Noten

Noten

Noten zijn een van de gezondste ingrediënten van je gerechten waar je mee kunt koken. Ze kunnen je gerechten een heerlijke crunch geven. Kook gezond met noten door ze met mate te verwerken. Lekker door een salade of verwerk het in tussendoortjes. Ook kun je met noten heerlijke zoete bakgerechten maken zoals gevulde koeken of taarten. 

Gezonde appel trifle
  • Ontbijt recept
  • 15 min
  • 2 stuks
  • *

Dit gezonde gerecht met laagjes appel en yoghurt is zowel heerlijk als ontbijt of als gezond toetje

Quinoa salade met broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 40 oventijd
  • 3 a 4 personen
  • *

Gezonde salade met quinoa, broccoli, kikkererwten en bomvol vitamines om je extra energie te geven.

Bruschetta met pompoen
  • Voorgerecht
  • 25 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Een knapperig broodje met geroosterde pompoen en salie op een laagje geitenkaas. Klinkt goed toch?

Peer met ricotta en ham
  • Voorgerecht
  • 15 min + 5 oventijd
  • 4 personen
  • *

Dit heerlijke voorgerecht van zoete gekarameliseerde peer met ham en ricotta is heel eenvoudig zelf te maken.

Chocolade muffins met pecan
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 oventijd
  • 12 stuks
  • *

Makkelijke recept voor muffins met chocolade en pecannoten, lekker voor bij de koffie of om te trakteren.

Ossenhaas roerbak
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Recept voor snelle roerbak van vlees en groente met een Oosters tintje

Boterkoek met vleugje citroen
  • Bakrecept
  • 25 min + 25 oventijd
  • 10 personen
  • *

Ouderwets lekkere boterkoek met amandelen en een extra frisse smaak van citroen

Apple crumble cheesecakejes
  • Bakrecept
  • 45 min + 30 min oventijd
  • 18 stuks
  • *

Mini cheesecakejes met een lekkere topping van appel, krokante kruimels en walnoten

Broodje parmaham met granaatappel
  • Lunch recept
  • Recepten in 20 minuten
  • 2 personen
  • *

Feestelijk broodje voor de kerstbrunch met zoute parmaham, frisse granaatappel en mascarpone.

Boerenkool curry
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Een verrassende twist met boerenkool in deze smaakvolle curry. Een makkelijk en vegetarisch recept. Perfect comfortfood voor koudere dagen.

Spruitjes met walnoten uit de oven
  • Bijgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Geniet van deze heerlijke spruitjes uit de oven, geroosterd met knapperige walnoten voor een smaakvol en gezond bijgerecht.

Gezonde vijgen crumble taart
  • Bakrecept
  • 45 min + 35 min oventijd
  • 6-8 personen
  • *

Krokante crumble van spelt en havermout met een zachte vulling van vijgen en dadels

Glutenvrije noten granola
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 6 porties
  • *

Zelfgemaakte krokante granola uit de oven met noten, kokos en honing. Heerlijk door de yoghurt! Gemaakt met noten, helemaal glutenvrij dus!

Frisse couscous salade met mango
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Frisse en goed gevulde couscoussalade met mango, tomaat en munt, ideaal voor bij de bbq.

Chocolade banaan lollies
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 2 uur vriezer
  • 16 stuks
  • *

Super leuk en gezond hapje van stukjes ijskoude banaan met pure chocolade op een stokje, ook leuk voor de kids!

Boerenkoolsalade met geitenkaas
  • Lunch recept
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Probeer eens i.p.v boerenkoolstamppot deze gezonde boerenkoolsalade met appel, geitenkaas en croutons

Thaise salade met biefstuk en mango
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke Thaise, frisse salade met komkommer, mango en taugé met gebakken biefstuk en een zelfgemaakte Oosterse dressing met gember en limoen.

Vegetarische champignon balletjes
  • Hapjes en snacks
  • 45 min + 30 min opstijven
  • 12 stuks
  • *

Vegetarische balletjes gemaakt van champignons, walnoten en kaas, lekker als tapashapje of snack.

Pasta met verse vijgen
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere combi van spaghetti met pancetta, walnoten en citroen met gegrilde vijgen en romige ricotta

Couscous met rode kool en geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

In 15 minuten een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel met geitenkaas en pijnboompitten

Salade met vijgen
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijke herfstsalade met verse vijgen, peer, parmaham en geitenkaas met een frisse honingdressing.

Vijgen met ricotta en spek
  • Voorgerecht
  • 25 min + 8 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke verse vijgen gevuld met ricotta en walnoot en een krokant korstje van spek. Ook lekker als tapasgerecht.

Amandel dadel truffels
  • Tussendoortjes
  • 15 min
  • 12 stuks
  • *

Lekkere en gezonde truffels gemaakt van dadels, rozijnen en amandelen met een laagje kokos of pistache. Verantwoord snacken!

Gevulde puntpaprika van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 10 min + 5 min bakken
  • 4 stuks
  • *

Origineel en lekker idee voor op de barbecue: puntpaprika gevuld met geitenkaas en walnoot. Boordevol smaak en eenvoudig te bereiden.