatensaus maakte ik tijdens mijn foodtour door Abruzzo in Italie

Krokante vis met witte wijnsaus
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 oventijd
  • 4 personen
  • *

Kabeljauw met een krokant laagje uit de oven met een fluweelzachte witte wijnsaus

Salade met zalm uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze frisse salade met komkommer en zalm met kruidenkorstje is een heerlijke lichte maaltijd

Zalm tompouce
  • Lunch recept
  • 15 min + 20 oventijd + afkoelen
  • 4 personen
  • *

Heerlijk als (paas)lunch: knapperig bladerdeeg belegd met roomkaas, zalm en appel

Noedels met garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk Oosters gerecht met garnalen en paprika uit de wok en lekkere noedels

Courgetti met paddenstoelen en zalm
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Spaghetti van courgette met een romige saus met zalm en paddenstoelen

Spaanse vis met serranoham
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Vis uit de oven met Spaanse ham, olijven en paprika. Lekker bij de tapas of samen met patatas bravas.

Rijst met Oosterse garnalenspies
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 60 wachten
  • 2 personen
  • *

Garnalen gemarineerd in een oosterse marinade geserveerd met rijst en roerbakgroenten

Quinoa salade met frisse zalm
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Gezonde salade met quinoa en gebakken zalm gemarineerd in limoen

Krokante gepaneerde garnalen met dip
  • Hapjes en snacks
  • 40 min
  • 15 stuks
  • *

Gefrituurde garnalen in een krokant jasje met kokos en limoen geserveerd met een frisse mango dip.

Zalm curry met paksoi
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

In 15 minuten een heerlijke maaltijd op tafel? Dat kan met deze romige curry met zalm, paksoi en rijst.

Vis met saliesaus
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Als je met de kerst, of tijdens een ander feestelijk diner, vis wil serveren, probeer dan deze kabeljauw met een romige saliesaus en wortel.

Gourmet recept: vis met spek
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 12 stuks
  • *

Een simpel maar heerlijk gourmethapje met vis en spek dat er ook nog eens leuk en smakelijk uitziet. Met een korte voorbereiding heb je een eigengemaakt hapje voor het gourmetten.

Kibbeling maken
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Deze gefrituurde vis snack van kabeljauw maak je makkelijk zelf met dit recept voor kibbeling beslag. Lekker als hapje of bij het avondeten met verse groenten en aardappels.

Summer rolls met garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 16 stuks
  • *

Verse loempia's van rijstvellen gevuld met knoflookgarnalen, wortel en avocado. Deze kleurrijke summer rolls zijn een verfrissend en gezond gerecht voor zomerse dagen.

Spaanse mosselen met chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Deze mosselen op Spaanse wijze met tomaat en chorizo maak je makkelijk zelf. Ontdek de heerlijke smaken in dit mediterrane gerecht.

Courgettesoep met zalm
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Met deze snelle courgettesoep met gerookte zalm snippers zet je snel iets moois en lekkers op tafel.

Oosterse zalm met kokosrijst
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 12 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke oosters gemarineerde zalm uit de oven met een geurige zelfgemaakte kokosrijst. Geserveerd met boontjes en cashewnoten en gegarneerd met wat bosui en geroosterde kokos.

Pasta met zalm en broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Gezond en makkelijk pastarecept met broccolisaus, een gebakken stukje zalm en grove tomatensalsa. En ook nog eens erg lekker!

Zalm met spek en dillepesto
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Zalm met spek en dillepesto. Een mooi en lekker zalmrecept voor een feestelijk diner. Geniet van sappige zalm, knapperig spek en zelfgemaakte dillepesto.

Kabeljauw met paprika uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk recept voor vis met een krokant korstje uit de oven gecombineerd met een heerlijke kruidige saus van paprika en tomaat

Wraps met krokante vis
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 stuks
  • *

Goed gevulde wraps met gepaneerde stukken vis, avocado, tomaatjes en sweet chilisaus.