15 x gezonde hoofdgerechten

Wil je wat vaker gezond avondeten op tafel zetten? Wij helpen je graag verder en zetten 15 lekkere, gezonde én makkelijke recepten voor je bij elkaar. Zo wordt het een makkie om gezonder te eten!

Gezond avondeten kan best een uitdaging zijn met alle opties die je hebt in de supermarkt en op de bezorgsites. Naast gezond wil ik zelf ook graag lekker en makkelijk eten koken. Dat kan met deze recepten die ik voor je heb verzameld in deze top 15 met gezonde hoofdgerechten.

Gezonde makkelijke recepten voor het avondeten

Lekker, makkelijk én gezond. Ze gaan perfect samen in de lekkerste recepten. Bij LeukeRecepten houden we van makkelijke recepten met een lekkere twist. Wil je gezonder eten? Zorg dan vooral voor meer groenten en ingrediënten met veel voedingstoffen en vitamines. Er zijn o.a. een hoop verschillende groenten, fruit, volkoren producten en mager vlees waar je mee kunt variëren. Zo is gezond eten ook nooit saai. Bekijk hier nog meer gezonde hoofdgerechten.

Gezonde snelle recepten voor het avondeten

Het liefst eet ik elke dag iets wat ik heel lekker vind, als het altijd gezond zou zijn zou dat natuurlijk ideaal zijn! Er zijn ook een hoop dagen dat ik weinig tijd of zin heb om te koken. Speciaal daarvoor heb ik deze blog gemaakt met 15 x snelle hoofdgerechten voor het avondeten. En wat helemaal fijn is: ze zijn allemaal voedzaam en passen in een gezond, gevarieerd eetpatroon. Hieronder hebben we 15 gezonde hoofdgerechten bij elkaar gezet, die vaak óók snel en makkelijk zijn. Wat ga jij maken?

15 x gezonde hoofdgerechten

#1 Gele curry met broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere kruidige curry met veel groenten die in 35 minuten op tafel staat, geserveerd met bloemkoolrijst en cashewnoten.

#2 Winter bowl
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min
  • 4 personen
  • *

Met deze winter bowl krijg je een groot aantal winterse groentes binnen. Lekker met een schepje zelfgemaakte hummus en geroosterde pitjes.

#3 Sla wraps met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk kruidige gevulde blaadjes sla met een mengsel van gehakt, zoete aardappel en maïs. Lekker licht en smaakvol.

#4 Wraps met gegrilde groenten
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 5 stuks
  • *

Heerlijke groente wraps met hummus en belegd met gegrilde groenten en krokant geroosterde kikkererwten, een lekker vegetarisch gerecht.

#5 Couscous met kip
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor couscous met kruidige stukjes kip, abrikozen en wortel

#6 Pasta met broccoli roomsaus
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Dit pasta recept is gemaakt met volkorenpasta en een romige saus van broccoli. Deze pasta met broccoli roomsaus is lekker en vrij verantwoord.

#7 Mihoensoep met omeletrolletjes
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

#8 Mexicaanse bowl met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke gezonde en vegan bowl met Mexicaans gekruide zoete aardappel, quinoa, groenten en avocadodressing

#9 Vegetarische stoofschotel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min stooftijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke goed gevulde stoofpot zonder vlees, maar met champignons, wortel, paprika en aardappel in een kruidige saus.

#10 Glutenvrije quiche met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min wachten + 60 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een glutenvrije quiche met een bodem met een gezonde twist op basis van kikkererwten en een lekkere vulling van spinazie, zongedroogde tomaat en geitenkaas!

#11 Gezonde mac and cheese met bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 10 min oventijd
  • 3 a 4 personen
  • *

De klassieke Amerikaanse mac and cheese, maar dan in een gezonder jasje met een basis van volkorenpasta en een sausje van bloemkool

#12 Bloemkoolpizza met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur + 20 min oventijd + 1 uur rijzen
  • 2 stuks
  • *

Een heerlijk knapperige zelfgemaakte pizza met bloemkool verwerkt in het pizzadeeg die tevens glutenvrij is, met groenten en geitenkaas on top

#13 Kipballetjes in tomatensaus met broccolirijst
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3-4 personen
  • *

Een heerlijk koolhydraatarm gerecht met veel verstopte groenten zoals aubergine in de balletjes en broccoli in plaats van rijst

#14 Gado gado salade
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Frisse vegetarische salade met sperziebonen, komkommer en ei gecombineerd met een lekkere romige pindadressing en krokante gebakken uitjes

#15 Marokkaans gevulde taco's
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 8 stuks
  • *

Zachte taco’s gevuld met wortel en een lekker vegetarisch mengsel met een Marokkaanse twist van kikkererwten en abrikoos.

Vind je dit leuk?
105 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Dennis 1 maart 2022 om 20:54

De mensen moeten weer ge zond eeten normaal eet patroon is goed voor de mensen en goed eeten elke week zevendagen lang hartelijke dank een heilige groet van Dennis harinck uit Alblasserdam

Kim 10 augustus 2022 om 09:32

Hee Max, Zeker dat dit telt als ontbijt. technisch gezien is het ochtend. Je kunt het ook een verlaat diner of vervroegde lunch noemen. Dit hangt natuurlijk af van de stand van de maan die ochtend en naar welk colleege je gaat. Hopelijk het je iets aan deze informatie. Heilige groet van kim uit Alkmaar

Max Poortman 30 maart 2022 om 18:11

Heelemaal mee eeens Dennis! Elke dat eeten is 100% goed voor je. Zelf heb ik nog weel een vraag: Als ik na een feest een turkse pizza met kaas® chap rond 5:00 en ik moet vroeg op voor colleege, telt dit dan als ontbijt? Alvast hartelijk dank voor je antwoord Dennis, maat van me, en een heilighe groet van Max Poortman uit Hendrik-Ido-Ambacht