Lunch recepten

Lunch recepten

Tijd voor lunch! Maak iets lekkers voor jezelf, zoals een broodje, sandwich of een wrap. Of maak een keer iets anders, denk aan quinoa salade, een quiche of een lekker soepje. Je vind hier gezonde lunch recepten, zowel warm als koud. Of heb je zin in iets zoets zoals pannenkoeken of een smoothie bowl?

Quiche met wortel
  • Lunch recept
  • 25 min + 30 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Deze quiche is niet alleen een mooi plaatje om te zien maar hij smaakt ook nog eens heerlijk en is ideaal voor een gezellige brunch.

Omeletrolletjes met spinazie
  • Tussendoortjes
  • 25 min
  • 8 stuks
  • *

Een leuk gerecht voor een high tea of een picknick: omeletrolletjes met spinazie, gevuld met geitenkaas en pijnboompitten. Ook lekker om als lunch te eten.

Pide met spinazie en feta
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd + 45 min rijzen
  • 2 stuks
  • *

Dit ovale Turkse broodje is meestal gevuld met gehakt maar deze vegetarische versie met spinazie en feta is een heerlijke variant!

Gezonde eiersalade
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 kommetje
  • *

Dit is een makkelijk basisrecept voor zelfgemaakte eiersalade, lekker fris en licht van smaak en heerlijk op brood of toastje

Gevulde tomaten
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 5 stuks
  • *

Lekker koolhydraatarm recept dat grotendeels uit groenten bestaat, tomaten gevuld met spinazie en feta

Bloemkoolsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een lekkere verse en romige bloemkoolsoep met een snufje tijm. In slechts 30 minuten staat de soep op tafel.

Paprikasoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze verse zelfgemaakte paprikasoep, gemaakt met uiteraard paprika maar ook wortel, is heerlijk als voorgerecht of als lunch

Franse uiensoep
  • Voorgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Maak zelf in 1 uurtje deze heerlijke traditionele Franse uiensoep met stokbrood en gegratineerde kaas

Bladerdeegbroodjes met zuurkool
  • Lunch recept
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Knakworstjes en zuurkool zijn een heerlijke combinatie, zeker verpakt in deze knapperige bladerdeegbroodjes afgemaakt met kaas

Tosti zuurkool ananas
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

Een lekkere winterse variant tosti met de zure smaak van zuurkool, zoute spek en zoete ananas, een perfecte combi!

Spinaziesoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Maak in 20 minuten een heerlijke groene soep van spinazie met een vleugje room

Vegan eiersalade
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 1 portie
  • *

Deze eiersalade is gemaakt zonder eieren, maar met tofu! Toch is de smaak en structuur erg vergelijkbaar met een echte eiersalade

Italiaanse boerenomelet
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Door pesto te mengen met eieren krijg je een heerlijke lichtgroene omelet die je kunt vullen met verschillende groenten. Vergeet niet te garneren met Parmezaanse kaas.

Zelfgemaakte saucijzenbroodjes
  • Lunch recept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Makkelijk zelf heerlijke saucijzenbroodjes maken met een kruidige vulling en krokant bladerdeeg, met maar 6 ingrediënten!

Frozen yoghurt ontbijtmuffins
  • Ontbijt recept
  • 10 min + 3 uur wachten
  • 12 stuks
  • *

Yoghurt, muesli en fruit in de vorm van een muffin; een heerlijke koude variant op je favoriete ontbijt! In 10 minuutjes gemaakt, je moet alleen nog even geduld hebben...

Quiche met paprika en champignons
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Dit hartige taartje van bladerdeeg gevuld met champignons, spekjes en paprika is lekker als lunch of avondmaal

Makkelijke kippensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Maak in 30 minuten een heerlijke kippensoep met dit basisrecept inclusief vermicelli en met extra veel groenten, daar knap je van op!

Minestronesoep
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze lekkere Italiaanse maaltijdsoep is gevuld met veel verschillende groenten, pasta en bonen

Pasteitjes met champignons
  • Voorgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere herfstige potjes uit de de oven met een romig mengsel met champignons en een knapperig dakje van bladerdeeg.

Gevulde portobello’s met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Grote gevulde champignons met een vegetarische vulling van spinazie en geitenkaas, lekker en voedzaam!

Linzensoep
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 6 personen
  • *

Gezond en voedzaam! Een makkelijk basisrecept voor een goed vullende kruidige linzensoep op basis van wortel, linzen en bleekselderij.

Romige maaltijdsoep met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Goed gevulde en stevige maaltijdsoep met kip en rijst. Perfect voor op een stormachtige herfstdag of koude winterdag.

Frittata basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Dit makkelijke frittata basisrecept is vegetarisch, koolhydraatarm en je kunt hem in de oven of op het fornuis maken. Een eenvoudig gerecht dat je in een kwartiertje al in de oven hebt staan.

Falafel met couscous salade
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • *

Falafelballetjes combineren perfect bij deze lekkere kruidige couscoussalade met aubergine, serveer met wat brood en yoghurt voor een feestmaal!