Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Inspiratie

Nieuw! Aardappel basilicum roerbak met zelfgemaakte slavinken
  • 27-04-2016
  • reacties
  • Sandra

Tussen alle exotische gerechten zoals couscous, risotto en quinoa door, kan ik echt genieten van een Hollandse maaltijd. Vooral van aardappels, soms vergeet ik hoe lekker ze zijn.

10 x saladerecepten
  • 21-04-2016
  • reacties
  • Sandra

Salades heb je in veel verschillende smaken en formaten. En speciaal voor iedereen die eens iets anders wil dan de standaard salade met sla en tomaat heb ik 10 lekkere saladerecepten op een rijtje gezet. Wat dacht je bijvoorbeeld van sushi salade of een linzensalade met falafel. Lekker als lunch, bijgerecht of in een uitgebreide versie als hoofdgerecht. En mocht je nog meer inspiratie zoeken, kijk dan eens tussen alle saladerecepten op mijn site.

Parmezaanse friet met parmaham kroketjes
  • 07-04-2016
  • reacties
  • Sandra

Een van mijn favo snacks voor bij de patat is een kroket. En ik ben zeker niet de enige, per jaar gaan er wel 300 miljoen kroketten doorheen in Nederland*. Dat zijn er ongeveer 25 per persoon! Dit aantal haal ik niet, maar af en toe moet kunnen toch? :)

Lammetjes paas kwarktaart met meringue
  • 21-03-2016
  • reacties
  • Sandra

Ik kijk regelmatig op Pinterest om inspiratie op te doen voor mijn recepten. Tijdens mijn zoektocht naar vrolijke ideeën voor Pasen kwam ik een lammetjes-taart tegen, super cute! Ik heb mijn eigen variant gemaakt op de taart die ik tegen ben gekomen op Pinterest. Leuk voor de kids maar ook voor volwassenen.

3 x gevulde eieren
  • 21-03-2016
  • reacties
  • Sandra

Gevulde eieren is een klassiek gerecht dat vaak tijdens Pasen of een feestje op tafel komt. Ze zijn vrij makkelijk te maken en er zijn veel variaties mogelijk.

Snelle Paastrifle met lemoncello en macarons
  • 13-03-2016
  • reacties
  • Sandra

Nog amper 2 weken en dan is het alweer Pasen. De supermarkten liggen inmiddels bomvol met het paasassortiment. En in deze blog laat ik zien dat je hiermee hele lekkere en creatieve dingen kunt maken.

Kip met zelfgemaakte satésaus, boontjes en friet
  • 13-03-2016
  • reacties
  • Sandra

Ik ben niet zo dol op pindakaas, maar wel weer op satésaus. Ja, ik weet dat het een beetje gek klinkt. Want satésaus maak je heel makkelijk zelf van pindakaas. Hieronder vind je mijn recept voor satésaus, en ik verzeker je dit kan bijna niet fout gaan!

Taco friet met gehakt topping
  • 03-03-2016
  • reacties
  • Sandra

Als ik moet kiezen tussen friet en taco’s dan zou dat een moeilijke keuze zijn. Het zijn beide guilty pleasures van mij, maar waarom niet combineren! En zo super slecht is deze smakelijke creatie niet eens.

15 x bruschetta's
  • 25-02-2016
  • reacties
  • Sandra

Bruschetta’s zijn gegrilde sneetjes brood besprenkeld met olijfolie en ingewreven met knoflook. Je kunt ze beleggen met verschillende groentes, vleeswaren of kazen. Bruschetta’s komen oorspronkelijk uit Italië en de meest klassieke variant is die met tomaat en basilicum. Ze zijn ideaal om je diner mee te beginnen of uit te delen op een feestje. Hierbij 15 lekkere ideeën om je bruschetta’s mee te beleggen:

Aardappel-idee: aardappelkoeken met andijvie
  • 11-02-2016
  • reacties
  • Sandra

Met aardappels kun je zo veel kanten op! Ik schreef een tijd geleden al een blog over 12 ideeën met aardappels. Nu heb ik daar nog een heerlijk idee aan toe gevoegd: aardappelkoeken.

2016: het jaar van de boon + 3 snelle recepten
  • 05-02-2016
  • reacties
  • Sandra

De Verenigde Naties hebben 2016 uitgeroepen tot het jaar van de boon. En niet voor niets want bonen zijn super gezond. Ze zijn namelijk een bron van eiwitten, vezels, vitamines en goede koolhydraten en ideaal als je een dagje geen vlees wil eten.

Gekruide zalm met roerbakgroenten + video
  • 17-01-2016
  • reacties
  • Sandra

Zalm is een populair stukje vis en staat ook bij mij geregeld op tafel. Je kunt zalm makkelijk combineren met andere ingrediënten zoals pasta, spinazie of in een Oosters gerecht. Ook is dit roze visje snel klaar en makkelijk te bereiden. In mijn recept heb ik de zalm gemarineerd in limoensap, olie, bieslook en peterselie. Hierdoor krijgt de zalm een heerlijke frisse smaak.  

3 x Mexican fingerfood
  • 14-01-2016
  • reacties
  • Sandra

Een vrijdagmiddag borrel, een gezellig feestje of etentje. Allemaal goede redenen om deze lekkere Mexicaanse hapjes op tafel te zetten. Geen saaie blokjes kaas en stukjes worst maar fingerfood hapjes om letterlijk je vingers bij af te likken!

Krokante pastinaak rösti koekjes met chili-dip + video
  • 04-01-2016
  • reacties
  • Sandra

Pastinaak is een vergeten groente die nu weer helemaal terug is van weggeweest. Deze typische winterse groente lijkt op een witte wortel met een frisse smaak die iets wegheeft van knolselderij. Je kunt pastinaak bijvoorbeeld stoven, roosteren of er puree van maken. In deze blog en video zien dat je er ook leuke rösti koekjes van kan maken die lekker zijn als bijgerecht of als hapje.

