Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kerstrecepten

Kerstrecepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Gevulde kipfilet met champignons
  • Hoofdgerecht
  • 30 MIN + 25 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

 Gevulde kip met een romig mengsel van champignons omwikkeld met ontbijtspek

Kersencrumble
  • Nagerecht
  • 30 MIN + 25 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Toetje van kersen onder een laagje kruimeldeeg, lekker met wat slagroom of een bolletje ijs 

Champignonkroketten met zoetzure courgette
  • Voorgerecht
  • 30 MIN + 4 UUR WACHTTIJD
  • 12 STUKS
  • **

Vegetarische kroketten, heerlijk bij de lunch, snack of als onderdeel van een voorgerecht

Biefstuk met salie roomsaus
  • Hoofdgerecht
  • 45 MIN + 1 UUR WACHTTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekker stukje biefstuk met de perfecte salie roomsaus gemaakt van zelfgemaakte bouillon

Dulce de leche kerstdessert
  • Nagerecht
  • TOTALE BEREIDING + WACHTTIJD 5 UUR
  • 8 PERS
  • ***

Spectaculair kerstdessert met zelfgemaakt dulce de leche ijs, cake en pistachekoekjes

Riverkreeft met mango chutney
  • Voorgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 6 PERSONEN 
  • **

Een makkelijk maar heerlijk voorgerecht om je familie en vrienden mee te verrassen!

Varkenshaas gevuld met geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 35 MIN + 10 OVENTIJD
  • 2 PERSONEN
  • **

Lekkere malse varkenshaas gevuld met geitenkaas en tijm omwikkeld met knapperige spek

Bruschetta's met carpaccio
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 6 STUKS
  • *

Makkelijk en toch luxe hapje van geroosterde bruschetta's met truffelmayonaise en carpaccio

Filodeeg buideltjes met geitenkaas
  • Voorgerecht
  • 60 MINUTEN + 12 OVENTIJD
  • 10 STUKS
  • **

Lekker en verrassend borrelhapje of voorgerecht gevuld met geitenkaas, spek en bosui

Bruschetta met spinazie spread
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 16 STUKS
  • **

Lenterecept: bruschetta's met een frisse spinazie-geitenkaas spread en een plakje parmaham

Mini monchoutaart
  • Nagerecht
  • 30 MINUTEN + 3 UUR WACHTEN
  • 2 STUKS
  • *

Makkelijk recept voor deze kleine monchou taartjes van roomkaas met kersentopping

Varkenshaas met mosterdsaus
  • Hoofdgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Makkelijk zelf te maken: malse stukjes varkenshaas met een romige mosterdsaus

Kabeljauw met cherrytomaten
  • Hoofdgerecht
  • 20-40 min
  • 2 personen
  • **

HOOFDGERECHT - 20 MIN + 15 OVENTIJD - 4 PERSONEN Lekkere gebakken kabeljauwfilet met balsamicoazijn, kappertjes, basilicum en cherrytomaatjes

Marmer tulband
  • Bakrecept
  • 40 MINUTEN + 60 OVENTIJD
  • 8 TOT 10 PERSONEN
  • **

Basisrecept voor lekkere luchtige marmercake met chocolade

Haricots verts met spek
  • Bijgerecht
  • 20 MIN + 10 OVENTIJD
  • 6 STUKS
  • *

Deze heerlijke en makkelijke klassieker mag niet ontbreken met het kerstdiner

Aardappels met zure room
  • Bijgerecht
  • 25 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Makkelijk bijgerecht van aardappeltjes uit de oven met bieslook en zure room

Chocolade kersttaart
  • Bakrecept
  • 30 MIN + 30 WACHTEN + 45 OVENTIJD
  • 8 PERSONEN
  • **

Leuk en lekker kerstrecept: chocoladetaart met amandelen in de vorm van kerstbomen

Gevulde champignons met spekjes
  • Voorgerecht
  • 30 MIN + 15 OVENTIJD
  • 15 STUKS
  • *

Snel en makkelijk kerstrecept: gevulde champignons met spek, paprika, courgette en kaas

Gepocheerde schol met dillesaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • ***

Heerlijk visrecept voor de kerst; scholfilet met saus van roomboter, dille en kappertjes

Garnalen met mango amuse
  • Hapjes
  • 30 MINUTEN
  • 8 STUKS
  • **

Frisse mangodip met koriander en een vleugje chili in een glaasje geserveerd met garnalen prikkers

Mini wrap met kip
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 8 STUKS
  • *

Makkelijk en feestelijk kerst hapje van kip, avocado en paprika in een wrap

Tonijn avocado amuse
  • Voorgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 8 STUKS
  • *

Feestelijke kerst amuse in een glaasje; tonijn met avocado, wasabi mayonaise en geroosterd sesamzaadjes

Kersttulband
  • Bakrecept
  • 45 MINUTEN + 60 OVENTIJD + 60 AFKOELEN
  • 8 PERSONEN
  • **

Heerlijk gebak voor de kerst: tulband cake met cranberries, pistache en witte chocolade

Rollade met appel en cranberry
  • Hoofdgerecht
  • 30 MIN + 40 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Kerstrecept: varkensrollade gevuld met gedroogde cranberries, appel en walnoten

Carpaccio bonbons met truffelmayonaise
  • Voorgerecht
  • 30 MIN
  • 8 STUKS
  • **

Heerlijke kerst amuse; carpaccio bonbons gevuld met zelfgemaakte truffelmayonaise en sla

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×