Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kerstrecepten

Kerstrecepten

Op zoek naar een lekker recept voor het kerstdiner of kerstontbijt? Hier vind je bijna 300 leuke en feestelijke kerstrecepten! Van een klassiek voorgerecht zoals zalmbonbons en carpaccio tot een hoofdgerecht van geroosterde kip of een rollade uit de oven. En vergeet het dessert zoals een chocolade mousse of een ijstaart niet. Maar ook kerstgerechten zoals zalm in filodeeg, gevulde varkenshaas en portobello met risotto vind je terug. Allemaal makkelijk om te maken en stap voor stap uit gelegd en voor elk budget. Maar ook voor vegetarische kerstrecepten ben je hier aan het juiste adres, wat dacht je bijvoorbeeld van een vegetarische wellington of ravioli met truffel!

Tonijn met sesamkorstje
  • Voorgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Verse tonijn met een jasje van sesam geserveerd met komkommerlinten en avocadocreme

Broccoli met tomaat en muntsaus
  • Bijgerecht
  • 20 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Broccoli saai? Nee hoor met tomaatjes, muntsaus en nootjes zet je snel een lekkere portie groenten op tafel

Salade met rode biet geitenkaas
  • Voorgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Feestelijk voorgerecht van salade met appel en rode biet rolletjes gevuld met geitenkaas

Zalmcarpaccio met roomkaas
  • Voorgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 2 PERSONEN
  • *

Dunne plakjes zalm met een bolletje roomkaas met citroen en dille gegarneerd met zelfgemaakte croutons

Knoflook aardappels
  • Bijgerecht
  • 30 tot 50 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Deze aardappels uit de oven met knoflook en tijm zijn zacht van binnen maar lekker krokant van buiten

Bruschetta met paddenstoelentapenade
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 8 STUKS
  • *

Knapperige met knoflook ingewreven bruschetta's met een tapenade van paddenstoelen en olijven

Pasta met verse vijgen
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Lekkere combi van spaghetti met pancetta, walnoten en citroen met gegrilde vijgen en ricotta

Rode poon met limoen risotto
  • Hoofdgerecht
  • 60 MIN
  • 4 PERSONEN
  • **

Verras je gasten met deze frisse risotto met rode poon en doperwten puree besprenkeld met salieboter

Gevulde kipfilet met champignons
  • Hoofdgerecht
  • 30 MIN + 25 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

 Gevulde kip met een romig mengsel van champignons omwikkeld met ontbijtspek

Kersencrumble
  • Nagerecht
  • 30 MIN + 25 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Toetje van kersen onder een laagje kruimeldeeg, lekker met wat slagroom of een bolletje ijs 

Biefstuk met salie roomsaus
  • Hoofdgerecht
  • 45 MIN + 1 UUR WACHTTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekker stukje biefstuk met de perfecte salie roomsaus gemaakt van zelfgemaakte bouillon

Dulce de leche kerstdessert
  • Nagerecht
  • TOTALE BEREIDING + WACHTTIJD 5 UUR
  • 8 PERS
  • ***

Spectaculair kerstdessert met zelfgemaakt dulce de leche ijs, cake en pistachekoekjes

Riverkreeft met mango chutney
  • Voorgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 6 PERSONEN 
  • **

Een makkelijk maar heerlijk voorgerecht om je familie en vrienden mee te verrassen!

Varkenshaas gevuld met geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 35 MIN + 10 OVENTIJD
  • 2 PERSONEN
  • **

Lekkere malse varkenshaas gevuld met geitenkaas en tijm omwikkeld met knapperige spek

Bruschetta's met carpaccio
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 6 STUKS
  • *

Makkelijk en toch luxe hapje van geroosterde bruschetta's met truffelmayonaise en carpaccio

Filodeeg buideltjes met geitenkaas
  • Voorgerecht
  • 60 MINUTEN + 12 OVENTIJD
  • 10 STUKS
  • **

Lekker en verrassend borrelhapje of voorgerecht gevuld met geitenkaas, spek en bosui

Bruschetta met spinazie spread
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 16 STUKS
  • **

Lenterecept: bruschetta's met een frisse spinazie-geitenkaas spread en een plakje parmaham

Mini monchoutaart
  • Nagerecht
  • 30 MINUTEN + 3 UUR WACHTEN
  • 2 STUKS
  • *

Makkelijk recept voor deze kleine monchou taartjes van roomkaas met kersentopping

Varkenshaas met mosterdsaus
  • Hoofdgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Makkelijk zelf te maken: malse stukjes varkenshaas met een romige mosterdsaus

Kabeljauw met cherrytomaten
  • Hoofdgerecht
  • 20-40 min
  • 2 personen
  • **

HOOFDGERECHT - 20 MIN + 15 OVENTIJD - 4 PERSONENLekkere gebakken kabeljauwfilet met balsamicoazijn, kappertjes, basilicum en cherrytomaatjes

Marmer tulband
  • Bakrecept
  • 40 MINUTEN + 60 OVENTIJD
  • 8 TOT 10 PERSONEN
  • **

Basisrecept voor lekkere luchtige marmercake met chocolade

Aardappels met zure room
  • Bijgerecht
  • 25 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Makkelijk bijgerecht van aardappeltjes uit de oven met bieslook en zure room

Chocolade kersttaart
  • Bakrecept
  • 30 MIN + 30 WACHTEN + 45 OVENTIJD
  • 8 PERSONEN
  • **

Leuk en lekker kerstrecept: chocoladetaart met amandelen in de vorm van kerstbomen

Gevulde champignons met spekjes
  • Voorgerecht
  • 30 MIN + 15 OVENTIJD
  • 15 STUKS
  • *

Snel en makkelijk kerstrecept: gevulde champignons met spek, paprika, courgette en kaas

Gepocheerde schol met dillesaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • ***

Heerlijk visrecept voor de kerst; scholfilet met saus van roomboter, dille en kappertjes

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×