Italiaanse recepten

Italiaanse recepten

Bijna iedereen houdt van de Italiaanse keuken. Van pasta’s zoals lasagne, spaghetti en gnocchi tot risotto, antipasti hapjes en bruschetta. Of ga voor een lekkere pizza! Hier vind je authentieke Italiaanse recepten én zelfbedachte gerechten met een Italiaanse twist. Als afsluiter mag tiramisu of panna cotta niet ontbreken.

Lasagne uit de pan
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 bakken
  • 2-3 personen
  • *

Deze lasagne met gehakt en ricotta maak je makkelijk zonder oven maar in de pan

Tagliata van entrecote
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 2 personen
  • *

Een lekkere Italiaanse salade met in reepjes gesneden vlees met gepofte tomaatjes uit de oven

Pasta Carbonara met Chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een twist op de klassieke pasta carbonara door de toevoeging van chorizo en yoghurt voor een spicy en frisse smaak.

Courgette caprese
  • Bijgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Gezonde en koolhydraatarme lunch of bijgerecht van gevulde courgette met mozzarella en tomaat.

Risotto met courgette en basilicum
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Een lekkere vegetarische maaltijd van smeuïge risottorijst met courgette en verse basilicum.

Romige courgiatelle met garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Gezonde avondmaaltijd van courgetteslierten met een romige saus van avocado en roomkaas

Pizza vegetariana
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 oventijd
  • 2 stuks
  • *

Vegetarische pizza met lekker veel groenten en verse basilicum

Italiaanse tortelloni salade
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Geef een Italiaanse twist aan je maaltijdsalade met verse tortelloni en groene asperges gewikkeld in serranoham

Paprika risotto met gebakken geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 55 min
  • 2 - 3 personen
  • *

Heerlijk vegetarisch gerecht van smeuïge risotto met krokant gebakken geitenkaas

Ovenschotel met courgetterolletjes
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 25 oventijd
  • 2 - 3 personen
  • *

Deze ovenschotel met courgette cannelloni gevuld met spinazie in tomatensaus ziet er niet alleen leuk uit maar is ook heerlijk en koolhydraatarm

Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 a 3 personen
  • *

Een smakelijke boerenkoolstamppot met een Italiaanse twist door de pesto en zongedroogde tomaatjes.

Pastaschotel caprese
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 oventijd
  • 3 personen
  • *

Alle ingrediënten van een salade caprese gecombineerd in een lekkere ovenschotel met pasta

Pasta a la Roberto
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2 a 3 personen
  • *

Dit Italiaanse recept maakte Roberto uit Tollo voor mij tijdens onze foodtour door Abruzzo

Pizza bites
  • Hapjes en snacks
  • 30 min + 15 oventijd
  • 12 stuks
  • *

Kleine hartige mini pizza hapjes die leuk zijn om uit te delen op een feestje of borrel

Salade met perzik en tomaat
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Een lekkere zomerse salade met zowel hartige en zoete smaken die heel goed samen combineren. Lekker als licht hoofdgerecht of als lunch.

Piadina caprese
  • Lunch recept
  • 10 min
  • 4 stuks
  • *

Deze Italiaanse piadina wraps zijn ideaal als lunch en te beleggen met bijvoorbeeld tomaat en mozzarella

Lasagne met salami
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 40 oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijke lasagne met de licht pittige smaak van salami en verschillende groenten

Pizza calzone
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 oventijd
  • 2 pizza's
  • *

Makkelijk recept voor deze goed gevulde pizza met o.a. salami, paprika en mozzarella

Focaccia van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 20 min + 20 baktijd + 45 rijzen
  • 2 stuks
  • *

Wist je dat je dit Italiaanse focaccia brood ook heel goed op de BBQ kunt bakken, zo krijg je een extra krokante bodem!

Tomatencarpaccio
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Super makkelijk en heerlijke vegetarische variant op de carpaccio gemaakt van tomaten

Salade met gegrilde aubergine
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 2 - 3 personen
  • *

Deze Italiaanse salade met aubergine en mozzarella is heerlijk bij een pasta of vleesgerecht

Pasta met geroosterde bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 oventijd
  • 3 - 4 personen
  • *

Geroosterde bloemkool is heerlijk, zeker met pasta, parmaham en kaassaus

Aubergine met bruschetta topping
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 12 stuks
  • *

Lekkere en gezonde koolhydraatarme bruschetta’s met groenten en basilicum

Ovenschotel met gehaktballetjes en broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 55 min + 20 min
  • 4 personen
  • *

Deze ovenschotel met pasta, gehaktballetjes en broccoli valt bij (bijna) iedereen in de smaak