Lunch recepten

Lunch recepten

Tijd voor lunch! Maak iets lekkers voor jezelf, zoals een broodje, sandwich of een wrap. Of maak een keer iets anders, denk aan quinoa salade, een quiche of een lekker soepje. Je vind hier gezonde lunch recepten, zowel warm als koud. Of heb je zin in iets zoets zoals pannenkoeken of een smoothie bowl?

Romige maaltijdsoep met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Goed gevulde en stevige maaltijdsoep met kip en rijst. Perfect voor op een stormachtige herfstdag of koude winterdag.

Frittata basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Dit makkelijke frittata basisrecept is vegetarisch, koolhydraatarm en je kunt hem in de oven of op het fornuis maken. Een eenvoudig gerecht dat je in een kwartiertje al in de oven hebt staan.

Falafel met couscous salade
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • *

Falafelballetjes combineren perfect bij deze lekkere kruidige couscoussalade met aubergine, serveer met wat brood en yoghurt voor een feestmaal!

Griekse quinoa
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3-4 personen
  • *

Gezonde en lekkere quinoa salade met komkommer, feta en paprika geserveerd met pitabrood en knoflooksaus

Thaise salade met ananas
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke frisse salade met komkommer, ananas en Thaise dressing met een krokante bite van cashewnoten

Pitabroodje gezond
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 5 stuks
  • *

Gezonde en lichte versie van een pitabroodje met stukjes kruidige kip, veel groenten en een knoflooksaus of basis van Griekse yoghurt, dat is verantwoord snacken.

Pulled chicken broodjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 5 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Krokante broodjes met een heerlijke vulling van pulled chicken in een kruidige barbecuesaus, lekker als lunch of als snack op een feestje

Puntpaprika met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Puntpaprika's uit de oven gevuld met een gehakt en gegratineerd met mozzarella, een lekkere koolhydraatarme lunch of lekker met rijst als hoofdgerecht

Courgette quiche met geitenkaas
  • Lunch recept
  • 35 min + 60 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een lekkere vegetarische hartige taart met zachte geitenkaas, deze quiche is lekker als lunch en ideaal om mee te nemen naar een picknick

Salade geitenkaas
  • Bijgerecht
  • 20 min + 5 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke frisse salade met tomaatjes, appel geserveerd met een warme plak geitenkaas en gegarneerd met krokante spekjes

Omelet wrap met spinazie
  • Lunch recept
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere koolhydraatarme lunch van een omelet wrap gevuld met groenten en feta, geserveerd met tzatziki. Binnen een half uurtje gemaakt.

Ei met asperges uit de oven
  • Lunch recept
  • 15 min + 10 min oventijd
  • 2 personen
  • *

De perfecte lunch voor in de lente: ei met asperges uit de oven. Dit maak je met groene asperges, serranoham en ei in een ovenschaaltje. Binnen 15 minuutjes heb je dit al in de oven staan.

Gezonde pastasalade
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Een lekkere en gezonde pastasalade gemaakt met o.a. volkoren pasta en groenten zoals tomaatjes, courgette en avocado. Simpel en verantwoord!

Bladerdeegtaartje met ei
  • Lunch recept
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Super snel en simpel recept voor bij het paasontbijt van bladerdeeg met spek en ei uit de oven

Omeletrol met spinazie
  • Lunch recept
  • 10 min + 5 min oventijd
  • 1 persoon
  • *

Een lekkere omeletrol met spinazie en tomaat gegratineerd met kaas, lekker als een gezonde en koolhydraatarme lunch of met de paasbrunch

Toast geitenkaas en wortel linten
  • Lunch recept
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Dit broodje met geitenkaas en wortel een lekker en gezond receptje voor bij de Paasbrunch of het Paasontbijt

Roerei met zalm in glaasje
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Een lekker hapje om te serveren tijdens het paasontbijt of paasbrunch van romig roerei met zalm en asperges in een glaasje

Surinaamse eiersalade
  • Lunch recept
  • 20 min
  • 1 portie
  • *

Deze eiersalade heeft een Surinaams tintje door de toevoeging van kerrie en selderij. Ook is deze salade een beetje pittig door de chili

Mini paas quiche met asperges
  • Lunch recept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Deze kleine vegetarische quiches met prei, asperges en geitenkaas zijn perfect voor bij de paasbrunch

Omeletrolletjes met paprika
  • Tussendoortjes
  • 20 min
  • 10 stuks
  • *

Hartig hapje van omeletrolletjes met gegrilde paprika, gevuld met roomkaas en rucola. Ook lekker bij een picknick, als tussendoortje of als lunch.

Aspergesoep met zalm
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • *

Romige aspergesoep van witte asperges met een heerlijke toevoeging van gerookte zalm

Italiaanse groentesoep
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4-6 porties
  • *

Deze Italiaanse tomatensoep bevat veel groenten en gehaktballetjes met pesto

Zelf roerei maken
  • Ontbijt recept
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Hoe maak je zelf roerei? Met deze makkelijke stappen heb je binnen paar minuten een lekkere scrambled eggs op tafel staan. Perfect voor de lunch of ontbijt!

Winter rolls met zoetzure saus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 10 stuks
  • *

Deze springrolls van rijstvellen hebben een winterse vulling van boerenkool en rode kool en zijn een lekkere en gezonde snack of maaltijd