Italiaanse recepten

Italiaanse recepten

Bijna iedereen houdt van de Italiaanse keuken. Van pasta’s zoals lasagne, spaghetti en gnocchi tot risotto, antipasti hapjes en bruschetta. Of ga voor een lekkere pizza! Hier vind je authentieke Italiaanse recepten én zelfbedachte gerechten met een Italiaanse twist. Als afsluiter mag tiramisu of panna cotta niet ontbreken.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 3-5 personen
  • *

Heerlijke oranje gnocchi gemaakt van zoete aardappel in een romige spinaziesaus. Maak de gnocchi zelf met mijn basisrecept.

Pasta met champignons en truffel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Dit pasta recept met champignons en truffel in een heerlijke roomsaus is echt genieten en super makkelijk te maken.

Pizza met perzik en ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 min oventijd
  • 2 pizza's
  • *

Zomerse pizza met plakjes perzik op een laagje romige ricotta met gekarameliseerde ui

Pasta pesto salade met kip
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Deze frisse salade met pesto en gerookte kip is lekker als lunch of lichte maaltijd

Caponata met vis
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Dit heerlijke lichte stoofpotje uit Sicilië gemaakt van aubergine smaakt heerlijk bij een stukje gebakken kabeljauw.

Zelfgemaakte ravioli met ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 - 6 personen
  • *

Met dit recept inclusief video laat ik stap voor stap zien hoe je zelf lekkere verse ravioli kunt maken!

Lasagne muffins
  • Lunch recept
  • 40 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Hoe leuk zijn deze mini lasagnes gemaakt in een muffinvorm? Lekker als hapje of lunch!

Caprese spiesjes met gehaktballetjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 20 hapjes
  • *

Deze hapjes hebben een Italiaans tintjes door de zongedroogde tomaten, basilicum en mozzarella en zijn heerlijk tijdens een feestje!

Plaatpizza met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Vegetarische plaatpizza met veel lekkere groenten: gele paprika, courgette en champignons.

Kip in Parmaham met courgette
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Pasta in een romige pestosaus met stukjes kip gewikkeld in parmaham.

Zoete aardappel met Italiaanse vulling
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 40 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Deze gepofte zoete aardappels hebben een Italiaans tintje doordat ze gevuld zijn met Parmaham, pijnboompitten en pesto.

Tiramisu wafels
  • Nagerecht
  • 50 min
  • 10-12 stuks
  • *

Wafels met koffiesmaak geserveerd met mascarpone en cacao. Lekker als toetje of gebak bij koffie of thee

Risotto met witte asperges
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Kom in de lente sfeer met deze heerlijke romige risotto met witte asperges en gerookte zalm

Snelle tiramisu met lemon curd
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Deze tiramisu staat binnen 20 min op tafel en is door de lemoncurd lekker fris van smaak, ook lekker na de paasbrunch

Spaghetti met pesto en gehaktballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk pastagerecht met pestosaus en kruidige gehaktballetjes met oregano.

Ravioli lasagne bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 min
  • 2-3 personen
  • *

Lasagne bolognese kennen we allemaal, maar maak ook eens deze variant met laagjes gevulde ravioli met maar 6 ingrediënten.

Broodje caprese met parmaham
  • Lunch recept
  • 10 min
  • 2 broodjes
  • *

Deze Italiaanse bol belegd met mozzarella, tomaat, parmaham en rucola is een echte aanrader!

Vegetarische cannelloni
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 25 oventijd
  • 3 personen
  • *

Vegetarische pastarolletjes gevuld met verschillende groenten en ricotta in een heerlijke tomatensaus

Ster ravioli met truffel
  • Voorgerecht
  • 1 uur 5 min
  • 2 personen
  • *

Feestelijke vegetarische ravioli met ricotta truffel vulling en gebakken paddenstoelen

Pizza met zeevruchten
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Probeer deze heerlijke pizza met gedroogde tomaatjes, mosselen en garnalen eens!

Gnocchi met blauwe kaas en paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Dit gerecht is onwijs herfstig met paddenstoelen, blauwe kaas, spinazie en natuurlijk de gnocchi.

Gnocchi in pompoensaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk vegetarische maaltje van zachte gnocchi in een licht pittige pompoensaus

Pasta met gamba's in romige saus
  • Hoofdgerecht
  • 30 mimuten
  • 2 personen
  • *

Dit pasta gerecht is lekker romig en fris door de toevoeging van citroensap. Een heerlijke combinatie met garnalen en knapperige groene aspergetips.

Spaghetti milanese
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke pastagerecht met tomatensaus met ham en champignons