Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Inspiratie

De smaak van Italie
  • 16-03-2014
  • reacties
  • Sandra

De vorige keer vertelde ik over de Griekse keuken in de smaak van Griekenland. Deze keer is Italië aan de beurt, mijn favoriete keuken! De Italiaanse keuken is denk ik ook de populairste keuken in Nederland.

De smaak van Griekenland
  • 12-02-2014
  • reacties
  • Sandra

Naast koken heb ik nog een passie; reizen. Afgelopen jaren heb ik met Eric al vrij veel van de wereld gezien en geproefd. Op vakantie ben ik altijd benieuwd wat er allemaal op de menukaart staat en welke ingrediënten er worden gebruikt. Op onze site vind je daarom ook veel wereldgerechten.  

Verwenontbijtje: vanillebroodjes met cranberries
  • 19-01-2014
  • reacties
  • Sandra

Door de weeks eet ik ‘s morgens altijd een kommetje Alpro Mild & Creamy met ontbijtgranen, fruit en noten. Dit is ideaal omdat ik altijd haast heb, maar toch gezond wil ontbijten, want overslaan is echt geen optie.

Eetdagboek: 7 dagen zonder vlees
  • 13-01-2014
  • reacties
  • Sandra

Afgelopen week heb ik elke dag vegetarisch gegeten, omdat ik het lekker vind en het me een goed gevoel geeft. Ook vond ik het leuk en leerzaam om me wat meer te verdiepen in vleesvervangers.

Oud en nieuw weetjes en inspiratie
  • 28-12-2013
  • reacties
  • Sandra

Om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden hebben we aan aantal tradities. Zo eten we oliebollen, appelbeignets en andere zoete en hartige hapjes en daarbij drinken we champagne en steken we heel wat vuurwerk af.

10 x hoofdgerechten voor de kerst
  • 14-12-2013
  • reacties
  • Sandra

Met de kerst wordt er vaak vlees gegeten als hoofdgerecht zoals een rollade, biefstukje of varkenshaas. Vlees bakken vind ik toch nog een van de moeilijkste dingen om te doen.

10 x nagerechten voor de kerst
  • 14-12-2013
  • reacties
  • Sandra

Het kerstdiner maak je helemaal compleet met een feestelijk toetje. Van te voren kun je al bepaalde vragen stellen zoals ga ik voor iets lichts met fruit of juist voor iets zwaarders met chocolade, of misschien allebei?

10 x voorgerechten voor de kerst
  • 14-12-2013
  • reacties
  • Sandra

Meestal ga ik bij een meerdere gangen kerstdiner uit van het hoofdgerecht en verzin ik daarna een voor- en nagerecht dat daar op aansluit. Als mijn hoofdgerecht bijvoorbeeld grotendeels uit vlees bestaat maak ik daar een voorgerecht bij dat vegetarisch is of vis bevat.

12 leuke Sinterklaas cadeaus
  • 26-11-2013
  • reacties
  • Sandra

Speciaal voor Sinterklaas heb ik 12 mooie en culinaire cadeaus geselecteerd. Ze zijn niet alleen leuk om te geven maar ook leuk om te krijgen!

10 x Indische recepten
  • 12-11-2013
  • reacties
  • Sandra

Eigelijk had ik nooit zo veel met de Indische en de Oosterse keuken. Ik kende de meeste ingrediënten niet, laat staan hoe je ze klaar moet maken. Maar door mijn Indische schoonmoeder Yvonne heb ik heel wat Indische gerechten geproefd en die zijn me toch lekker! Zonde dat je zelf niet zoiets kunt klaarmaken, dacht ik.

Verwenontbijtje: wentelteefjes de luxe
  • 31-10-2013
  • reacties
  • Sandra

  Wentelteefjes zijn voor mij het ultieme verwenontbijtje. Vroeger maakte mijn moeder ze vaak en dat was altijd smullen. Nu maak ik ze af en toe zelf in het weekend. Heerlijk genieten op zondagmorgen met een glas verse sinaasappelsap en een kopje koffie. Beter kun je de dag niet beginnen.

Culinaire dierendag
  • 02-10-2013
  • reacties
  • Sandra

Op 4 oktober worden bijna alle huisdieren in het zonnetje gezet. Dit keer wordt ons hondje ook op een culinaire wijze verwend, namelijk met zelfgemaakte hondenkoekjes.  

10 x lekkerste ovenschotels
  • 11-09-2013
  • reacties
  • Sandra

Ik ben gek op ovenschotels. Niet alleen omdat ik het heel erg lekker vind maar ook omdat het ‘makkelijk’ koken is. Je hoeft niet steeds te blijven roeren en terwijl je gerecht in de oven staat kun je de keuken opruimen, tafel opdekken of alvast het toetje bereiden.  