De winter in met Nutella + recept
  • 28-12-2015
  • reacties
  • Sandra

Nu de winter is begonnen, wordt het steeds kouder en vroeger donker. Wat is er dan lekkerder dan met een dekentje om je heen gewikkeld met je favoriete comfort food op de bank ploffen? Juist, daar kan niets tegenop. Mijn ultieme comfort food is chocolade. Van een boterham met chocoladepasta tot chocolate chip cookies tot een romige reep melkchocolade; mij maak je met alles blij waar chocolade in zit.  

Kerst weken: 18 x kerstrecepten
  • 16-12-2015
  • reacties
  • Sandra

De afgelopen 2,5 week waren er kerstweken op LeukeRecepten, met elke dag een nieuw feestelijke gerecht. Van amuse tot toetje en van kerstbrunch tot kerstdiner. Ik hoop dat ik jullie heb mogen inspireren tot het maken van een heerlijk kerstmaal. Mocht je nog meer keuze willen, neem dan een kijkje tussen mijn andere kerstrecepten, gourmetrecepten of bij de kerstontbijt recepten. Ik wens iedereen hele mooie en smakelijke kerstdagen!

Mini red velvet cakejes met kokos
  • 14-12-2015
  • reacties
  • Sandra

Red velvet cake stond al heel lang op mijn lijstje om een keer te maken. Deze cake komt oorspronkelijk uit Amerika en wordt nu ook hier steeds populairder. Red Velvet cake staat bekend om zijn dieprode kleur en fluweelzachte smaak. Ik ben nooit aan de cake begonnen omdat ik niet wist welke rode kleurstof geschikt was en welke hoeveelheden ik hiervan moest gebruiken.  

8 x kerstmenu's
  • 13-12-2015
  • reacties
  • Sandra

Een kertdiner maken dat bij iedereen in de smaak valt is soms lastig. Maak je iets met vlees of vis of krijg je vegetariers te gast? En zijn er kinderen bij of heb je weinig tijd? Voor iedere situatie heb ik een kerstmenu samengesteld. In de eerste kolom van de collage vind je steeds het voorgerecht, tweede kolom het hoofdgerecht en de in de laatste kolom het kerstdessert. Laat je inspireren en geniet van de feestdagen!

Snelle risottoballetjes met tomaat
  • 09-12-2015
  • reacties
  • Sandra

Risottoballetjes zijn echt een van mijn favoriete hapjes. Een krokant korstje met een smeuïge binnenkant, hmmm. Het enige nadeel is dat het maken van deze krokante rijstballetjes veel tijd in beslag neemt. Je moet eerst risotto bereiden, wat al zeker een half uur duurt. En daarna ook nog laten afkoelen zodat je er balletjes van kunt draaien.

10 x kerstborrel recepten
  • 08-12-2015
  • reacties
  • Sandra

Met Kerst wordt er net alleen veel gedineerd maar ook veel geborreld. Bijvoorbeeld met collega's op het werk, met vrienden of familie. Daarom heb ik 10 leuke en feestelijke ideetjes verzameld voor de kerstborrel uit mijn eigen receptenverzameling maar ook via Pinterst. Have fun!

Feestelijke peterseliesoep met ei + video
  • 06-12-2015
  • reacties
  • Sandra

Nu de feestdagen er aan zitten te komen mogen de recepten op mijn site ook wat feestelijker, maar zeker niet moeilijker. Dat bewijst deze peterseliesoep met gepocheerd ei en baconkruimels. Ik weet zeker dat je gasten onder de indruk zullen zijn bij het zien van dit gerecht op de menukaart of bij het serveren ervan. Maar het maken van deze soep is echt niet moeilijk.  

Gourmet-week: 7 x gourmet recepten
  • 30-11-2015
  • reacties
  • Sandra

Vroeger deed ik vaak met mijn familie gourmetten tijdens Sinterklaasavond of met Kerst. De laatste jaren heb ik dit niet meer gedaan waardoor het extra leuk was om het gourmetstel weer eens tevoorschijn te halen.

Makkelijke Balinese maaltijd met kipspiesjes
  • 22-11-2015
  • reacties
  • Sandra

Een hele tijd geleden ben ik op vakantie geweest naar Bali. Naast relaxen heb ik er ook een kookworkshop gevolgd. We gingen eerst samen met een groepje en de chef-kok naar de markt om daar tientallen exotische ingrediënten te halen om vervolgens bumbu Bali te maken (een Indonesische kruidenpasta). Met een vijzel en heel veel kracht en energie plette en mixten we daarna alle kruiden en ingrediënten zoals laos, sereh en lombok tot een kruidenpasta. Deze gebruikte we vervolgens om vlees en vis mee te kruiden.  

Mijn 3 favo Bugles vultips + recepten
  • 21-11-2015
  • reacties
  • Sandra

Ik houd wel van een chipje en een dipje. Daarom ging ik aan de slag om drie lekkere mengsels te bedenken en te maken voor een gezellig borrelavondje of feestje. En welke chips kun je beter gebruiken om te dippen en te vullen dan Bugles? Deze zijn door hun open ronde vorm perfect hiervoor!  

3 x high tea recepten + thee tips
  • 16-11-2015
  • reacties
  • Sandra

Bij een high tea denk ik meestal aan allerlei zoete en hartige hapjes zoals mini sandwiches, scones, bonbons, quiches etc. Maar wat vaak vergeten wordt is dat de thee die je er bij serveert net zo belangrijk is. In deze blog vind je daarom naast 3 lekkere high tea recepten ook suggesties voor thee en handige tips.

×