Italiaanse recepten

Italiaanse recepten

Bijna iedereen houdt van de Italiaanse keuken. Van pasta’s zoals lasagne, spaghetti en gnocchi tot risotto, antipasti hapjes en bruschetta. Of ga voor een lekkere pizza! Hier vind je authentieke Italiaanse recepten én zelfbedachte gerechten met een Italiaanse twist. Als afsluiter mag tiramisu of panna cotta niet ontbreken.

Bruschetta met tomaten
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 8 stuks
  • *

Hét recept voor klassieke bruschetta's met tomaten en basilicum op een krokant broodje. Dit hapje valt bij iedereen in de smaak.

Pasta met zalm en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Snel en makkelijk een heerlijk pastagerecht op tafel met zalm en spinazie in een romige saus, echt een perfecte combinatie!

Italiaanse roerbak met mozzarella uit 1 pan
  • 25-07-2019
  • 1 reactie
  • Sandra

Eenpansgerechten zijn ideaal in de zomer, of je nu door de warmte weinig zin hebt om te koken of niet veel afwas wil op de camping. Met dit recept tover je snel en makkelijk een heerlijke roerbak op tafel met een italiaanse twist!

Risotto basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Hoe maak je risotto? Veel mensen denken dat het lastig is, maar met dit basisrecept en handige tips maak je makkelijk zelf de lekkerste risotto.

Italiaanse wraptaart met mozzarella
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 4 personen
  • *

Makkelijke maaltijd van opgestapelde tortilla wraps met daartussen o.a. een Italiaanse gehaktsaus, groenten en mozzarella, lekker en tevens leuk om te serveren!

Italiaanse salade
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijke Italiaanse salade met tomaat en mozzarella en een lekkere lichte dressing, een ideaal bijgerecht bij een stukje vlees of vis

Spaghetti bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor de lekkerste pasta bolognese met een smaakvolle saus op basis van gehakt, zonder pakjes en zakjes!

Lasagne met witte asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Witte asperges met ham zijn een gouden combi, zeker in deze romige aspergelasagne met bechamelsaus met pesto

Cannelloni met asperges en geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk lenterecept van groene asperges opgerold in lasagnevellen onder een romige geitenkaassaus en een topping van krokante croutons

Gevulde champignons bolognese
  • Hapjes en snacks
  • 45 min
  • 10-15 stuks
  • *

In dit recept wordt de bekende bolognesesaus gebruikt als vulling voor champignons, een heerlijk hapje of bijgerecht!

Italiaanse groentesoep
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4-6 porties
  • *

Deze Italiaanse tomatensoep bevat veel groenten en gehaktballetjes met pesto

Pizza krans met salami
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min
  • 1 krans
  • *

Deze krans met pizzavulling is een leuke variant van pizza, gevuld met salami, mozzarella, champignons en paprika

Lasagne met courgette
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Makkelijke basis lasagne met laagjes kruidige gehaktsaus en plakjes gegrilde courgette

Gnocchi roerbak met broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Licht krokant gebakken gnocchi uit de pan met broccoli, spekjes en champignons

Italiaans voorgerecht in een glaasje
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Dit voorgerecht met tomaat, mozzarella en rauwe ham is past perfect bij een Italiaans diner

Gevulde champignons met truffelrisotto
  • Voorgerecht
  • 40 min + 15 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Een heerlijk vegetarisch hapje uit de oven van gevulde champignons met risotto met truffelsmaak.

Bruschetta’s met biefstuk
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 6 stuks
  • *

Een heerlijk hapje of voorgerecht van knapperige broodjes met plakjes biefstuk en Parmezaanse kaas om het diner mee te beginnen of om lekker te borrelen.

Kip Parmezaan
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Ovenschotel met kip bedekt met een laagje tomatensaus, Parmezaanse kaas en knapperige croutons

Pasta ovenschotel met witlof
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Deze gegratineerde witlof in parmaham combineert heerlijk bij de pasta in tomatensaus in deze schotel

Gevulde aardappels bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 10 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Bolognese saus combineert niet alleen lekker met pasta maar ook met aardappels!

Mini pizza met carpaccio
  • Hapjes en snacks
  • 15 min + 12 min
  • 8 stuks
  • *

Carpaccio is niet alleen een voorgerecht, maar ook heerlijk op mini pizza met truffel mayonaise, rucola en zongedroogde tomaat.

Lasagne met champignons
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 40 min
  • 4 personen
  • *

Deze lasagne met champignons en spinazie in een romige saus is een heerlijke vegetarische ovenschotel

Gevulde tomaten met pesto risotto
  • Voorgerecht
  • 40 min + 15 min oventijd
  • 5 stuks
  • *

Deze gevulde tomaten met Italiaanse twist zijn een heerlijk hapje of bijgerecht.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 3-5 personen
  • *

Heerlijke oranje gnocchi gemaakt van zoete aardappel in een romige spinaziesaus. Maak de gnocchi zelf met mijn basisrecept.