Lekkere desserts van de bbq
  • 18-08-2013
  • reacties
  • Sandra

Internet en tijdschriften puilen uit van de lekkere barbecue recepten. Van een lekker spiesje tot vegetarische burgers en salades. Gelukkig worden de bbq recepten ook steeds creatiever. Maar een lekker toetje voor bij de bbq is toch nog vaak lastig. Om de bbq op een lekkere en originele manier af te sluiten heb ik een paar barbecue desserts gemaakt:

De lekkerste zomerrecepten
  • 31-07-2013
  • reacties
  • Sandra

Zelfs ik heb met dit warme weer geen zin om uren in de keuken te staan. Afgelopen zaterdag heb ik wel nog een poging gedaan en na twee uur zwoegen en zweten was de taart ook nog eens mislukt. Echt balen. Dus met dit warme weer houd ik me maar bij een snelle frisse salade of makkelijk pasta gerecht.  

3 snelle barbecue spiezen
  • 11-07-2013
  • reacties
  • Sandra

Barbecue spiezen kun je natuurlijk kant en klaar kopen in de winkel, maar je kunt ze ook makkelijk zelf maken. Hierdoor kun je er je eigen smaak aan geven en ben je vaak goedkoper uit.  

Koken met kinderen
  • 03-07-2013
  • reacties
  • Sandra

Nu de zomervakantie (bijna) is aangebroken hebben ook de kids veel vrije tijd. Misschien heb je al leuke dingen gepland zoals een middagje knutselen, naar de dierentuin of met slecht weer een filmpje kijken. Maar je kunt natuurlijk ook samen in de keuken aan de slag gaan. Ik heb een paar kinderrecepten bedacht die leuk zijn om samen met de kids te maken en die ze vast ook lekker vinden. Klik op de naam of de foto voor het recept.

3 x gezond ontbijten
  • 23-06-2013
  • reacties
  • Sandra

Geen tijd, geen boodschappen in huis of geen zin om te eten 's morgens, dat zijn denk ik de meest voorkomende redenen om het ontbijt over te slaan. Ook ik heb een lange tijd het ontbijt overgeslagen. Meestal at ik dan even snel een pakje Sultana’s of koekjes in de trein naar mijn werk. Nu ik meer bewust ben (en wordt) van eten weet ik dat dit niet goed is.

Vaderdag special
  • 12-06-2013
  • reacties
  • Sandra

Omdat het zondag vaderdag is heb ik een lekker en stevig ontbijtje (of lunch) hiervoor bedacht. Bij mannenvoedsel denk ik aan hamburgers, pasta, biefstuk en spek met eieren. Zo kwam ik op het idee om dit hartige taartje te maken gevuld met tomaat, bacon en eieren.

Moederdag tips
  • 08-05-2013
  • reacties
  • Sandra

Op moederdag worden bijna alle moeders in het zonnetje gezet. Bijvoorbeeld met een leuk cadeau, lekkere parfum, lief kaartje, bosjebloemen en een ontbijtje natuurlijk. Heb je nog inspiratie nodig voor een moederdagontbijt of lunch? Kijk dan hieronder voor lekkere recepten die je makkelijk op tafel (of bed) tovert.

Je dosis lentevitamine
  • 15-04-2013
  • reacties
  • Sandra

Eindelijk! De lente is begonnen! Na zo’n lange winterperiode vol met griepjes en verkoudheidjes kan ik wel wat extra vitamientjes gebruiken. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat groenten en fruit gezond zijn, maar ze zijn daarnaast ook heel erg lekker. Ik heb een aantal lekkere en gezonde recepten geselecteerd waarmee je je dagelijkse vitamineshot binnenkrijgt.  

Lekkere en leuke paastips
  • 23-03-2013
  • reacties
  • Sandra

  Pasen betekent voor mij gezelligheid, samen zijn met familie, lekker eten en het begin van de lente, al hoe wel dat dit jaar nog maar de vraag is. Vroeger betekende Pasen voor mij vooral paaseieren zoeken in de tuin. Gekookte eieren en chocolade eieren, die waren natuurlijk het lekkerst. Daarna werd de hele buit op tafel gezet en werd er gezellig samen gegeten. Tegenwoordig houd ik me met Pasen meer bezig in de keuken en zorg ik voor lekkere hapjes op tafel. Een aantal leuke decoratieve en culinaire paastips wil ik graag met jullie delen. 

Leuke high tea tips
  • 21-01-2013
  • reacties
  • Sandra

  High tea wordt steeds populairder in Nederland. De oorsprong ligt in Engeland waar het een afternoon tea wordt genoemd. De high tea wordt vaak rond 16.00 uur genuttigd en bestaat uit verschillende soorten thee geserveerd met zoete en hartige hapjes. Veel restaurants en lunchrooms bieden tegenwoordig high tea arrangementen aan maar je kunt natuurlijk ook zelf een high tea organiseren. Dit is niet alleen erg leuk om te doen maar het zorgt ook voor een ongedwongen sfeer en je kunt zelf bepalen welke hapjes je bij de hight tea serveert. Ook voor het financiële plaatje is het aantrekkelijk om zelf in de keuken aan de slag te gaan.

×