Aziatische recepten

Aziatische recepten

Lekkere recepten uit heel Azië: van Japanse sushi tot Chinese roerbak en Indiase curry. Er is veel keuze uit verschillende Aziatische gerechten met vis, vlees of vegetarisch met groenten of tofu bijvoorbeeld. Elk gerecht is gemaakt met Oosterse ingrediënten die makkelijk te verkrijgen zijn.

Chinese tomatensoep met kip
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Maak nu zelf deze heerlijke Chinese tomatensoep zonder pakje of zakje met verse groenten en kip.

Ajam paniki met ananas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Pittige kip op Indonesische wijze met zelfgemaakte makkelijke boemboe en stukjes ananas.

Loempia’s uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 18 oventijd
  • 18 stuks
  • *

Heerlijke krokante zelfgemaakte loempia’s die niet uit de frituur komen maar uit de oven

Noedelsoep vegetarisch
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2-3 personen
  • *

Heerlijk Aziatisch noedelsoep recept met sperziebonen, paddenstoelen en krokante gebakken tempeh.

Thaise courgette noedels met omeletrol
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Vegetarische en koolhydraatarme noedels van courgette in een Thaise marinade met een gebakken ei in de vorm van een omelet

Pompoencurry met linzen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Gezonde curry met pompoen en linzen die makkelijk te maken is en tevens helemaal vegan is!

Oosterse yakitori spies
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 45 min koken + 30 min marineren
  • 6 stuks
  • *

Er zijn onwijs veel soorten yakitori; van kip, rundvlees of vis. De meest klassieke versie is toch wel de spies van kip en bosui.

Noedels met bimi en mango
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Vegetarisch gerecht met noedels, pittige tofu en frisse stukjes mango

Balinese salade met sperziebonen
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 porties
  • *

Een salade van sperziebonen, witte kool en taugé op smaak gemaakt met zelfgemaakte boemboe bali, heerlijk als bijgerecht bij Indische gerechten.

Balinese boemboe
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 10 porties
  • *

Deze mix van kruiden en specerijen is de basis van vele Balinese gerechten zoals nasi en bami goreng of heerlijke curry’s.

Indische andijviestamppot
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2-3 personen
  • *

Andijviestamppot met een Indische twist en kruidige gehaktballetjes in ketjapsaus

Wraps met krokante garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 8 stuks
  • *

Garnalen in een krokant jasje op een wrap met koolsalade, mango en chilisaus

Mini loempia taartjes
  • Hapjes en snacks
  • 45 min + 20 oventijd
  • 10 stuks
  • *

Deze mini taartjes van filodeeg zijn leuk om uit te delen of bij de rijsttafel

Thaise mosselen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Verse mosselen bereid in een licht pikante Thaise saus van kokosmelk

Kip curry met mango
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Vers currygerecht met sperziebonen, kip een zoete stukjes mango

Broodje kip teriyaki
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • *

Simpel maar makkelijk Oosters broodje voor als je niet weet wat je moet koken of lekker als lunch

Zomerse noedelsalade met garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Geniet van deze lekkere frisse maaltijdsalade op basis van noedels.

Zelfgemaakte currypasta
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 3 porties
  • *

Een heerlijke basis van een Indiaas currygerecht op basis van verse ingrediënten

Komkommer noedles met zalm en munt
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Een frisse Thaise salade met noodles van komkommer en wortel samen met een frisse dressing en zalm blokjes.

Zalm met sesamkorst
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 porties
  • *

Deze maaltijd met zalm in een krokant sesamkorstje is erg gezond door de toevoeging van veel groenten en een sausje van sojasaus.

Gevulde ananas met rijst en garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Gebakken rijst met garnalen en groenten geserveerd in een bakje van ananas. Op deze manier serveer je een indrukwekkend en zomers gerecht aan je gasten.

Sambal goreng telor met boontjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Indonesisch gerecht van gekookte eieren in een licht pittige saus met sperziebonen

Rendang met gehaktballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Een snelle variant op de Indonesische rendang met gehaktballetjes en gewokte groenten.

Zelfgemaakte sambal
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 1 potje
  • *

Pittige sambal, een smaakmaker op basis van rode pepers op smaak gebracht met gember, knoflook en ketjap. Lekker bij de Indonesische recepten zoals nasi.